Kirby’s Adventure Wii

De keuze om twee Kirby-titels bijna gelijktijdig uit te brengen is een zeer bijzondere, maar dat zegt niets over de kwaliteit van de spellen. Kirby Mass Attack wist een frisse en unieke platformervaring neer te zetten op de Nintendo DS, terwijl Kirby’s Adventure Wii zich richt op de oude kernwaarden van de reeks. We kunnen daarom opgepoetste klassieke gameplay verwachten, maar met een aantal nieuwe toevoegingen.

Klassiek

Kirby en co. lopen vrolijk door de blije kleurrijke wereld van Popstar, tot plotseling een ruimteschip neerstort. Het voertuig is volledig verwoest en diens onderdelen zijn door de explosie over de hele wereld verspreid. Aan jou de taak om het schip weer vliegklaar te maken en de alien te helpen terug te keren naar zijn thuisplaneet. Waarom de tegenstanders van Kirby, namelijk Meta Knight, King Dedede en Waddle Dee, ook besluiten te helpen is een raadsel, maar het zorgt wel voor een mooi excuus om Kirby’s Adventure Wii een geslaagde multiplayer mee te geven.

Met de vrienden

Qua gameplay gaat de game volledig terug naar het begin van de reeks, waarin het zaak was om als Kirby het einde van levels te halen door gebruik te maken van de mogelijkheid vijanden in te slikken en zo vaardigheden over te nemen. Deze basis is in zijn geheel niet verandert in Kirby’s Adventure Wii. Echter, nu ligt de focus geheel op het spelen met je vrienden. Spelers kunnen namelijk op ieder moment een controller oppakken en meespelen, waarbij je kunt kiezen voor nog een Kirby, of een van zijn medespelers.

De keuze in de multiplayer zal echter veelal bij Kirby liggen, want het roze blobje kan nou eenmaal het meeste. Hoewel de andere personages geen vijanden hoeven op te slikken om echt te kunnen vechten, is het nou eenmaal veel leuker om de vaardigheid van elke willekeurige tegenstander op te slikken, om daarna op een andere manier door te stappen. Het is niet zo dat de grote pinguïn Dedede of Meta Knight weinig aanvallen tot hun beschikking hebben, maar de variatie met Kirby is veel groter. Toch is het allerminst een straf om vier roze blobjes over het scherm te zien hobbelen, maar de andere personages hadden wellicht iets meer om het lijf mogen hebben. Tevens is een eventueel nadeel dat een online co-op-component ontbreekt, maar de vraag is of je die hier wel mist.

De game kent een aantal nieuwigheden in de vorm van onder andere supervaardigheden. Hier en daar verschijnt een glimmende tegenstander op, die jou, wanneer je hem opslokt, een extreem sterk wapen geeft. Zo kom je bijvoorbeeld een glimmende ijsvijand tegen, die jou tijdelijk de mogelijkheid geeft om in een alles vernietigende gigantische sneeuwbal te veranderen. Het enige nadeel is dat deze sterke vaardigheden er vaak voor zorgen dat, wanneer je het spel met je vrienden speelt, zij geen idee meer hebben waar ze zijn en wat ze doen. Daarnaast zorgen sommige vaardigheden, zoals de hyperactieve tornado, ervoor dat de camera niet iedereen in één scherm kan bevatten.

Kleurrijk festijn

Kirby’s Adventure Wii weet niet per se met baanbrekende ideeën te komen, maar is simpelweg erg goed in wat het doet: plezier bieden. De game zit vol met unieke levels, verzamelbare objecten, bijzondere tegenstanders en bevat een heerlijke sfeer: alles straalt fun van de puurste soort uit. Wanneer je dit ook met vrienden op de bank kan delen is het natuurlijk al helemaal geweldig. Met heerlijk blije muziek op de achtergrond, vrolijke kleuren en een niet al te hoge moeilijkheidsgraad is Kirby namelijk voor iedereen toegankelijk. De game is echter ook voor iedereen geschikt, omdat het uitspelen van de game dan wel niet heel veel moeite kost, het verzamelen van alle extra’s doet dat wel.

Een Kirby-game is natuurlijk niet compleet zonder mini-games en andere extra’s, waarin ook Kirby’s Adventure Wii weet te voorzien. Er zijn ditmaal twee verslavende kleine spelletjes aanwezig, waarbij je in de ene ninjasterren aan het werpen bent op doelwitten, terwijl je in de andere grote robotten dient kapot te schieten. Ook zijn er uitdagingen, waarin het zaak is met een bepaalde vaardigheid een speciaal level met zoveel mogelijk punten te halen. Zo moet je bijvoorbeeld een compleet level halen door zo snel mogelijk te zijn met behulp van enkel je zwaard-vaardigheid. Helaas zijn deze uitdagingen, in tegenstelling tot de mini-games, niet in multiplayer te spelen.

Conclusie

Kirby’s Adventure Wii zit boordevol plezier en straalt dat in alles uit. De sfeer slaat wederom de spijker op zijn kop en de toevoeging van een multiplayer-component was een zeer geslaagd idee. Hierdoor komt de fun van het spel nog veel beter tot zijn recht. Helaas weet de camera niet altijd alle multiplayerchaos perfect in beeld te brengen, maar de plezier die je uit Kirby’s Adventure Wii kunt halen, maakt heel veel goed.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Pure fun
 • Multiplayer
 • Content
 • Toegankelijk
 • maar ook uitdagend

Wat is NOT

 • Camera kan niet alles bijbenen
 • Figuren naast Kirby voegen weinig toe

8

Meer Kirby's Adventure Wii

19/12/2011Priest blu-ray 0
14/12/2011Hanna blu-ray 0
13/12/2011New Kids Nitro! 0
 1.   
  toqeer's avatar

  dit ziet er wel grappig uit

 2.   
  Hillianii's avatar

  Kirby blijft altijd leuk!

 3.   
  Zeeha's avatar

  Dit spel moet ik gewoon hebben 😉

 4.   
  Vlinder_'s avatar

  Deze game lijkt mij wel erg leuk!