Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 blu-ray

Fans hoefden gelukkig niet lang te wachten na het eerste deel van Harry Potter and the Deathly Hallows, want Part 2 verscheen afgelopen zomer al in de bioscopen. En een jaar na de bioscooprelease van Part 1 kunnen we alweer van Part 2 op dvd en blu-ray genieten. Wij namen deze grote finale mee naar huis voor een avontuurlijk einde van een bijzondere serie.

Een heerlijke avond

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 gaat uiteraard direct verder waar het eerste deel van dit slotstuk stopte. Harry, Ron en Hermelien zoeken nog altijd de ontbrekende Gruzielementen (Horcruxes), die ervoor zorgen dat Voldemort voor altijd verslagen kan worden. Zoals verwacht moet deze zoektocht uiteindelijk leiden tot een grote climax, wat in het eerste deel een groot gemis was.

Gelukkig heeft Part 2 niets te klagen, want de film bevat werkelijk alles voor de vele liefhebbers. Er is bij vlagen lekker veel tempo, volop actie, een stukje romantiek, emotie, humor en vooral heel veel cirkels die uiteindelijk rond worden gemaakt. Het verhaal wordt op diverse fronten afgesloten en dat levert een waar spektakelstuk op waar zowel fans van Harry Potter als filmliefhebbers in het algemeen een heerlijke avond mee kunnen beleven.

Goede afwisseling

Natuurlijk pikt ook de Harry Potter-franchise een graantje mee van de huidige 3D-gekte, maar verwacht er geen grote wonderen van. Sommige scènes lenen zich prima voor een extra dimensie, maar ook in 2D is het genieten geblazen. Goed nieuws dus voor iedereen zonder 3D-tv thuis, en dat zijn nogal wat mensen. Het zorgt echter ook voor flink wat aanbod in de winkels, want naast alleen Part 2 kan je ook kiezen voor de 2D+3D combinatie en ook zijn er uiteraard bundels met Part 1 en 2. Even opletten dus bij het shoppen waar je behoefte aan hebt.

De film weet gewoon te boeien. Niet alleen door de eerder genoemde combinatie van genres en een goede afwisseling tussen de diverse scènes, maar ook door de geweldige bijrollen die nu eens wat meer aandacht krijgen. Diverse personages mogen een behoorlijke rol opeisen en dat komt zowel het verhaal als de film zelf alleen maar ten goede. Hierdoor zullen we het maar door de vingers zien dat de allerlaatste scène van de film vrij ongeloofwaardig is, zelfs in een film met tovenaarsleerlingen en andere vormen van fantasy. Zonder spoilers kan wel gesteld worden dat deze ‘toegift’ een beetje de plank mis slaat. Een typisch geval van “het boek was beter”, maar voor de afronding van alles hoort de bewuste scène zeker in de film thuis.

En net zoals bij Part 1 het geval was, heeft ook de blu-ray van Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 een heerlijke Maximum Movie Mode. In deze modus kijk je gewoon de film, maar regelmatig zal je in een kader extra details en beelden van achter de schermen te zien krijgen. Met één druk op de knop kan je vaak zelfs de film even pauzeren en het bonusmateriaal op volledige grootte bekijken, om vervolgens weer de film te vervolgen waar je gestopt was. Een persoonlijke favoriet, deze Maximum Movie Mode, en vooral een geweldige manier om een film beter te leren kennen als je hem al eens eerder gezien hebt. Zeker een film als Harry Potter leent zich uitstekend voor deze modus, aangezien er al heel veel bronmateriaal is benut dankzij de boeken. De Maximum Movie Mode geeft je heel toegankelijk veel informatie over allerlei achterliggende gedachten en filosofieën die gebruikt zijn bij het maken van de film.

Conclusie

Het grootste minpunt aan Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 is toch wel dat dit gewoon het einde is. We zijn klaar, het verhaal is verteld, het boek kan dicht. Maar de epische finale die we voorgeschoteld krijgen is om van te smullen. Misschien is het geheel wat aan de korte kant met een krappe twee uur speeltijd, maar daarin maak je wel van alles mee. Humor, actie, emoties, geweldige momenten voor diverse bijrollen… de film heeft het allemaal.

Daarnaast maakt de blu-ray het totaalplaatje compleet met heerlijk bonusmateriaal, met als kers op de taart de inmiddels bekende Maximum Movie Mode. Dit maakt deze blu-ray release een blinde aankoop voor alle fans van de serie, maar eigenlijk ook voor liefhebbers van fantasy en avontuur in het algemeen. En mocht je graag nog meer willen zien: de onlangs verschenen Complete Collection bevat alle films, dus daar ben je nog wel even zoet mee. Hopelijk net zo lang als J.K. Rowling er over zal doen om weer wat moois op papier te toveren.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Een epische finale
  • Mooie bijrollen
  • Humor
  • actie
  • spanning en meer
  • Blu-ray vol bonusmateriaal

Wat is NOT

  • Het is nu echt afgelopen...
  • Laatste scène niet heel overtuigend

8.5

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren