Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Impact

Een half uur. Dat is hoe lang ik op zoek ben geweest naar mijn oude, vertrouwde PlayStation Portable. Uiteindelijk trof ik het apparaatje achterin mijn kast aan, verscholen onder een stapel papieren en een dikke laag stof. Tijdens een vlugge poetsbeurt probeerde ik me te herinneren wanneer ik de handheld voor het laatst had gebruikt en ik moet eerlijk bekennen dat het mij niet te binnen schoot. Een verse toptitel voor de PSP was dus meer dan welkom, maar helaas moest ik na een uurtje al concluderen dat Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Impact niet het mirakel is waar ik op hoopte.

Een tegen honderd

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Impact is alweer het zesde Naruto-deel voor de PlayStation Portable. En CyberConnect2 mag dan wel een goede ontwikkelaar zijn, er zijn slechts weinig studio’s die erin slagen om zes toptitels in vier jaar tijd uit te brengen. Zoals verwacht doet dit deel dan ook weinig schokkends.

Het principe van Ultimate Ninja Impact is simpel: plaats groepen van soms wel honderd vijanden in beeld, geef de speler de beschikking over een reeks magische krachten en sta hem vervolgens toe zich helemaal uit te leven. Dit zorgt in het begin voor best vermakelijke taferelen, maar al snel zul je je gaan irriteren aan de AI. Deze uiterst domme schepsels lijken klonen van Britt Dekker (zonder make-up weliswaar) en nemen soms niet eens de moeite om zich te verplaatsen, laat staan je aan te vallen. Het spel is al niet bijster lastig en deze kunstmatige intelligentie maakt het geheel er niet uitdagender op. Het vechtsysteem daarentegen staat hiermee in schril contrast, want men heeft onmenselijk veel functies verstopt onder slechts vier knoppen. Sommige knoppen hebben zelfs zes verschillende functies en welke actie je personage uitvoert is volledig afhankelijk van de duur of de regelmaat waarmee jij op het knopje drukt. Als je tussentijds ook nog eens verschillende combinaties uit moet zien te voeren, zul je begrijpen dat mijn vingers meer dan eens in de knoop raakten.

Bakken content

Desalniettemin dient de developer wel geprezen te worden om de graphics van Ultimate Ninja Impact. Deze zijn ondanks de occasionele pop-ups zeer strak en men toont op deze manier goed waar de PSP toe in staat is. Ook de voice-acting is meer dan degelijk, evenals de Japanse deuntjes tijdens het vechten die je onmiddellijk in de juiste stemming brengen.

Bovendien biedt deze Naruto Shippuden-game genoeg content om je lang te vermaken. Naast een uitgebreide verhaalmodus beschikt de game over een groot scala aan extra missies en uitdagingen. De Tag-modus biedfg je zelfs de mogelijkheid om samen met een vriend via ad-hoc te strijden tegen hordes vijanden! Je moet dan natuurlijk wel een vriend vinden die ook in het bezit is van Ultimate Ninja Impact en dat kan nog wel eens lastig worden.

Conclusie

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Impact is niet de topper geworden waar PSP-bezitters al maanden op wachten. De game biedt weliswaar bakken content, ondersteund door aangename graphics en dito voice-acting, maar het spel wist mij niet lang te bekoren. De gevechten zijn zeer eentonig en het zal niet lang duren voordat je beseft dat je het afgelopen uur eigenlijk continu hetzelfde hebt gedaan, zij het steeds in een net iets ander gebied. Bovendien is het vechtsysteem te gecompliceerd voor een handheld en ook nog eens volledig overbodig, aangezien je met willekeurig op een paar knoppen rammen heel ver zult komen. Mijn PSP verdwijnt dus weer voor onbepaalde tijd in de kast.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Veel content..
  • Vechten tegen honderd vijanden..
  • Mooie graphics..

Wat is NOT

  • ..die helaas weinig afwisseling biedt
  • ..die niet bijster intelligent zijn
  • ..die teniet worden gedaan door het gecompliceerde vechtsysteem

6

  1.   
    Tadao's avatar

    ik vind een gecompliceert vecht systeem juist leuk, tenzij het echt Overdreven over de top is als druk op B dan A dan X voor 1 simpele trap

  2.   
    Lashrom's avatar

    Goede review! Ben het er helemaal mee eens. Although, ook al is er geen afwisseling, als je een Naruto fanaat bent blijf je toch nog tot het eind spelen. Het heeft een soort Dynasty Warriors concept alleen dan in een jasje van Naruto. Wat ze trouwens nog heel goed hebben gedaan. Ook een minpunt is met het aantal characters waarmee je kan spelen. Belangrijkste zijn er wel, maar had toch meer gehoopt.