Call of Duty: Modern Warfare 3

Call of Duty: Modern Warfare 3 is uiteraard weer de grootste release ooit op het gebied van entertainment. Voor sommigen een absurde hype, voor anderen een game waar ze gewoon weer heel veel zin in hebben. In elk geval is Modern Warfare 3 inmiddels al door miljoenen mensen in huis gehaald en wij nemen de game eens rustig onder de loep.

Gewend en verwend

De campaign van Modern Warfare 3 gaat vrijwel direct verder na de gebeurtenissen uit deel twee. Er is een flinke oorlog gaande over de hele wereld, waarbij de Russen volop aan het aanvallen en veroveren zijn. Met enkele nieuwe gezichten en oude bekenden als Price en Soap, is het tijd om een einde te maken aan alle ellende en waanzin. Het grote kwaad is wederom de terrorist Makarov, die nog altijd grote plannen heeft om de wereld aan zijn voeten te krijgen.

Wat volgt is de bekende achtbaanrit: snel, spectaculair en ook weer voorbij voor je er erg in hebt. De campaign van Modern Warfare 2 was bijzonder kort en dit derde deel is eveneens vrij snel uit te spelen. Op een gemiddeld niveau zal je er tussen de 5 en 6 uur over doen om de credits over het scherm te zien rollen, maar de fanatieke speler zal ook graag op Veteran door alle levels knallen. Ja, de speelduur voor één playthrough is kort, maar als je shoorters echt tof vindt kan je er makkelijk het dubbele van maken om jezelf meer uit te dagen.

Toch maakte de campaign over het algemeen minder indruk dan in voorgaande delen. Er zitten enkele memorabele missies in en bij vlagen is de actie behoorlijk hard, maar het trucje is eigenlijk wel bekend. De concurrentie had er enkele weken geleden ook al onder te lijden en eigenlijk heeft Modern Warfare 3 daar ook last van. Van een grote verrassing is maar zelden sprake en dat is best jammer. Zeker als ook nog begint door te schemeren dat de gebruikte engine na dit jaar echt afgeschreven moet worden. Lelijk is het absoluut niet, de game oogt sfeervol en kent volop details, maar we zijn inmiddels wel meer gewend en verwend geraakt. Van een miljardenfranchise mogen we dan toch wel weer eens een grote stap vooruit verwachten.

Wat verder opvalt aan de campaign is dat het niveau van Veteran bij vlagen vrij makkelijk is. Zeker in vergelijking met sommige secties uit vorige delen, die bijna onmogelijk waren op de hoogste moeilijkheidsgraad, is Modern Warfare 3 behoorlijk goed te doen. Dat neemt overigens geen vermaak weg, want de campaign biedt continu actie, spanning, wat lichte emoties, afwisselende locaties en veel variatie. Er zijn weer lekkere secties met wat sniperen, stukjes stealth, lompe actie met luchtaanvallen en veel momenten waarbij je op volle snelheid en vol adrenaline de eindstreep moet zien te halen.

Slim inkopen

De grote meerwaarde van de game bevindt zich uiteraard weer in de multiplayer, waar veel gamers ook blind naartoe rennen zonder ook maar één minuut van de campaign te willen spelen. En dat zegt best veel, want de basis van de laatste Call of Duty-games is qua multiplayer nog altijd heel sterk. Je moet er van houden, het gebrek aan samenwerken en bij vlagen veel campers, maar de vlotte gameplay spreekt mijzelf en miljoenen gamers met mij nog altijd aan. En deze keer hebben we online weer genoeg te doen.

Uit Modern Warfare 2 is de Spec Ops-modus overgewaaid. Ook in Modern Warfare 3 zijn er weer diverse losse missies uit de campaign te spelen, maar dan met als doel een zo snel mogelijke tijd of zo hoog mogelijke score. Het zijn ideale snacks om even tussendoor te spelen, waarbij je zeker op de hogere niveaus behoorlijk wat tegenstand kunt verwachten. Deze keer is er echter een variant aan Spec Ops toegevoegd, namelijk Survival. Het concept is bekend: blijf in leven, terwijl je keer op keer wordt aangevallen door vijandelijke aanvalsgolven. En natuurlijk wordt het per golf een stukje lastiger. In het begin krijg je nog simpele soldaten op je af, misschien een paar agressieve honden, maar het wordt pas echt interessant als je het tegen zwaar bepantserde Juggernauts of luchtvoertuigen op moet nemen. Elke kill die je maakt levert gelukkig geld op, waarmee je op diverse plekken in de map nieuwe munitie, wapens en speciale uitrusting kunt kopen. Een beetje slim inkopen valt zeker aan te raden, want als je geld op is en je staat met alleen een shotgun tegenover twee helikopters, dan is het vrijwel zeker einde verhaal.

Survival speel je met twee spelers en dat zal niet iedereen een sterke keus vinden. Andere games met een dergelijke spelmodus, zoals Left 4 Dead en Gears of War 3, laten je immers met een grotere groep overleven. Toch pakt het in Modern Warfare 3 prima uit. De mappen zijn goed opgebouwd, zodat je altijd wel met z’n tweetjes een tactische plek kunt uitkiezen om te verdedigen. De gouden tip is om niet te vergeten waar de plekken zijn om nieuwe wapens en munitie te kopen, want heel erg veel tijd tussen de waves heb je ook weer niet. En niets is vervelender dan nog spullen te moeten kopen terwijl je al onder vuur wordt genomen.

Een goede zet

De grote klapper online is uiteraard de competitieve multiplayer. Op het oog is er vrij weinig veranderd, maar onder de motorkap is wel degelijk gesleuteld. Er zijn nog altijd de vele bekende spelmodi, waarbij de nieuwe Kill Confirmed modus een leuke variant is op de standaard Team Deathmatch. Als een speler gedood wordt blijft zijn dogtag nog achter, die ook weer punten waard is. Het liefst wil je als team dus zowel de speler doden als zijn dogtag oprapen, maar dat brengt ook weer het gevaar met zich mee dat je op dat moment zelf wordt neergeschoten. Het gevolg: de vijand heeft meteen 2 dogtags om op te rapen. In de meeste potjes merkte ik nog weinig echt tactische gameplay van de spelers, maar met een goed samenwerkende party kan je behoorlijk in het voordeel zijn in deze spelmodus.

Het meest opvallende is echter de manier waarop perks en killstreaks in de game verwerkt zijn. De killstreaks zijn nu verdeeld over drie groepen: Assault, Support en Specialist. Assault is eigenlijk de bekende variant, waarbij je killstreak weer op nul komt te staan als je dood gaat. Dit is in feite dus de moeilijkste groep om hoge killstreaks mee te behalen en dus zitten in deze groep ook de meest krachtige beloningen om vrij te spelen, zoals de AC130, Attack Helicopter en Pave Low. In de groep Support zitten, zoals de naam al doet vermoeden, vooral ondersteunende beloningen. Denk daarbij aan uitgebreide UAV, een Sam Turret of een EMP, die alle vijandige electronica uitschakelt. Het zijn wat lichtere acties, maar je hebt wel het voordeel dat je killstreak ook als je gedood wordt gewoon doortelt. Kortom, het is vaak een kwestie van tijd voordat je jouw maximale killstreak kunt inzetten. De Specialist groep is een opvallende, want hiermee kan je juist extra perks vrijspelen tijdens een potje. En weet je 8 kills achter elkaar te maken, dan speel je als bonus voor dat moment alle perks vrij.

Het lijkt een goede zet te zijn van ontwikkelaars Infinity Ward en Sledgehammer om de killstreaks wat aan te passen, want dit biedt voor meer spelers de mogelijkheid om ook eens lekker uit te pakken met een stevige beloning. De Support groep is naar verhouding dan wel minder sterk, maar met een goed geplaatste Stealth Bomber of een uitgebreide airdrop van care packages kan je zeker wat uithalen. De Specialist groep lijkt iets overpowered te zijn, zodra iemand alle perks tot zijn beschikking krijgt, maar in de praktijk heb ik daar weinig van gemerkt. Ondanks alle perks ben je als speler natuurlijk niet onzichtbaar of onsterfelijk. Daarnaast lijken toch de meeste spelers gewoon voor Assault of Support te kiezen.

Prestige

Een andere leuke aanpassing is de manier waarop je wapens kunt verbeteren. In Modern Warfare 3 gebeurt het simpelweg door wapens te gebruiken. Je wapen levelt constant mee door er goed mee te presteren en zo speel je stukje bij beetje de betere uitrusting vrij, zoals een betere scope, sensors en zelfs de bekende en beruchte n00b tube. Het haalt wat keuzevrijheid bij je weg, maar het biedt wel een hele logische manier om jezelf te verbeteren. Een favoriet wapen wordt immers gewoon beter door er meer mee te spelen. Johan Cruijff had er vast een heel sterk spreekwoord bij kunnen verzinnen. Maar ook aan de hele fanatieke spelers is deze keer gedacht, want het behalen van Prestige wordt nu beloond met een token. Deze token kan je in de Prestige Shop inzetten voor een leuk extraatje. Denk bijvoorbeeld aan dubbele ervaringspunten voor jezelf of je wapens, gedurende een aantal (in-game) uur. Dit maakt het iets zinvoller om via Prestige weer opnieuw de online ladder te beklimmen.

Er zijn echter ook kleine smetjes te vinden, want het gebeurt regelmatig dat er nogal dubieuze spawnpoints worden gebruikt. Als je even niet lekker in een potje zit is het geen ramp om wat vaker het loodje te leggen, maar als je dan na 5 stappen alweer een kogel te verwerken krijgt, slaat de frustratie toch wel toe. Misschien dat een toekomstige update hier nog wat aan kan verbeteren, maar op dit moment is het zeker een puntje van kritiek. Daarnaast lijkt de PS3-versie ook wat meer last van lag te hebben. In vergelijking met de Xbox 360-versie valt het bij vlagen wel op. Uit het verleden weten we gelukkig dat hier zeker wat aan te verbeteren valt, maar het is wel de vraag hoe snel de ontwikkelaars dit voor elkaar kunnen krijgen.

Conclusie

Modern Warfare 3 had de zware last op zijn schouders om de gigantische franchise een passend vervolg te geven en ook nog eens het verhaal van de Modern Warfare-trilogie op passende wijze af te sluiten. Qua verhaal is dat in elk geval gelukt, met een uitdagende en gevariëerde campaign. De achtbaanrit van de campaign duurt zoals verwacht niet heel lang, maar het is vooral het gebrek aan grote verrassingen dat als een gemis aanvoelt.

Gelukkig maakt de multiplayer zoals gebruikelijk veel goed. Spec Ops biedt een lekker totaalpakket met de losse missies en de leuke Survival-modus, terwijl de competitieve multiplayer ook weer maanden vermaak heeft te bieden. De nieuwe indeling van perks en killstreaks is hier goed in de smaak gevallen, terwijl het ook goed is om te zien dat fanatieke spelers wat meer beloond worden voor het bereiken van Prestige. De soms wat vervelende spawnpoints en het feit dat de PS3-versie nogal wat lag te verwerken heeft, zijn kleine smetjes op het geheel. Al met al blijft er een dijk van een game staan, maar de tekenen van ouderdom beginnen steeds duidelijker te worden.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Actievolle en gevariëerde campaign...
 • Spec Ops met Survival-modus
 • Multiplayer staat weer als een huis
 • Verdeling killstreaks
 • Beloning voor fanatieke spelers

Wat is NOT

 • ... maar met weinig verrassingen
 • Online wat technische smetjes
 • Engine is over de houdbaarheidsdatum heen

8.8

 1.   
  Carmen07's avatar

  Mooie uitgebreide review! 🙂 Ben het er zeker mee eens. De game is heel leuk vooral online, maar het is niet meer zo sterk en verrassend als vroeger. Terecht cijfer ook.

 2.   
  MaxDamage_NL's avatar

  Minmin. De anticheat. Alweer.

 3.   
  MasterChiefkk's avatar

  Goed review GN, ik heb trouwens de SP uitgespeeld en WOW wat een game echt gewoon niet normaal hoe zij het hebben gedaan. Ik vond altijd al de SP van COD TOP.

  De MP vond ik helaas gewoon weer hetzelfde als MW2 voor de rest een top game.

 4.   
  fdennis's avatar

  Beetje vreemde review. Je weet van te voren dat ze er een campaign bijmaken omdat het moet maar dat ze het ook om de multiplayer gaat. Alhoewel Battlefield 3 een team game moet zijn is dat ook niet het geval. Terwijl ik gasten wil reviven en medics uitdeel laat mijn teamm me altijd in de steek. Meerdere malen al een medic gast gehad die naast me stond en nog te lui wa om mij even te reviven. Ik denk dat de levelsysteem van wapens en killstreak mods voormij toch leuke nieuwe dingen zijn ook is het klll confirmed een leuke toevoeging. Ik moest alleen ontzettend wennen aan het rennen nadat ik dus bf3 eerst had gedaan. En ja de engine is over de houdbaarheids datum heen.

 5.   
  Sarge's avatar

  Damn, nu krijg ik nog meer zin in mw3! En ik moet nog wachten tot morgen 🙁

 6.   
  optimus's avatar

  maar met weinig verrassingen

  ik vind het toch wel eeen verrassing dat de multiplayer goed gebalanceerd is.

 7.   
  toeter83's avatar

  Het spel is gewoon goed. Vergeet Black Opps maar deze maakt alles goed.
  Van mij mag er ook een nieuwe engine komen, al ben ik nog steeds tevreden over deze. Vind het nog steed niet lelijk eigenlijk. oke als je gaat denken wat een ps3 kan, kan het natuurlijk veel mooier.

 8.   
  killingdj0's avatar

  Goede game. Ik geniet net zoveel van deze game als van bf3 beide topgames!.

  Ps: ik wou het een 9 gevenD:

 9.   
  marklin989's avatar

  zeer goede revieuw, ben het eens dat de enginde te oud is geworden en de maps vind ik ook wel een minpuntje. mw2 en black ops vond ik veel betere maps te hebben maar dat is natuurlijk persoonlijke keuze

 10.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Balans is koning in Modern warfare 3!
  Ik heb er veel plezier aan, zekker in de Survival Spec-Ops mode.
  Het is nog leuker de de zombie mode in de vorige cod games.
  🙂

 11.   
  Update's avatar

  Spel is wel goed, maar ik was waarschijnlijk een beetje te veel mw2 gewend, dus werd ik teleurgesteld… toch wel een 7 voor de solide spec ops modes.

 12.   
  UberProSure's avatar

  Er is alleen nog 1 ding vergeten, de n00b tube.. die in modern warfare 2 zo irritant was als het maar zijn kan, doet veel minder drastische schade. Wat ik echt een verbetering vind, want daar frustreerde ik me mateloos aan en wellicht wel meer mede spelers. Zo had je bijna een chopper gunner en moest je nog 1 kill maken, komt er net een n00btuber aan lopen die zijn tube 2 meter van je afknalt en dat je dan gewoon dood was.. grr kon je weer opnieuw beginnen! En zo werd je dan ook mateloos tot aan ergernis toe gedood door tubers. (wat gewoon opviel) Verder goeie review 🙂 Verhaal vind ik zelf erg vet, en ik vind er genoeg spectaculaire stukjes in zitten, de omgeving ziet er ook erg goed uit, die gewoon meegaat in het verhaal. Ik raad deze game zeker aan! 😆

 13.   
  BobbyRex's avatar

  goede review

 14.   
  coolsharpei's avatar

  cijfer ligt naar mijn mening veeeeel te hoog, een 8.8 is voor mij gezien een topgame, en met alle minpunten die er zijn is dat het niet ( volgens deze review)

 15.   
  gerbenkees's avatar

  heb het net vanmiddag uitgespeeld met max settings. Maar wat een slechte graphics

 16.   
  Carcass's avatar

  goeie revieuw en een goed cijfer. Ben wel benieuw waar ze mee gaan komen als ze een nieuwe engine in gebruik nemen 🙂

 17.   
  laz#R's avatar

  Goeie review 🙂

 18.   
  Thomaat1's avatar

  Prima review! De SP is echt wel super goed gedaan, en tot nu toe bevalt de MP ook wel 🙂 De spawns zijn inderdaad niet altijd zo handig, en tot nu toe merk ik ook dat als je nog low rank bent het best moeilijk is om te winnen van spelers die alle attachments enzo hebben.

 19.   
  MoonLight's avatar

  Een dikke 1 voor deze game!

 20.   
  Dude…'s avatar

  @Moonlight serieus gast, ga de game eerst spelen en niet zo lopen kloten in de reacties… lul

 21.   
  Carcass's avatar

  Dude… schreef, "@Moonlight serieus gast, ga de game eerst spelen en niet zo lopen kloten in de reacties… lul"

  Ik denk dat hij die game sowieso als verschrikkelijk beschouwd.. zonder te spelen nog wel. Het idee alleen al dat er mensen zijn die hem wel goed vinden zal hem doen huilen en vloeken dat spelen voor hem niet eens nodig is inzake die 1.

 22.   
  ms13694's avatar

  MoonLight schreef, "Een dikke 1 voor deze game! "

  O JEE, daar gaan we weer. Serieus ga normaal doen! Mensen zoals jij maken alleen een profiel aan om een beetje zielig te lopen doen!

 23.   
  Codename_black's avatar

  Ik vind het ook zielig dat mensen een tien gaan lopen geven, dat is ook belachelijk.
  want MW3 komt niet eens in de buurt bij een tien. eerder een 7.5/8.0

 24.   
  Alfa Warrior's avatar

  martinschoon schreef, "
  O JEE, daar gaan we weer. Serieus ga normaal doen! Mensen zoals jij maken alleen een profiel aan om een beetje zielig te lopen doen!"

  Nee hoor, de cijfers van ons staan niet zo kritisch correct als die van een Reviewer zoals hier boven, meningen zijn meningen en als je vind dat MW3 niet leuk is kan je hem “correct” beoordelen met een 5 – 6, of gewoon een 1 geven omdat je er geen zak aan vind of het niet eens waard vond om te kopen.

 25.   
  PaNNa's avatar

  Goede review , ook al heb ik soms mijn gedacht..

 26.   
  -050- Critical's avatar

  een 8,8 vind ik te hoog voor deze game, ook al heb jij het goed verwoord. ik kom uit op een 7,8
  het is een leuke game om te spelen, maar niet eentje waar je 60 euro voor betaald.

  @ moonlight, kruip maar weer lekker achter battlefield dan, dan hoef je ook niet zon uiterst zinloze reactie te plaatsen

 27.   
  Battlefield Devil's avatar

  Sarge schreef, "Damn, nu krijg ik nog meer zin in mw3! En ik moet nog wachten tot morgen :("

  haha je zal van een ijskoude kermis terug komen.

  wat een hoere spel is dit zeg. zo weinig minpunten? jullie zijn lijp.

  -100 voor dit waardeloze spel.

  battlefield, above & beyond ! 8)

 28.   
  Dagger_of_Time's avatar

  zucht, waarom geef je een game een 1? het is nog steeds een game! Ik speel het spel zelf niet, maar na alles wat ik er van gezien heb kan je het toch geen onvoldoende geven?

 29.   
  xX_Speed_Xx's avatar

  Oei, er zijn hier mensen vroeger serieus gebuisd geweest vroeger op school. De frustratie hangt nog in hen :P.
  Achja, voor mij is het spel een 7,5/8 waard. Had dit soort game verwacht, geen technisch hoogstandje, maar wel een enorm toffe online shooter. Dit is dan ook de voornaamste rede dat ik 55 euro uitgeef, het game houdt me namelijk wel enige tijd online bezig 😀

 30.   
  Tha Destiny's avatar

  Alfa Warrior schreef, "

  ”martinschoon” schreef, "
  O JEE, daar gaan we weer. Serieus ga normaal doen! Mensen zoals jij maken alleen een profiel aan om een beetje zielig te lopen doen!"

  Nee hoor, de cijfers van ons staan niet zo kritisch correct als die van een Reviewer zoals hier boven, meningen zijn meningen en als je vind dat MW3 niet leuk is kan je hem “correct” beoordelen met een 5 – 6, of gewoon een 1 geven omdat je er geen zak aan vind of het niet eens waard vond om te kopen."

  Alfa Warrior je faalt, MW3 verdiend geen 1. Simpelweg omdat de game goed is, je moet alleen beslissen of je het zelf een goede game vind. Dit klinkt paradoxaal dat weet ik, persoonlijk vind ik zowel MW3 als BF3 niet leuk, echter heb ik wel het inzicht om door te hebben dat dit beide goede games zijn.

 31.   
  Tweek's avatar

  Ik heb me er tot nu toe erg mee vermaakt, de SP had een goed verhaal voor een FPS, en de multiplayer lijkt tot nu toe een stuk gebalanceerder dan de vorige delen, ik heb nog geen dingen waar ik me verschrikkelijk aan erger (zoals Tubes in MW2, of Ghost in BO). Het is geen 10 waard, maar die heb ik hem wel gegeven om de te compenseren voor de scores die sommige andere leden geven.

 32.   
  ShadyXL's avatar

  Battlefield Devil schreef, "

  ”Sarge” schreef, "Damn, nu krijg ik nog meer zin in mw3! En ik moet nog wachten tot morgen :("

  haha je zal van een ijskoude kermis terug komen.
  wat een hoere spel is dit zeg. zo weinig minpunten? jullie zijn lijp.
  -100 voor dit waardeloze spel.
  battlefield, above & beyond ! 8) "

  Fanboy alert. Hou zulke comments voor jezelf.
  Goeie review en ik ben er 100% mee eens.

 33.   
  FlyingdutcH's avatar

  Leuke review! Alleen het aangeven van een oude engine als minpunt slaat natuurlijk nergens op. Dat is gewoon meepraten met de rest. De engine is namelijk helemaal bijgewerkt naar de standaarden van nu. Waarom denk je dat de multyplayer zo lekker werkt?? Omdat de engine helemaal is gefine-tuned. Dat maakt de gameplay extra goed.

  De graphics zien er echt nog mooi uit. Mensen die zeggen dat BF3 er mooier uitziet hebben alleen gelijk op de PC. Maar op de xbox ziet bf3 er net zo mooi uit als mw3. Daarnaast heeft mw3 een soepelere gameplay. De engine is zo volledig benut en voor de volgende cod, mits op de nieuwe console, zal er ook wel een nieuwe engine komen. Dus de engine is nog niet over zijn tijd heen!!!

 34.   
  spychohead's avatar

  ondanks de vele lag die ik online ervaar geef ik deze game een 7,5

 35.   
  Helios929's avatar

  … maar met weinig verrassingen

  Welke verrassingen had je dan verwacht met een shooter ??

  De SP van het spel was waanzinnig en vond het de beste van de 3 Modern Warfares, je waande je echt in een grote hollywood film.

  Spel krijgt van mij een dikke 9 alleen is die gebaseerd op de SP van de game.

 36.   
  Hillianii's avatar

  Ik geniet zoveel van dit game ik geef het een 10! 😀

 37.   
  mastertje's avatar

  Ik vind het tot nu toe een vermakelijke game. Is een 8’je waard naar mijn mening, maar geef een 10 om cijfer te compenseren door die debiele lui die het een 1 of zelfs een 0,5 geven..

 38.   
  I Juggy I's avatar

  OK mensen zeggen dan wel 1 1/2 maar ga niet beoordelen voor je het zelf gespeeld hebt
  Fanboys…… 😛

 39.   
  Dude…'s avatar

  Alfa Warrior schreef, "

  ”martinschoon” schreef, "
  O JEE, daar gaan we weer. Serieus ga normaal doen! Mensen zoals jij maken alleen een profiel aan om een beetje zielig te lopen doen!"

  Nee hoor, de cijfers van ons staan niet zo kritisch correct als die van een Reviewer zoals hier boven, meningen zijn meningen en als je vind dat MW3 niet leuk is kan je hem “correct” beoordelen met een 5 – 6, of gewoon een 1 geven omdat je er geen zak aan vind of het niet eens waard vond om te kopen."

  en hoe verdedig jij jouw cijfer? Ik bedoel een 0.5 net alsof die game niets goed doet

 40.   
  ms13694's avatar

  o ja, om die 0,5 en die 1 weg te werken zal ik ook maar ff raten

 41.   
  DutchmanDevil's avatar

  goede review. De multiplayer is bekend maar hij is beter gebalanceerd dan ooit en ook voelen de wapens beter aan dan ooit. Specialist strike package wordt inderdaad weinig gebruikt, hij is alleen wel super voor een stealth class en niet te vergeten krijg je extra xp:P

 42.   
  BABI-PANGPANG's avatar

  Jongens, ik heb jullie feedback nodig!

  Ik ben van plan morgen een nieuw spel te kopen voor de PlayStation 3, namelijk Uncharted 3 of Modern Warfare 3. Natuurlijk zullen alle PlayStation liefhebbers “UNCHAAAARTED” schreeuwen, en eerlijk gezegd dacht ik ook als eerst aan deze game, maar ik ben bang dat als ik ‘m uitgespeeld heb ik weer meteen een andere nieuwe game wil spelen. En als ik Modern Warfare 3 koop weet ik dat ik er maanden zoet mee ben, al is de kwaliteit misschien wat minder dan die van Uncharted.

  Ik heb beide reviews gelezen en allebei lijken het me super spellen, ik wil toch een keuze maken. Iemand goed advies voor mij?

  PS: Ik heb al Battlefield 3 op de pc.

 43.   
  Tha Destiny's avatar

  Uncharted 3, geweldige singeplayer en een leuke multiplayer.

 44.   
  PSPfreaky's avatar

  Tijdens het spelen op de PC bij een vriend kregen we een MW2 error. Hoezo kopiëren…

  Engine hetzelfde, graphics hetzelfde, multiplayer hetzelfde (naast andere maps), singleplayer is wel anders, spec ops vind ik hetzelfde. Sinds CoD4 is er gewoon te weinig veranderd, dus een onvoldoende van mij.

  Ik vind Battlefield 3 een veel betere game dan mw3.

  @[email protected]: Uncharted 3, vette singleplayer, vette multiplayer en veel meer waard dan mw3!

 45.   
  Tweek's avatar

  PSPfreaky schreef, "Tijdens het spelen op de PC bij een vriend kregen we een MW2 error. Hoezo kopiëren…
  Engine hetzelfde, graphics hetzelfde, multiplayer hetzelfde (naast andere maps), singleplayer is wel anders, spec ops vind ik hetzelfde. Sinds CoD4 is er gewoon te weinig veranderd, dus een onvoldoende van mij.
  Ik vind Battlefield 3 een veel betere game dan mw3.
  @[email protected]: Uncharted 3, vette singleplayer, vette multiplayer en veel meer waard dan mw3!"

  Alhoewel ik volledig kan begrijpen dat je vindt dat er niet genoeg vernieuwing in zit, zijn de meeste van punten gewoon niet waar. Het is inderdaad dezelfde engine, maar dat houdt niet in dat het precies dezelfde is, het is een verbeterde versie van de engine. De graphics zijn wel degelijk beter ga maar eens een uurtje MW2 spelen, en direct daarna MW3, dan merk je het verschil wel.
  Spec Ops vindt je hetzelfde? Dan heb je zeker de Spec-Ops Survival niet gespeeld, die ben ik niet tegengekomen in een eerdere COD game namelijk? Daarnaast is de lijst van veranderingen vanaf COD4 verschrikkelijk lang (bijvoorbeeld: Killstreak syteem, Vrijwel alle wapens, callsigns, Create a Class is veel uitgebreider, etc.).

  Nogmaals ik vind de game ook niet perfect (8.5/10 zou ik zeggen als ik er een score aan zou moeten geven). Maar zeggen dat er geen veranderingen zijn is pure bullshit.

 46.   
  PSPfreaky's avatar

  Sommige dingen zijn gewoon LETTERLIJK gekopieerd uit MW2. Dit vind ik gewoon niet kunnen.

  Achja, we zien wel hoelang ze hiermee nog doorgaan. CoD4 was gewoon het beste spel en toen ging het naar beneden.

 47.   
  xX_Speed_Xx's avatar

  Bergafwaarts is natuurlijk een groot woord, ik vond dat de branche eerder gelijk bleef, enkele zaken verbeteren, andere verslechten… Hey, that’s life

 48.   
  BABI-PANGPANG's avatar

  Dan wordt het Uncharted, dankje jongens. 😉

 49.   
  ShadyXL's avatar

  PSPfreaky schreef, "Sommige dingen zijn gewoon LETTERLIJK gekopieerd uit MW2. Dit vind ik gewoon niet kunnen.
  Achja, we zien wel hoelang ze hiermee nog doorgaan. CoD4 was gewoon het beste spel en toen ging het naar beneden."

  Ik, persoonlijk, vind dat MW3 beter is ten opzichte van Black Ops, maar ik snap best dat niet iedereen er zo over denkt. (Alleen de mappen hadden wel beter gekunt, vind ik.)

 50.   
  FleXe's avatar

  Tot nu toe vind ik de game een beetje tegenvallen. MW1 en MW2 heb ik fanatiek gespeeld (vooral die laatste), maar met spijt in het hart moet ik bekennen dat ik momenteel meer naar Battlefield 3 toe neig. Dan wordt het me pas echt duidelijk dat CoD (te) veel last heeft van 16-jarige pubertjes die allerlei laffe taktieken gebruiken om kills te behalen (campen, noobtuben, gaan liggen van zodra je ze tegenkomt, bunny hoppen, …).

  Toegegeven, de SP is wel vet, maar wat de MP betreft moet er toch nog even een ommekeer komen vooraleer ik weer helemaal mee ben.

  Vooralsnog blijf ik even met een dubbel/wrang gevoel achter bij dit spel…

 51.   
  EnVy DaMaG3R's avatar

  Een 5je voor dit kopieer en plak spel.
  Serieus de engine uit CoD4 en dan ook nog Het Gebouw uit CoD4 Pipeline Gebruiken?
  Bij [email protected] Ging De serie al naar de ondergang toe.

 52.   
  NiSh's avatar

  gerbenkees schreef, "heb het net vanmiddag uitgespeeld met max settings. Maar wat een slechte graphics"

  Gameplay is ook belangrijk ^__^

 53.   
  mmx's avatar

  dit is ook weer zo een uitgemolken koe

 54.   
  lassieman's avatar

  Gisteren bij een vriend gespeeld en ik vond het vooral meer van hetzelfde. Wel grappig dat je nu point streaks ipv kill streaks hebt, maar uiteindelijk komt dat op bijna hetzelfde neer. Ook vond ik het erg raar dat die 2x doodval bug er nog steeds in zit.
  Het is zeker geen slechte game, maar zeker niet meer zo’n als COD vroeger was.

 55.   
  Dr. D3nVil's avatar

  Spec ops survival mode is echt vet! Spec ops Survival Mode FTW! 😀

 56.   
  Overload14's avatar

  Heb et spel daarnet even bij een vriend gespeeld. Ik vind het niet echt slecht, de nieuwe survival mode vond ik wel leuk en de campagne ziet er ook wel cool uit. Alleen ben ik niet zo tevreden over de multiplayer. Die vind ik iets te chaotisch en ik vind persoonlijke de multiplayer van BF3 iets leuker maar dat is mijn mening. Voor de rest is het zeker wel een amuzant spel 🙂

 57.   
  Leon 2.0's avatar

  Alfa Warrior schreef, "

  ”martinschoon” schreef, "
  O JEE, daar gaan we weer. Serieus ga normaal doen! Mensen zoals jij maken alleen een profiel aan om een beetje zielig te lopen doen!"

  Nee hoor, de cijfers van ons staan niet zo kritisch correct als die van een Reviewer zoals hier boven, meningen zijn meningen en als je vind dat MW3 niet leuk is kan je hem “correct” beoordelen met een 5 – 6, of gewoon een 1 geven omdat je er geen zak aan vind of het niet eens waard vond om te kopen."

  Faal. Blijkbaar heb je het spel niet eens gekocht en toch zou je het kunnen beoordelen. Daarnaast weet je (of beter weten jullie) heus wel dat MW3 best wel weer vermakelijk is. Dat de singleplayer ongetwijfeld wat epische momenten kent, dat survival/spec-ops leuk is om met z’n 2’en te spelen en dat de multiplayer ook best vermakelijk kan zijn. Wat een CoD-haters hier. Ongelofelijk.

 58.   
  demean's avatar

  kon net zo goed een dlc van mw2 zijn, achja wat kan je verwachten van een spel wat als enige promotie heeft “ONS VORIGE DEEL VERKOCHT ZOO GOED!! koop nu want andere kopen!!”.

  heb je mw2 heb je mw3.

 59.   
  PSPfreaky's avatar

  Maps die naar mw3 komen:

  – Crash (CoD4 -> MW2 -> MW3)
  – Strike (CoD4 -> MW2 -> MW3)
  – Overgrown (CoD4 -> MW2 -> MW3)
  – Crossfire (CoD4 -> MW3)
  – Highrise (MW2 -> MW3)

  Dat ze dan hiervoor geld willen vragen. Zo kan ik het ook: copy paste.

 60.   
  HashtagMcSwag's avatar

  Heetft iedereen dit spel wel gespeeld?..? Want hoe kun je een 1 geven als je het niet gespeeld hebt? 😛

 61.   
  Bayramov's avatar

  Behoorlijk verbeterd, zeker een aanrader. 🙂

 62.   
  HashtagMcSwag's avatar

  PSPfreaky schreef, "Maps die naar mw3 komen:
  – Crash (CoD4 -> MW2 -> MW3)
  – Strike (CoD4 -> MW2 -> MW3)
  – Overgrown (CoD4 -> MW2 -> MW3)
  – Crossfire (CoD4 -> MW3)
  – Highrise (MW2 -> MW3)
  Dat ze dan hiervoor geld willen vragen. Zo kan ik het ook: copy paste."

  Als ze killhouse er bij doen koop ik hem zoiezo!

 63.   
  Hillianii's avatar

  Er zijn zulke klojo’s die Mw3 een 1 of 0.5 geven ik vind het gewoon niet normaal, IW heeft zoveel verbeterd aan Mw3, maar toch zijn er *** BF3 fanboys die er niet tegen kunnen, maarja ik geef het een 10!

  F*ck de haters, Modern Warfare 3 is gewoon de BOM!

 64.   
  Shauwert's avatar

  PSPfreaky schreef, "Tijdens het spelen op de PC bij een vriend kregen we een MW2 error. Hoezo kopiëren…
  Engine hetzelfde, graphics hetzelfde, multiplayer hetzelfde (naast andere maps), singleplayer is wel anders, spec ops vind ik hetzelfde. Sinds CoD4 is er gewoon te weinig veranderd, dus een onvoldoende van mij.
  Ik vind Battlefield 3 een veel betere game dan mw3.
  @[email protected]: Uncharted 3, vette singleplayer, vette multiplayer en veel meer waard dan mw3!"

  Wat hij zegt 😀
  Op zich is mw3 een zeer geslaagd spel maar het is inderdaad hetzelfde als mw2 naast special ops survival modus. Als je kijkt hoeveel bf2 heeft verandert in vergelijking tot bf3 kun je zeggen dat mw3 een faal is 😆 . Maar mw3 krijgt nog wel een 4 omdat het special ops survival bevat en omdat het goed werkt.

 65.   
  Fatal1ty's avatar

  Deze zuigt hard !

 66.   
  FireBallz's avatar

  Tjonge jonge, wat is Infected leuk!