Gears of War 3 Horde Command Pack DLC

Gears of War 3 kreeg hier op GamersNET een onvervalste 10, dankzij ondergetekende. De game kent een geweldige gameplay, ziet er strak uit en biedt erg veel waar voor je geld. Een van de blikvangers is toch wel de vernieuwde Horde-modus, die ook wel als Horde 2.0 door het leven gaat. Inmiddels is de eerste uitbreiding te koop en die staat dan ook volledig in het teken van de Horde-modus. Maar is het Horde Command Pack nou echt alle Microsoft Points waard?

Bekende omgevingen

Voor meer informatie over Gears of War 3 en Horde 2.0 kan je het beste nog eens de Gears of War 3 review lezen. Het Horde Command Pack verandert immers niets aan de gameplay, maar voor de echte fans van de Horde-modus is er wel degelijk wat nieuws onder de zon. Zo krijg je drie nieuwe mappen, nieuwe fortificaties en wat extra characters en skins voor je wapens.

De drie nieuwe mappen zijn Azura, Rustlung en Blood Drive. Nou ja, drie… Eigenlijk zijn het twee nieuwe en een oude bekende, want Blood Drive was ook al speelbaar in de multiplayer van Gears of War 2. Voor Gears 3 heeft Epic Games de map heel iets aangepast, zowel visueel als de gameplay. In deze map heb je tegenover elkaar twee grote trappen met een paar zijgangen, wat open vensters en een brede ruimte in het midden tussen de twee helften in. Het is nu ook mogelijk om vanuit een venster meteen op de naastgelegen trap te springen, wat een hele fijne vluchtroute kan bieden als je ingesloten dreigt te worden.

Azura en Rustlung zijn bekende omgevingen uit de campaign. Azura biedt veel felle kleuren, open ruimtes en kleine verbindingsbruggen. Het is een ideale map voor de Horde-modus, met een fijne positie om je basis op te bouwen en meerdere vluchtwegen en de locatie van de Silverback binnen handbereik. Rustlung is genieten voor liefhebbers van close quarters combat, want deze map biedt diverse smalle gangetjes en maar รฉรฉn echt grote ruimte.

Een grote aanwinst

Naast de mappen zijn vooral de nieuwe fortificaties een grote aanwinst in het Horde Command Pack. De grote blikvanger is het Command Center. Hiermee kan je, afhankelijk van de upgrade, sluipschutters, mortieren of zelfs automatische Hammer of Dawn-aanvallen inschakelen. Met een beetje tactiek kan je zo behoorlijk vlotjes een normaal zeer pittige boss wave doorstaan. Verder kan je Decoy upgraden tot een Onyx Guard, die ook actief mee zal vechten, heeft de Sentry een upgrade met vurige kogels (ideaal tegen Beserkers!) en kan je na de nodige investeringen je Silverback upgraden met raketten.

Een impressie van de Horde modus

Voor de echte fans

Het bekende addertje onder het gras is ook bij het Horde Command Pack aanwezig. Allereerst is er het feit dat deze DLC heel duidelijk voor de echte fans is. De nieuwe mappen, characters en skins voor je wapens krijgt iedereen zonder meer, maar je moet wel behoorlijk wat tijd in de Horde-modus hebben gestoken om van alle fortificaties gebruik te kunnen maken. Zo moet je voor het Command Center 360.000 dollar aan Turrets hebben uitgegeven, wat een flinke opgave kan zijn als je gewoon af en toe een potje Horde speelt. In iets mindere mate geldt dit ook voor de overige opties; je zult er eerst flink voor moeten werken.

Er is nog een tweede addertje, want later deze maand brengt Epic Games het Versus Booster Map Pack uit. Dit map pack is geheel gratis en bevat naast twee herziene mappen uit de eerste Gears of War ook de drie mappen uit het Horde Command Pack. De mappen zijn met het Versus Booster-pakket echter alleen in Versus te gebruiken.

Conclusie

Dankzij het Horde Command Pack kunnen liefhebbers van Gears of War 3 zich voorlopig weer extra online uitleven. De nieuwe mappen zijn divers en voor de nieuwe fortificaties zullen veel spelers nog wel een tijdje moeten werken om ze daadwerkelijk vrij te spelen. Dit Pack is dus ook echt gericht op de fanatieke spelers, die nog meer uitdaging in de Horde-modus zoeken. Voor hen is het de 800 Microsoft Points, of natuurlijk de aanschaf van een Season Pass, absoluut waard.

Is het je alleen te doen om de mappen, dan kan je overwegen om te wachten op het gratis Versus Booster Map Pack. Dan heb je de drie mappen uit het Horde Command Pack, plus twee mappen uit de eerste Gears of War-game. Bedenk echter wel dat de mappen dan alleen speelbaar zijn in Versus. Dit lijkt een prima optie voor de ‘gewone’ speler, terwijl de echte Horde-liefhebbers blindelings het Horde Command Pack aan hun downloadrij kunnen toevoegen.

 1.   
  FishHookz's avatar

  Ik ben een fanatieke Horde speler en ben erg blij met de DLC ๐Ÿ˜‰ Oke de mappen worden gratis voor de mp maar als je Horde wil spelen moet je toch deze DLC halen ๐Ÿ™„

 2.   
  ChielB's avatar

  Klopt, voor de fanatieke speler dus. ๐Ÿ™‚ De gratis versie van de mappen is niet bruikbaar in Horde straks, dus dat is een belangrijke afweging. Afgezien nog van de overige inhoud van dit pack.

 3.   
  mmx's avatar

  Cool dit is gaaf .

 4.   
  Dylan0301's avatar

  Ik ben een Groot gears of war fan en ben blij met de horde command pack
  alleen heb veel punten nodig nu voor de levels kijk uit naar deze uitdaging. ๐Ÿ˜›