Saints Row: The Third Hands On

Saints Row: The Third is in veel opzichten anders dan zijn voorgangers. Waar Saints Row 2 grafisch gezien slechts een upgrade was van zijn voorganger, zijn dit keer de graphics flink aangepakt en waar de vorige twee games zich voornamelijk in Stillwater afspeelden, brengen we dit keer vooral onze tijd door in de nieuwe stad Steelport. Er is echter een ding dat niet veranderd is en dat is dat Saints Row toch vooral draait om de fun!

Nieuwe stad, zelfde gekheid

Deze fun speelt zich af in de nieuwe stad Steelport, een stad die minstens net zo gek is als Stillwater. Na een mislukte bankroof komen de Saint hier terecht met meteen al de Morningstar-bende en hun bondgenoten de Deckers en de Luchadores als vijand. Deze bendes hebben echter ook veel vijanden en in de eerste missies moet je enkele van deze vijanden helpen, zodat deze je bondgenoten worden. Met Morningstar op je nek heb je namelijk alle mankracht nodig…

De eerste missies zijn vooral een inleiding op zowel het verhaal als de game. Niet alleen de basis van de combat wordt hierin uitgelegd, maar ook enkele van de activiteiten komen langs om kennis mee te maken. Veel van de activiteiten komen uit de vorige game, maar ze zijn nog steed even leuk, of misschien zelfs nog wel leuker.

Fun factor

Waar er in de tweede maar met name de eerste Saints Row-game nog wel serieuze ondertoon was, is dit in Saints Row: The Third wel echt een onderondertoon. De game lijkt haast een parodie op de echte wereld en juist dat maakt het zo tof. Professor Genki en zijn spelshow zijn hier een heerlijk voorbeeld van en hij staat dan ook als het ware symbool voor hetgene waar Saints Row: The Third voor staat: lekker fun hebben op een geweldadige en soms knotsgekke manier!

In mijn preview van de versie van Saints Row: The Third die ik tijdens de gamescom heb gezien, schreef ik dat ik me zorgen maakte over het aantal bugs in de game en of dit wel op tijd gefixed zou kunnen worden. Tijdens mijn speelsessie ben ik gelukkig geen bugs tegen gekomen, dus die zorg lijkt geen waarheid te worden. Waar ik me nog wel zorgen om maak, is de personages, waarmee ik met name Shaundi bedoel. Zowel haar look als haar karakter als haar voice actress zijn veranderd, waardoor Shaundi niet meer aanvoelt als de altijd blowende en snuivende chick met tien miljoen vriendjes die hacky sack speelt. De andere personages zijn gelukkig minder veranderd voor zover ik heb gezien en met name Johnny Gat is weinig veranderd ten opzichte van het vorige deel.

Conclusie

Er zijn dit najaar weinig games waar ik echt naar uit kijk, maar op het lijstje met games die ik dit najaar moet hebben, staat Saints Row: The Third helemaal bovenaan. De game is een flinke stap vooruit in de goeie richting in vergelijking met zijn voorgangers en ik denk dat ik me met deze game ook niet snel zal gaan vervelen. In Steelport valt namelijk naast de missies weer een heleboel te beleven, van missies tot het verzamelen van objecten en van je personage aankleden tot een foute pimp tot mensen neermeppen met een grote, paarse dildo. Er valt helaas iets ook niet mee te beleven. De activiteit met de gierwagen is namelijk niet meer…

 1.   
  ..:BlackPanther:..'s avatar

  <3 sowieso word mijn character lelijk met een zombie stem en van dat pipi langkous haarstyle :P

 2.   
  ps3 gek's avatar

  Hoe kan dit toch vergeleken worden met Grand Theft Auto? 😛

 3.   
  Nitrix31's avatar

  De bedenker van die kat en de maker van dit filmpje moeten wel japanners zijn. xD

 4.   
  RemcoBluB's avatar

  Die wagen met dat mensen kanon is ZIEK Grappig!!!

  ps3 gek schreef, "Hoe kan dit toch vergeleken worden met Grand Theft Auto? 😛 "

  mmm Ligt eraan, het is een Free-Roam game alleen bij GTA is het meer Gangs en bij dit niet echt, en hier heb je ongelooflijk hoge fun-factor!

 5.   
  RemcoBluB's avatar

  Dit is trouwens wel een hele erge Japanse Trailer, zo die neon kleuren enzo. 😳

 6.   
  PS4owner's avatar

  ik zie wel veel ontbrekende trailers hier op GN op andere sites zijn al veel meer trailers van Saints Row te bekijken

 7.   
  Rijstekorrel's avatar

  Komt binnenkort ook in me collectie 😀