Grand Slam Tennis 2

Electronic Arts gaat terug naar de edele sport der Tennis met Grand Slam Tennis. Tijdens de EA Showcase ben ik aan de slag gegaan met de game en net zoals bij onder andere Skate gaat ook Grand Slam Tennis 2 een intuïtievere besturing bieden met de linker stick. Ook zullen we een levelsysteem krijgen en een systeem waarbij je nieuwe spullen kunt kopen van je verdiende geld. Daarnaast is het de enige tennisgame die de Wimbledon-licentie bemachtigd heeft en dus kunnen we voor het eerst aan de slag met alle Grand Slam-toernooien.

Total Racket Control

Als je me vandaag de dag ziet kan je bijna niet geloven dat ik vijf jaar fanatiek getennist heb op de altijd schitterende Tennis Vereniging Boskoop! Het spelletje is me dus wel bekend en tennisgames zijn voor mij altijd vermakelijke uitstapjes naar de tijd dat ik zelf nog een puike forehand uit mijn arm kon toveren. Dit gevoel van realisme is precies datgene dat EA wil brengen naar het tennisgenre in Grand Slam Tennis 2. Zoals we dat ook kennen uit onder andere Skate en FIFA is de linkerstick gereserveerd voor alle bewegingen van in dit geval je tennisarm. Electronic Arts noemt dit zelf Total Racket Control en het werkt inderdaad erg intuïtief. Door het linker pookje eerst naar achteren te doen en dan naar voren te bewegen sla je een forehand, haal je hem alleen naar achteren sla je een slice-bal en ook de service is onderhevig aan een aparte beweging. Hoe raar het ook klinkt, die knoppenbewegingen voelen ook echt als de slag in kwestie en dat is knap bedacht.

Naast de Total Racket Control biedt Grand Slam Tennis ook een levelsysteem, waarbij een speler zich daadwerkelijk moet specialiseren in een bepaalde richting van het spelletje. Hoewel dit eerder is gedaan is ook de toevoegingen van een geldsysteem een erg toffe feature. Zoals dat ook mogelijk is in de Tiger Woods-serie kun je verschillend nieuw materiaal aanschaffen om je tennisser zo goed mogelijk voor de dag te laten komen in de ATP- en Grand Slam-toernooien. Dit mag ook wel, want met de Pro AI reageren alle tennissers in de game zoals ze ook in het echt zouden doen, waardoor je van tevoren goed moet weten waarin een speler gespecialiseerd is. Een serve & volley-speler moet je natuurlijk anders bestrijden dan een defensieve speler die vanuit het achterveld speelt.

Klassieke wedstrijden

Naast alle bekende tennissers van nu zijn er ook klassieke grootheden te bewonderen in de game. Grote wedstrijden uit het verleden kun je namelijk naspelen en zo is het mogelijk om de Wimbledon finale tussen John McEnroe en Bjorn Borg te spelen. Jij kunt er nu zelf voor zorgen dat McEnroe dit keer wél wint van de gepensioneerde onderbroekenboer. Of wat dacht je tussen de kraker tussen Stefan Edberg en Boris Becker. Wellicht kan de onechtelijke zoon van Becker nu wel trots zijn op zijn vader bij een overwinning. Dat alles inclusief de rackets uit die tijd, de kleding en ook het gras, dat op één of andere manier altijd geler lijkt dan het gras van nu.

Grafisch ziet Grand Slam Tennis er nu al verzorgd uit. Bekende spelers zijn zeer realistisch nagemaakt (ook de dames!) en het Wimbledon Stadion voelt nu al zeer waarheidsgetrouw aan. Natuurlijk zal het straks ook mogelijk zijn om de game online te spelen tegen vrienden, of met een vriend in de dubbel. Ook is de game speelbaar met de PlayStation Move en ook dat voelt goed aan.

Voorlopige conclusie

Grand Slam Tennis 2 voelt zeer intuïtief aan dankzij de Total Racket Controls en weet op die manier een realistische weergave van het tennisspel neer te zetten. Hoe uitgebreid het levelsysteem zal zijn, alsmede het geldsysteem, is nog even afwachten, maar het naspelen van klassieke wedstrijden is een hele toffe optie. We zullen meer weten richting de release ergens in 2012.

 1.   
  gromgromman's avatar

  Haha, heelemaal geen reacties op dit “Nieuwtje” Een reden?? (HIHI)

 2.   
  I_Eat_Noobsz's avatar

  Vind tennis een geweldig sport, ik kijk altijd heel graag de wedstrijden van djokovic ( als er geen top voetbal op tv is ). alleen helaas heeft hij rug klachten en deed hij niet mee aan het laatste toernooi in scandinavie 😆

  alleen zijn de tennis games zwaar ondermaats 🙂