The Secret World

The Secret World is een nieuwe MMORPG van Funcom, die iets doet wat nog niet vaak is voorgekomen. De game speelt zich af in deze tijd, met steden van nu als Londen, New York en Seoul. Daarnaast zal je gebruik maken van hedendaagse wapens in de game, zoals verschillende geweren en pistolen, maar krijgt ook magie een grote rol. Niet helemaal realistisch dus, zeker niet als je bedenkt dat de wereld bedreigd wordt door mysterieuze wezens, die voor het grootste gedeelte hun oorsprong vinden in hedendaagse mythes en legendes. De ontwikkelaar wist ons niet voor niets te vertellen dat alles wat verzonnen is waar wordt in The Secret World. Een interessant concept en tijdens de EA Showcase in Londen kregen wij een nieuw personage te zien en haar avonturen.

Templars

De presentatie op de Showcase speelde zich voornamelijk af in Londen, maar voor het zover was, kregen we een appartement te zien van een jongedame die net aan het ontdekken is dat ze bovenmenselijke krachten bezit. Springend in de tijd zien we hoe ze worstelt met het vuur dat uit haar handen komt, om uiteindelijk te wennen aan de superkrachten in een bijna afgebrand huis. Niet veel later gaat de deurbel en staat er een oudere mevrouw aan de deur. Ze is van één van de drie facties in de game, de Templars. Naast deze factie zijn ook Dragons en Illuminati speelbare partijen in de game, die zich allen focussen op andere specialiteiten als wapens en magie. De oudere mevrouw rekruteert de speler en vervolgens mag je richting Londen voor een missie van de Templars.

De grap is dat de gewone bevolking op het moment van de demo nog niet goed weet wat er aan de hand is en dat Londen dus relatief rustig is. Grafisch is de game overigens verre van af en hoewel de stijl van Londen best wel te zien is, is het op dit moment nog niet erg indrukwekkend. Hetzelfde geldt voor de storytelling die nog veel werk kan gebruiken. Een echte binding met de hoofdpersoon, of met een poppenspelende quest giver, voelde ik niet en die geloofwaardigheid is wel iets om naar te streven vind ik.

Geen Skill Tree

Op naar de combat, die we via een flashback in een metrostation mochten aanschouwen. Een andere hoofdpersoon, met ook hele andere wapens, namelijk ouderwets schietgerei. Weapon of choice? Een shotgun natuurlijk en met een party van vier begon het gevecht tegen tientallen zombie’s in de metro. Het schieten lijkt me overigens wel wennen, want net zoals in andere MMO’s zijn ook verschillende shotgun-krachten gewoon te vinden onder commando-knoppen 1 tot en met =. Zo was onder knop één een schietoptie te vinden die de hagels verspreidt en onder knop 2 een optie die de hagels bundelt. Hoewel de wapens dus anders zijn, blijft het wel erg herkenbaar voor mensen die graag MMO’s spelen.

Wat wel anders is, is de skill tree, die simpelweg niet aanwezig is. In plaats daarvan zijn er meer dan 500 skills te vinden in de game, die willekeurig toe te wijzen zijn. Je hoeft je dus niet te specialiseren in de game, maar kunt kriskras kiezen uit krachten die je handig vindt. Dit is nodig ook, want de game krijgt straks honderd PvP-zones, die van belang zijn voor de factie waarvoor je strijdt. Als je een zone inneemt, krijg je namelijk als volledige groep voordelen. Daarna is het natuurlijk belangrijk om de boel te verdedigen. Overigens zijn andere multiplayer opties niet besproken in Londen, maar is wel duidelijk dat de plaatsen als New York, Londen en Seoul dienen als plek waar mensen samen kunnen komen en spullen kunnen aanschaffen.

Voorlopige conclusie

The Secret World gaat een MMO maken met moderne steden en onder andere moderne wapens. Dit is een nieuwe en lovenswaardige richting, al zijn er nog wel een aantal dingen die me zorgen baren. Hoewel er nog genoeg tijd is om de game grafisch op te poetsen, miste ik vooral sfeer tijdens de presentatie. Ook de storytelling is op dit moment nog niet erg meeslepend. Gelukkig zijn er nog wel ontwikkelaars die iets nieuws proberen en daarom hoop ik ook van harte dat Funcom zijn tijd neemt en krijgt om de game volledig af te krijgen. Voorlopig hebben ze nog de tijd tot april 2012.

 1.   
  Xemus's avatar

  Ziet er best tof uit.
  Ik zie wel of ik ‘m koop of niet. 🙂

 2.   
  TheUltimateZerg's avatar

  klinkt wel leuk! 😀
  cant wait to see more :3

 3.   
  Fox's avatar

  Klinkt misschien raar… Maar hier zat ik nu net op te wachten.

 4.   
  MaxDamage_NL's avatar

  Illuminati? Hier wordt ik niet bepaald blij van als consperacy terrorist.

 5.   
  novuslibertas's avatar

  MaxDamage_NL schreef, "Illuminati? Hier wordt ik niet bepaald blij van als consperacy terrorist."

  Conspiracy* Faalhaas

 6.   
  Alfa Warrior's avatar

  novuslibertas schreef, "
  Conspiracy* Faalhaas"

  Laat woorden als Faalhaas maar op Dumpert / Geenstijl, hier is respect voor andere leden even gewild als respect voor jezelf.

  En ja dat komt af van iemand met een My Little Pony avatar.

 7.   
  Tadao's avatar

  Als hij niet pay to play is overweeg ik hem wel te kopen (dus dat ik niet het spel moet kopen En subscriptions)

 8.   
  WesterW's avatar

  Alfa Warrior schreef, "

  ”novuslibertas” schreef, "
  Conspiracy* Faalhaas"

  Laat woorden als Faalhaas maar op Dumpert / Geenstijl, hier is respect voor andere leden even gewild als respect voor jezelf.
  En ja dat komt af van iemand met een My Little Pony avatar.
  "

  *Brohoof*

 9.   
  fdennis's avatar

  Dit kan toch alleen maar gaan floppen. Heden daagse tijd met wapens? Wat willen ze doen dan skill 1 schiet je 1x? en skill 2 is een explosief shot? Nah absoluut niks voor mij en ook nog is geen skill tree. Ik denk dat Kings of Amulur en TERA hier keihard overheen gaan walsen. Volgens mij is dit ook een pay to play spel maar dat kan ik niet 100% bevestigen. Ik snak al een tijdje naar een nieuwe MMORPG en wacht ook op GW2. Maar het lijkt wel of die game niet wil uitkomen ofsow:S. Heb daarvoor nog 3/4 maanden World of Warcraft gespeeld. Maar dat is het ook niet voor mij. Omdat ik graag bezig bent met goede builds voor je class die speeld. Guildwars 1 had je per class bijna 200 spells en dat was leuk zodat iedereen uniek was in zijn spel. Bij WoW vind ik het allemaal zo gemaakt en het gaat daar alleen maar om de beste armor.

 10.   
  MaxDamage_NL's avatar

  novuslibertas schreef, "

  ”MaxDamage_NL” schreef, "Illuminati? Hier wordt ik niet bepaald blij van als consperacy terrorist."

  Conspiracy* Faalhaas"

  Nieuw lid komt van Fok ofzo overspringen en begint direct de vaste leden af te zeiken om een spelfout.

 11.   
  Glennus's avatar

  Eindelijk een H.P. Lovecraft MMO! Can’t wait!

 12.   
  ..:BlackPanther:..'s avatar

  Mixed feelings…..

 13.   
  doodlefay's avatar

  ILLUMINATI, YOU CAN TAKE MY HEARTBEAT BUT YOU CANT BREAK MY SOUL. lol, awesome. ‘k zou wel graag eens kickassende illuminati willen zijn.

  http://www.youtube.com/watch?v=mOS0ax8RBrw