The Lord of the Rings: War in the North

Lord of the Rings. Waarom blijft die franchise toch altijd hangen in dat ene verhaal van Frodo en zijn kornuiten? Terwijl andere series lekker verbreden en andere verhalen vertellen buiten de boeken en films. Dat is precies wat Warner Bros. gedacht moet hebben en daarom ook is Snowblind Studios op dit moment bezig met Lord of the Rings: War in the North (LotR: WitN), die een ander verhaal gaat vertellen binnen de rijke LotR-wereld. Waar Frodo en zijn gekke vriendjes naar het zuidoosten trokken, gaan jouw karakers naar het noorden. Veel over het verhaal zijn we verder niet te weten gekomen, maar deze game ademt wel verbazingwekkend veel sfeer

Dag Frodo!

Bij het starten van de demo was het direct duidelijk dat dit de allereerste LotR-game gaat worden voor volwassenen. Jawel, LotR: WitN is een game voor 18 jaar en ouder en volgens de mensen bij Snowblind Studios is dit niet eens zo gek. De boeken zijn immers behoorlijk gewelddadig en de ledenmaten vliegen dan ook in het rond in deze nieuwe Lord of the Rings-game, die op het eerste gezicht oogt als een hack ’n slash game, maar toch een actievolle RPG is, die volledig is gericht op coöperatieve gameplay. De setting van de franchise leent zich daar uitstekend voor, want net als Frodo ga jij met drie personen eropuit om de wereld te redden van… dat weten we op dit moment nog niet. De rollenverdeling is echter wel te voorspellen, want de groep zal bestaan uit een mens, een dwerg en een elf, die allen hun eigen specialisatie hebben.

Zo fungeert de Ranger als all round gevechtsspecialist, die zowel met handwapens als met pijl en bogen overweg kan. De dwerg fungeert als tank en zal vooral de klappen opvangen en uitdelen met grote bijlen en de elf ondersteunt de groep van afstand met verschillende spreuken. Een duidelijk systeem, die zijn diepgang krijgt door de RPG-elementen in de game. Zo heeft elke klasse allereerst een heuse skill tree, die je laat kiezen tussen verschillende krachten voor je personage. Zo kan de elf kiezen voor bijvoorbeeld The Sanctuary een beschermende bubbel die ook nog een voor genezing zorgt als spelers erin gaan staan. Ook passieve krachten zijn hier te vinden, zoals extra damage met verschillende wapens.

Beleram!

Een ander element van diepgang is de mogelijkheid om je personage aan te passen. Bij het verslaan van de vele trollen, spinnen en orcs kun je loot verzamelen, die direct te gebruiken zijn door je personage. Op deze manier krijg je de beschikking tot verschillende zwaarden, bijlen, knotsen, hamers, kruisbogen, staffen en nog veel meer, maar ook toegang tot kleding en bepantsering. Kies je voor een snel en wendbaar personage, of juist een langzame maar hele sterke. De kleding en armor laten zich direct zien op je personage en dat maakt je eigen karakter je natuurlijk nog dierbaarder.

Ook qua sfeer en graphics ziet Lord of the Rings: War in the North er goed uit en vooral dat eerste is iets waar ontwikkelaars vaak moeite mee hebben. Zo niet bij deze titel, want het level op de besneeuwde berg ademde werkelijk Lord of the Rings. En hoe kun je een besneeuwde berg Lord of the Rings laten ademen? Goede vraag, ik weet het ook niet, maar zodra ik het zag voelde het als LotR en dat is zeker een kracht van deze game. Ook Beleram maakte indruk, een grote adelaar die willekeurig op te roepen is om je te helpen op een manier die op zijn minst spectaculair is. Met klauwen worden tegenstanders opgepakt en meegesleurd naar boven! Erg vet.

Voorlopige conclusie

Dat we nog zo weinig weten van het verhaal van LotR: WitN baart me een klein beetje zorgen. Een franchise als deze moet een goed verhaal hebben bij elke iteratie, zeker als men eindelijk probeert iets nieuws te vertellen. Graag had ik daar dus meer van gehoord, maar op alle andere vlakken lijkt de game verrassend sterk te worden. Diepe RPG-gameplay in een coöperatief jasje, harde actie, grafisch indrukwekkend en zeer sfeervol. Elke Lord of the Rings-fan mag daarom met grote spanning wachten op deze titel, want de eerste indrukken zijn goed.

  1.   
    daan147's avatar

    Ziet er leuk uit. Hopelijk maken ze er deze keer iets mooi van aangezien “The Battle for Middle Earth” de laatste lotr-game was waarmee ik me echt heb kunnen amuseren.

  2.   
    Dagger_of_Time's avatar

    ff vraagje peter. Bij two worlds 2 op mn ps3 schokt ie af en toe, tom schrijft net dat sky rim ook af en toe wat kan schokken door de frame rate, hoe zit dat bij lotr WitN?

  3.   
    DGonlag2's avatar

    Hoezo weten jullie nog weinig van het verhaal?

    Het gaat gewoon over Agandaur (ally van Sauron) die via het noorden (ja War In the North ja) Midden-Aarde wilt binnenvallen om zo Sauron te helpen Midden-Aarde te onderwerpen.
    En jij moet hem stoppen.

    Lijkt me toch genoeg en alles wat je moet weten?

  4.   
    Dagger_of_Time's avatar

    ”DGonlag2″ schreef, " Hoezo weten jullie nog weinig van het verhaal?
    Het gaat gewoon over Agandaur (ally van Sauron) die via het noorden (ja War In the North ja) Midden-Aarde wilt binnenvallen om zo Sauron te helpen Midden-Aarde te onderwerpen.
    En jij moet hem stoppen.
    Lijkt me toch genoeg en alles wat je moet weten? "

    voor een normale game genoeg ja, maar dit is LOTR! bij de games over de gewone trilogy weten de echte fans het hele verhaal met alle details

  5.   
    Flapjack's avatar

    ze moeten nu echt ophouden met games maken dit jaar, anders ben ik nog voor kerst blut 😥

  6.   
    Rijstekorrel's avatar

    Flapjack schreef, "ze moeten nu echt ophouden met games maken dit jaar, anders ben ik nog voor kerst blut 😥 "

    Bekijk het zo laat ze het juist wel doen koop er gewoon 1 lekker spelen ben je er mee klaar neem je de volgende, Eerder dat je door een verhaallijn bijv heen ben enzo is die misschien al weer afgeprijsd of je moet no life hebben en elke dag na school/werk direct gamen en slapen gaan dan ben je er zo door heen 😛

  7.   
    DGonlag2's avatar

    Dagger_of_Time schreef, "

    ”DGonlag2″ schreef, " Hoezo weten jullie nog weinig van het verhaal?
    Het gaat gewoon over Agandaur (ally van Sauron) die via het noorden (ja War In the North ja) Midden-Aarde wilt binnenvallen om zo Sauron te helpen Midden-Aarde te onderwerpen.
    En jij moet hem stoppen.
    Lijkt me toch genoeg en alles wat je moet weten? "

    voor een normale game genoeg ja, maar dit is LOTR! bij de games over de gewone trilogy weten de echte fans het hele verhaal met alle details"

    Nouja, LOTR…. Meer een fantasy verhaaltje dat iedereen kan verzinnen. Tuurlijk in dezelfde wereld, maar dat maakt het voor mij nog niet compleet LOTR.
    Zover ik weet is dit allemaal verzonnen (tenminste, niet door Tolkien). Vind ik een beetje jammer. Een remake van de echte trilogy zou beter zijn.

  8.   
    barto89's avatar

    Nope dit wordt et em niet

  9.   
    Zhoukov's avatar

    Hopen op het beste! ziet er gaaf uit!

  10.   
    B Veld's avatar

    Ziet er leuk uit ben wel super benieuwd hoe het gaat worden want ik kijk echt al heel lang uit naar dit spel!
    LOTR is sowieso een goe verhaal (dat van Tolkien), als dit goed aansluit bij wat er dan zoals bekend ondertussen in Middel-Earth afspeelt ben ik zeer tevreden

  11.   
    TheUltimateZerg's avatar

    ooh! ziet er uit als zeer interresante titel 🙂

  12.   
    Dagger_of_Time's avatar

    yeah, heb m net gekocht, zag m toevallig bij frs zuidplein ligge