De Sims 3: Beestenbende Hands On

Sommige thema’s komen in elke serie van De Sims naar voren: op vakantie gaan, het nachtleven en uiteraard ook huisdieren zien we in elke serie weer terug. In De Sims: Beestenboel lag de focus vooral op katten en honden, wat ook het geval was in De Sims 2: Huisdieren. In De Sims 3: Beestenboel zien we deze ook weer terug, maar je kunt nu ook aan de slag met een derde diersoort, namelijk paarden. En dat is niet het enige verschil met voorgaande delen…

Door de ogen van je huisdier

In deze nieuwe uitbreiding heb je namelijk veel meer controle over je huisdieren. Het zijn echte leden van je familie en dat betekent dat je ze, net als je andere Sims, helemaal kunt besturen. Het lijkt wellicht dat dit heel saai is, maar de huisdieren zijn net zo uitgebreid als gewone Sims. Ze hebben evenveel balkjes met behoeften, hebben interactie met allerlei voorwerpen en kunnen vriendschappen aangaan met zowel andere dieren als met mensen. Tijdens mijn speelsessie kroop ik in de huid van een paard en was zo een hele tijd zoet met doen wat een paard zoal de hele dag doet. Huppelen door de wei, knuffelen met een van de katten en drinken uit een vijver, maar ook een Sim afwerpen toen deze een ritje wou maken.

In dit deel kunnen Sims namelijk ook leren paardrijden. In het begin gaat dit nog wat moeilijk en klimmen ze er achterstevoren op, maar als je Sim dit eenmaal goed uit heeft gevoerd, kan hij of zij niet alleen ritjes maken, maar ook hindernisbanen afleggen. Tijdens het spelen waren er niet alleen de bekende saaie balkjes om overheen te springen, maar ook een hindernis met water en een hindernis met vuur waren aanwezig. En zo heeft elk dier zo zijn voordelen en vaardigheden. Katten kunnen dieren voor je vangen en ook steeds beter worden in deze vaardigheid, terwijl honden hiernaast ook nog eens voorwerpen voor je kunnen vinden en in sommige gevallen zelfs een date voor je kunnen regelen.

De huisdieren kunnen echter ook flink kattenkwaad uithalen. Elke diersoort heeft namelijk een speciale behoefte. Zo willen katten graag af en toe hun nagels ergens aan scherpen, willen honden af en toe iets vernielen en willen paarden vooral lekker in beweging blijven. Door voor een kat een krabpaal te kopen kun je deze behoefte bevredigen, maar als je dat niet doet is uiteraard je bank of je lievelingsstoel de pineut. Juist dit is iets wat mij in positieve zin opviel, want het zorgt ervoor dat je huisdieren echt karakter hebben en niet alleen maar voor de sier rondlopen. Daar komt nog eens bovenop dat elk huisdier ook nog eens karaktereigenschappen heeft zoals je normale Sims dit ook hebben. Sommige huisdieren zijn oliedom, andere hebben een hekel aan water en weer anderen liggen het liefste de hele dag op de bank. Dit kan ook weer heel leuke combinaties opleveren, zoals een hond die niet alleen hyperactief is, maar het ook nog eens leuk vindt om allerlei dingen kapot te maken.

Rollen in het hooi

Naast honden, katten en paarden kun je in deze uitbreiding niet alleen andere huisdieren zoals reptielen en knaagdieren vinden, maar ook wilde dieren zoals herten, valken, wasbeertjes en stinkdieren. Ook met deze dieren kunnen zowel je huisdieren als je Sims contact maken. De wilde dieren passen ook perfect bij Appaloosa Plains, de nieuwe stad in deze uitbreiding. Het is een lekker landelijk stadje vol met boerderijen en natuur. De boerderijen brengen ook een heel aantal nieuwe voorwerpen met zich mee zoals speeltjes voor de kat, een stal voor het paard, een bot voor de hond en het meest essentiële voorwerp op een boerderij: de hooiberg. En die is uiteraard niet alleen ter decoratie.

Voorlopige conclusie

De Sims 3: Beestenbende lijkt weer uitbreiding te gaan worden waar fans heel blij mee zullen zijn. De huisdieren zijn heel goed uitgewerkt en zijn qua mogelijkheden bijna gelijkwaarig aan je Sims. Ze kunnen vaardigheden leren, zich voortplanten, hebben karaktereigenschappen en zijn qua uiterlijk tot in het oneindige aanpasbaar. Een roze hond met zwarte stippen, een paard dat zo lijkt weggelopen uit My Little Pony en mijn favoriet, een zwarte kat met een groen skelet op zijn vacht geverfd, het is allemaal mogelijk. Fans kunnen dit najaar dus weer uren gekluisterd zitten aan hun PC met deze nieuwe uitbreiding.

 1.   
  spitskitter's avatar

  lijkt me leuk!:)

 2.   
  Toetsje20's avatar

  Ik ben echt een Sims freak, en ik ga hem gelijk kopen als die uit is.
  Kan niet wachten. 😀

 3.   
  glennoz's avatar

  Hij lijkt me leuk! 😀