Tekken in de nabije toekomst

De Tekken-serie is één van de grootste vechtgames uit het land van de rijzende zon en niet voor niets zal Namco Bandai er dan ook alles aan doen om dit zo te laten blijven. Niet verbazingwekkend zijn er dan ook een flink aantal Tekken-games in ontwikkeling die we in de nabije toekomst kunnen verwachten. Hier alles over deze aankomende titels en de daarbij behorende verwachtingen.

Tekken 3D: Prime Edition

Na Street Fighter en Dead or Alive kan ook Tekken niet achterblijven, want er is ook een Tekken-game in de maak voor de Nintendo 3DS. Tekken 3D: Prime Edition zal oude stages, maar ook een aantal nieuwe omgevingen kennen en zal tevens een flink arsenaal aan vechters bevatten. Zo is er beloofd dat we in het vechtspel met maar liefst veertig personages en stages aan de slag kunnen.


Op zich is dit alles nog niet eens zo opzienbarend. Wat wel erg bijzonder is, en wat tevens een zeer grote aanwinst is voor een vechtspel, is dat de game altijd op 60 frames per seconde zal draaien. Zelfs wanneer de 3D-slider van Nintendo’s handheld op diens maximale stand wordt gezet zal de game dus nog heerlijk soepeltjes lopen. Een Dead or Alive Dimensions kan daar dus nog wel een puntje aan zuigen. Er valt verder nog maar weinig over de game te vertellen, behalve dat deze erg lekker speelt en dat het 3D erg comfortabel oogt.

Tekken 3D: Prime Edition zal op de Nintendo 3DS verschijnen, maar wanneer is nog onbekend.

Tekken: Blood Vengeance

Adapties van games in de wereld van de cinema behoren vrijwel altijd tot het rijk der B-films. Tekken heeft geen geschiedenis die hier in verschilt. In 1998 was er al een Japanse tekenfilm die Tekken: The Motion Picture heette en losjes gebaseerd was op het verhaal van de eerste game. Helaas werd deze niet al te best ontvangen en wist ook de recentelijk uitgebrachte life-action film, die simpelweg als Tekken door het leven gaat, niet veel goede respons te krijgen. Nu is er Tekken: Blood Vengeance; een met behulp van computer geanimeerde film. Blood Vengeance is al uit op DVD, maar zal pas de 22e november op blu-ray verschijnen. Normaal behandelen we op GamersNET niet veel films, daarvoor verwijzen we jullie vriendelijk, doch indringend, door naar onze zustersite MoviesNET, maar er is iets bijzonders aan dit project.


De kwaliteit en het plot van de film daargelaten, zal Blood Vengeance namelijk sterk worden ondersteund door twee Tekken-games. Op de cartridge van Tekken 3D: Prime Edition zal namelijk een exemplaar van de film zitten, waardoor het dus mogelijk is om op je 3DS deze in 3D te bewonderen. Daarnaast zul je Tekken Hybrid kunnen kopen, het pakket waarin een blu-ray exemplaar zit van de film Blood Vengeance en dan tevens Tekken Tag Tournament HD ontvangt. Wanneer je deze disc in je PlayStation 3 stopt, zal het dan tevens mogelijk zijn Tekken Tag Tournament 2 Prologue Edition te spelen.

Tekken: Blood Vengeance is al beschikbaar op DVD en zal vanaf 22 november tevens op blu-ray te koop zijn.

Tekken Tag Tournament HD

Op de PlayStation 2 verscheen ooit een spelletje met de naam Tekken Tag Tournament. Hierin was het mogelijk om met verscheidene figuren tegen elkaar te knokken. Tot zover niets nieuws natuurlijk, maar wel bijzonder was dat het ging om gevechten van twee tegen twee. Op het scherm was steeds één van beide partijen afgebeeld, maar het was mogelijk om wanneer dan ook je andere personage in te zetten. Tijdens combo’s was dat het effectiefste, want je andere vechter maakte de combo dan af met een effectieve klap, waarna je met hem doorspeelt.


Dit jaar nog verschijnt er een opgepoetste versie van deze tien jaar oude game die volledig in HD is geremasterd. Tekken Tag Tournament was de eerste Tekken-game die de PlayStation 2 aandeed en echt geweldig ziet de game er daarom alsnog niet uit, maar voor de nodige nostalgie is het natuurlijk ideaal. De HD-versie zal over het algemeen niet veel toevoegen, maar zal wel Trophy’s ondersteunen. De game zal, wanneer je Tekken Hybrid koopt, op dezelfde blu-ray als de film Tekken: Blood Vengeance staan, maar of het spel ook via het PlayStation Network of zelfs Xbox LIVE Arcade gedownload zal kunnen worden is nog niet bekend.

Tekken Tag Tournament HD zal op de PlayStation 3 verschijnen en zal in het Tekken Hybrid-pakket te vinden zijn. De bundel zal vanaf 22 november in de winkels liggen.

Tekken Tag Tournament 2

Niet erg verbazingwekkend is het feit dat Tekken Tag Tournament 2 een vervolg is op de PlayStation 2-game uit 1999. Nieuw aan het spel is dat de game allerlei tussendoor geïntroduceerde personages zal bevatten, waaronder sowieso alle speelbare figuren van Tekken 6, en dat de game in 3D te spelen zal zijn, maar ook de gameplay is zowel uitgebreid als verbeterd.


Zo zal het nu mogelijk zijn om langere tag combo’s uit te voeren en meer aanvallen met je partner te combineren. Ook kun je samen met je maatje de tegenstander vastpakken om deze daarna samen in elkaar te slaan. Tot slot zullen de omgevingen veel groter zijn doordat het mogelijk is om je vijand bijvoorbeeld door een muur heen te slaan, waardoor deze valt en jouw partner daar op hem wacht om het gevecht elders voort te zetten. Overigens kunnen de personages ditmaal ook vies worden als deze regelmatig de grond aanraken.

Op de Gamescom in Keulen werd de Prologue-versie van de game kort behandeld, waar met name het 3D-effect werd laten zien. Ondanks dat het spel er ook in actie geweldig uitziet in 3D werd toch toegegeven dat de leuke feature waarschijnlijk niet online zal worden gebruikt door de verlaagde framerate.

Tekken Tag Tournament 2 zal op de PlayStation 3 verschijnen, maar wanneer het spel uitkomt is nog onbekend. De Prologue-editie zal vanaf 22 november in Tekken: Hybrid te koop zijn.

Tekken x Street Fighter en Street Fighter X Tekken

Als we het over Japanse vechtspellen hebben zijn er vaak twee titels die door westerlingen in de mond worden genomen: Street Fighter en Tekken. Niet heel verrassend dus dat juist deze games een cross-over zullen krijgen, maar wel degelijk uniek is dat het er twee zullen zijn. Capcom, eigenaar van de Street Fighter-serie, zal namelijk Street Fighter X Tekken ontwikkelen, waarbij alle personages aan zullen voelen alsof ze in de Street Fighter-serie thuishoren. Namco Bandai is echter bezig met Tekken X Street Fighter die daarentegen de Street Fighter-personages voorziet van een Tekken-sausje.

Hoewel dus Tekken X Street Fighter veel dichter bij de Tekken-reeks staat, is hier veel minder over bekendgemaakt. De producer van de game, Katsuhiro Harada, heeft zelfs gezegd dat Namco Bandai’s titel na die van Capcom zal worden uitgebracht, dus vandaar dat de aandacht op het moment niet voor niets met name gericht is op Street Fighter X Tekken. Het was dan ook niet verbazingwekkend dat alleen laatstgenoemde wel aanwezig was op de Gamescom in Keulen.


Street Fighter X Tekken zal zich sterk richten op de 2D-gameplay die de Street Fighter-kenmerkt, waarbij elementen als Super Combo’s en EX Attacks van het vierde Street Fighter-deel hun terugkeer maken. Wel bijzonder is dat het spel erg lijkt op Tekken Tag Tournament, daar elke speler twee personages kiest. Opvallend is dat, hoewel de twee series niet erg op elkaar lijken, de Tekken-figuren ook in een Street Fighter-jasje toch wel flink lekker spelen. Het is natuurlijk even wennen, maar ze vallen gelukkig nergens uit de toon. De omgevingen en grafische stijl zijn namelijk erg Street Fighter IV-achtig, maar ook de Tekken-personages zijn ditmaal gedrapeerd in een comic-sausje.

Street Fighter X Tekken zal verschijnen op de PlayStation 3, Xbox 360 en PlayStation Vita en zal rond maart 2012 in de winkels liggen.

 1.   
  Hillianii's avatar

  😀

 2.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Nice! 8)

 3.   
  FishHookz's avatar

  Awesome ^^

 4.   
  toqeer's avatar

  kijk tog het meeste uit naar tekken x streetfighter 🙂