Your Highness

Het hele koninkrijk is in rep en roer wanneer de bruid van prins Fabious wordt gekidnapt door de boosaardige tovenaar Leezar. Fabious gaat op een queeste om haar te redden. Daarbij wordt hij vergezeld door zijn luie, waardeloze broer prins Thadeous. Deze laatste wordt door hun vader de koning gedwongen nu ook maar eens iets heldhaftigs te gaan presteren.

Goedkope en voorspelbare grappen

In een middeleeuwse setting gaat het koppel op pad, samen met de dapperste ridders van het hof. Tevens worden zij vergezeld door hun persoonlijke dieren. Fabious heeft een mechanische troetelvogel: Simon. Thadeous, die niet achter wilde blijven, heeft een hagedis geadopteerd: Steven. De eerste blijkt een nuttige metgezel, de tweede is voornamelijke stoned.

Het is weer zo ver: tijd voor een B-komedie met grappen die flauwer dan flauw en platter dan plat zijn. Je moet er van houden, dan is deze film je op het lijf geschreven. Het nadeel van deze films is dat het allemaal behoorlijk ‘dertien in een dozijn is’ en daar vormt Your Highness geen uitzondering op. De (meestal seksistische) voorspelbare (woord)grappen vliegen je om de oren.

De cast redt een hoop

Gelukkig maakt de cast een hoop goed. Het is opvallend dat grote namen als Natalie Portman en James Franco zich hebben laten strikken voor een film waar je hen normaal gesproken nooit in zou verwachten. Hoofdrolspeler Danny McBride zet zijn rol van verwende prins Thadeous goed neer. Kortom, aan de cast zal het niet liggen, die is beter dan we gewend zijn van dergelijke films.

Het is het verhaal dat erg voorspelbaar is. En dat is jammer. Your Highness heeft zeker zijn momenten, maar de meeste van die momenten zijn gewoon te voor de hand liggend en flauw. Scripts als deze moeten heerlijk zijn om te schrijven: alles kan en mag, als het maar plat is. Op kwaliteit hoeft niet gelet te worden.

Conclusie

Bij Your Highness weet je precies wat je mag verwachten en dat is ook wat je krijgt. Een hoogstaande film wordt dit daarmee geen moment. De plot is zo vlak als een biljartlaken en de pogingen een lach op te wekken doen wel erg goedkoop aan.

Dat maakt films als deze lastig te beoordelen. Your Highness is een bepaald soort film dat er niet naar streeft een sterke plot en diepgaande personages ten tonele te voeren. De eerlijkheid gebied te zeggen dat de film waarschijnlijk precies is wat de makers beoogd hadden te maken. Het simpele karakter van dit slag films en het feit dat Your Highness ook binnen het genre weinig tot niets nieuws weet te brengen, leiden samen tot de kleine onvoldoende.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Sterke cast
  • Hele flauwe seksgrappen

Wat is NOT

  • Erg voorspelbaar
  • Té flauwe seksgrappen

5

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren