Beste Tom, Gamescom was fantastisch!

Na de series tussen Michiel en Peter en Matthijs en Richard, is het deze derde serie van Beste, in handen van Tom en Peter. Wekelijks schrijven zij elkaar over de dagelijkse dingen in het leven, maar vooral ook over games. In deze eerste brief is de beurt aan Peter, die Tom vertelt over de geweldige tijd op Gamescom!

Beste Tom,

Wat een weer was het deze week toch in Eindhoven hè?! Grappig dat ik op hetzelfde moment met twee vriendinnen zat te borrelen in Hoek van Holland. En ook wat Keulen betreft was het raar qua weer. In Nederland was het rot en in Duitsland hadden wij een bijna-hittegolf. Elke dag een ander terrasje, schnitzel, bradwurst, spaghetti, the works! Ik heb vorige week met jullie allemaal een fantastische week gehad! Ik heb zelfs een beetje heimwee…

Ga je me nu een beetje geloven als ik zeg dat Gamescom de beste games-beurs op aarde is? Ik weet dat je nooit op E3 bent geweest, maar geloof me op mijn woord dat die beurs verbleekt bij Gamescom! Keulen is een leuke stad, de mensen zijn supervriendelijk en bijna 300.000 gamers die enthousiast zijn over hun hobby! En de cynische bevolking maar zeggen dat gamers agressief zijn. In vijf dagen Keulen waren er nul incidenten met ruziënde, schietende gamers! Ja, er waren op de zaterdag teveel mensen in de hal, maar zelfs toen is niemand agressief geworden. Wat ben ik er toch trots op om me tussen die gamers te mogen begeven namens GamersNET!

Maar dan de games. Persoonlijk heb ik lekker hoofdredacteurtje gespeeld en heb ik maar twee games gezien. Assassin’s Creed: Revelations was wat mij betreft precies wat ik ervan verwacht had. Ik vind het oprecht leuk dat Altaïr weer een rol krijgt in de game en ook de toevoeging van bommen is zeer vermakelijk, maar ik wil nou echt wel heel graag een Assassin’s Creed III! Ubisoft doet het slim hoor, maar het is zo’n gevaarlijk spelletje dat ze spelen. Je moet met iets nieuws komen voordat mensen het zat worden en ik ben bang dat Assassin’s Creed: Revelations echt op het randje zit. De echte fans als ik gaan er echt nog wel van genieten (zeker van Altaïr), maar die iets bredere gamer kan best wel eens denken, deze niet voor mij.

En dan The Old Republic! Misschien wist je het nog niet? Maar ik ben een redelijke Star Wars-fan. Ik geloof in midichlorians, ik wacht al jaren op de technologische doorbraak die lightsabers mogelijk maakt en ja, mijn longen klinken nu al als die van Darth Vader ; ). Vorig jaar was ik een gebroken man na het zien van de demo destijds van The Old Republic. Ik was best teleurgesteld in het feit dat dit toch wel een echte MMO blijft. Met healers, tanks, raids etc etc. Ik had graag wat meer vernieuwing van BioWare gezien in het genre, buiten het feit dat de game natuurlijk volledig ingesproken is.

Toch ben ik deze Gamescom weer overtuigd door deze game. De reden is simpel. Star Wars: The Old Republic IS Star Wars. Dat klinkt simpel, maar de game ademt de franchise, is ontzettend sfeervol en laat je het pad bewandelen van je favoriete job in de Galaxy. Ook het feit dat je tijdens missies updates krijgt via een volledig gesproken holocron maakt het zo geloofwaardig, dat ik toch wel denk dat deze game vele Star Wars-fans gaat overtuigen.

Maar genoeg over mij. Hoe was jouw weekje Keulen? Ben je al over de teleurstelling heen dat je Peter Molyneux niet gesproken hebt? Jaloers dat ik gesproken heb met co-founder van BioWare Greg Zeschuk, over zijn ervaringen met George Lucas? En hoe waren de boothbabes voor jou? Ik zag je nog een chick versieren met één van die befaamde versierzinnen van je: “zullen we samen jouw dungeon even gaan raiden?” Werkte niet hè? Balen man. Maar vertel, hoe was jouw week?

Groetjes en binnenkort weer een Jägertje doen in Eindhoven?

Peter

 1.   
  yapo's avatar

  Geen kaartje van een paar leuke boothbabes erbij? 😛

 2.   
  WesterW's avatar

  Die versiertruc is toch wel erg geniaal

 3.   
  Alfa Warrior's avatar

  Ik moet hier reageren.

 4.   
  Potasnik's avatar

  Zag de reactie van Tom en heb toch maar eerst eventjes deze gelezen, vermakelijk stuk!