Lollipop Chainsaw

De games van de excentrieke Japanner Suda 51 zijn altijd al typische ‘of je houdt ervan, of je verafschuwt ze’-titels geweest, en met zijn nieuwste spel zal er geen verandering worden gebracht aan dit verhaal. Lollipop Chainsaw is namelijk een game met veel zombies, bloed en… sparkles, hartjes en regenbogen!

Kleurrijk zombie slachtfestijn

Op een middelbare school in Amerika zit een achttienjarig meisje. Of beter gezegd: een meisje dat vandaag achttien is geworden. Ze draagt de naam Julliet Starling en heeft een liefde voor lollies, cheerleaden en het doden van zombies. Juist ja, in haar vrije tijd doet ze inderdaad erg spannende dingen. Met name laatstgenoemde hobby komt goed uit, want op haar school heerst een zombieplaag, die ervoor zorgt dat alle klasgenoten van deze schaarsgeklede meid langzaamaan veranderen in monsters.

Vanzelfsprekend doet het plot er niet veel toe in deze game en draait het eigenlijk vooral om de setting. Het geheel speelt zich af op de highschool die met zijn vreselijk zoete kleuren een scherp contrast vormen met de aanwezige zombies. Ondersteunt door veel te blije muziek is het aan dan aan jou om de school te verkennen en de monsters uit te roeien. In feite is Lollipop Chainsaw een hack and slash-game, maar dan wel eentje met een twist. Ditmaal ben je namelijk bewapend met een flinke kettingzaag en pompons en beschik je daarnaast over een ruim arsenaal aan acrobatische moves.

Wat het geheel echter nog leuker maakt is het feit dat de game je op gruwelijke wijze de monsterlijke tegenstanders laat verslaan, wat niet alleen gepaard gaat met grote rode bloedfontijnen, maar ook met stralen aan hartjes en sterretjes die tevens uit de zombie in kwestie spuiten. Wanneer je een zombie echter op extreem brute wijze omlegt krijg je niet alleen eerder genoemde effecten te zien, maar kun je als klap op de vuurpijl ook nog eens genieten van een mooie regenboog die het geheel afmaakt.

Absurde humor

Niet alleen de actie is voorzien van absurde humor, want het spel zit er gelukkig ook vol mee. In het stuk wat werd laten zien zagen we onder andere een gevecht met de punkrockzombie Zed, wat nog het meeste deed denken aan een vechtscene uit de recente film Scott Pilgrim VS. The World. Deze agressieveling valt namelijk onder andere aan door je uit te schelden, waarop zijn teksten als aanvallen op je af razen. Zo dien je je dus een weg te vechten door grote letters die bijvoorbeeld ‘Fuckin’ Bitch’ spellen.

Het allermooiste van dit alles is nog wel dat Lollipop Chainsaw in de winkels zal komen te liggen als retail spel en dat we dus te maken krijgen met een volledige ervaring. Wel is het nog een beetje de vraag in hoeverre de game ook fris en interessant zal blijven, maar als het spel een beetje dezelfde richting opgaat als No More Heroes, dan wordt die twijfel grotendeels weggenomen.

Voorlopige conclusie

Lollipop Chainsaw belooft keer op keer te verrassen door diens brute actie gecombineerd met een flinke dosis absurde humor. Of de game ook fris en interessant zal blijven is nog een beetje de vraag en ik ben dan ook zeer benieuwd hoe Grasshopper Manufacture Lollipop Chainsaw uiteindelijk zal uitwerken.

 1.   
  squidgyboy's avatar

  dit had ik niet verwacht ziet er wel leuk uit…lollipop… 8)

 2.   
  MC TiM's avatar

  Absurd. Dat is dit zeker Of het door de humor de volle mep waard is dat vraag ik me ten zeerste af. Humor in games is weer anders dan in films bijvoorbeeld. Ik ben zelf liever รฉรฉn of andere brute gast dan een lollipop cheerleader. Ik zag een vergelijking met Scott Pilgrim en dat was een absurde, doch alleraardigste film, maar ik vraag me af of zoiets werkt in een game. De game heeft wel iets, dat moet ik toegeven, maar dan wel voor een zacht prijsje (lees: budgetbak ๐Ÿ™„ ). Overigens vind ik de trailer wel typisch Japans ogen, maar dat is niet zo gek natuurlijk.

 3.   
  LXZ-76's avatar

  K*T nu heb ik dat liedje de rest van de dag in mn hoofd. ๐Ÿ‘ฟ

  OT: Dit lijkt mij nu al een geniale game te worden mits het goed uitgewerkt wordt. ๐Ÿ˜›

 4.   
  FishHookz's avatar

  Dit is echt raar ๐Ÿ˜† En die muziek is inderdaad erg irritant ๐Ÿ˜ณ

 5.   
  Hillianii's avatar

  die meisje ziet er lekker uit ๐Ÿ˜›

 6.   
  JonsoN's avatar

  Playstation4Life schreef, "die meisje ziet er lekker uit ๐Ÿ˜› "

  Die meisje bestaat niet.

  OT, Not my cup of tea

 7.   
  Hillianii's avatar

  Je weet dat ik het als een grapje bedoelde he?
  Ik ben niet dom dat ik dat fantasie lekker kan vinden

 8.   
  JonsoN's avatar

  Dat van mij was ook meer als grapje bedoelt hoor ๐Ÿ˜‰

 9.   
  DGonlag2's avatar

  Ik dacht meer dat hij het over de grammatica had (die meisje bestaat niet, het is natuurlijk dat meisje).

  Hoe dan ook, leuk idee, maar of het echt wat word vraag ik me af, voor mij is het niets in ieder geval.

 10.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Er komen nu wel erg veel Zombie games uit zeg! Maar deze lijkt me zeer orgineel.
  Doet me trouwens ook denken aan de zelfde stijl als die van Catherine + HOTD. ๐Ÿ˜†

 11.   
  MaxDamage_NL's avatar

  MC TiM schreef, "Absurd. Dat is dit zeker Of het door de humor de volle mep waard is dat vraag ik me ten zeerste af. Humor in games is weer anders dan in films bijvoorbeeld. Ik ben zelf liever รฉรฉn of andere brute gast dan een lollipop cheerleader. Ik zag een vergelijking met Scott Pilgrim en dat was een absurde, doch alleraardigste film, maar ik vraag me af of zoiets werkt in een game. Het heeft wel iets dat moet ik toegeven, maar dan wel voor een zacht prijsje (lees: budgetbak ๐Ÿ™„ ). Overigens vind ik de trailer wel typisch Japans ogen, maar dat is niet zo gek natuurlijk."

  WAT HEB JIJ TEGEN SCOTT PELGRIM!

 12.   
  Rebel1244's avatar

  vond het wel een te gekke trailer en een echte lekkere lolly pop maar ben niet zo weg van de game (ik ben zelf echt van de shooters en de RPG’S) ๐Ÿ˜‰

 13.   
  -Arthur-'s avatar

  Dit Japans?…Meer over de top Amerikaans, als je het mij vraagt. Zombies, cheerleader en kettingzaag…maar ja.

  Mij maakt het niet uit. Als er een goede verhaallijn in zit, genoeg variatie, een uitgebreid wapensysteem met veel toepassingsmogelijkheden, en een lange speelduur dan speel ik wel voor 1 keer die meisje.

 14.   
  Extremegamer's avatar

  kbegrijp nog steeds niet, waarom die naam…

 15.   
  MC TiM's avatar

  MaxDamage_NL schreef, "

  ”MC TiM” schreef, "Absurd. Dat is dit zeker Of het door de humor de volle mep waard is dat vraag ik me ten zeerste af. Humor in games is weer anders dan in films bijvoorbeeld. Ik ben zelf liever รฉรฉn of andere brute gast dan een lollipop cheerleader. Ik zag een vergelijking met Scott Pilgrim en dat was een absurde, doch alleraardigste film, maar ik vraag me af of zoiets werkt in een game. Het heeft wel iets dat moet ik toegeven, maar dan wel voor een zacht prijsje (lees: budgetbak ๐Ÿ™„ ). Overigens vind ik de trailer wel typisch Japans ogen, maar dat is niet zo gek natuurlijk."

  WAT HEB JIJ TEGEN SCOTT PELGRIM!
  "

  Niente, een uitstekende film, lees de reactie maar eens na ๐Ÿ˜‰ .

  GreatManaTree schreef, "Dit Japans?…Meer over de top Amerikaans, als je het mij vraagt. Zombies, cheerleader en kettingzaag…maar ja.
  Mij maakt het niet uit. Als er een goede verhaallijn in zit, genoeg variatie, een uitgebreid wapensysteem met veel toepassingsmogelijkheden, en een lange speelduur dan speel ik wel voor 1 keer die meisje."

  De stijl van de game vind ik ‘Japans’ ogen. Verder is lollipop wel een Japanse fetish. Daar gaan die Jpanners helemaal op los, meisjes in schooluniformpjes. Zombies komen ook wel voor in Japanse games/entertainment (Resident Evil is natuurlijk op en top Japans). Dus ik vind het wel Japns, maar Amerikaans kan ook inderdaad. Maar het is de graphic stijl die me dat gevoel geeft bovenop het andere.

 16.   
  Brianking007's avatar

  Lijkt me een onwijs grappig spel! ๐Ÿ˜€ !! Voor welke consoles komt ZIJ uit??? (plz ook pc, plz ook pc)