Little Deviants

Niet alleen maar keiharde games werden op de Gamescom getoond, ook is er uiteraard plek voor de kleurrijke, lieflijke en kleinere spelletjes. Little Deviants is zo’n game en verschijnt voor de PlayStation Vita; het spel wordt speciaal ontwikkeld om de features van het apparaat volledig te benutten. Minigames bij uitstek voor uren fun op de Vita.

Puddingbroodje

In het kort is Little Deviants een verzameling van minigames, waarin je het touchscreen, het touchpad, de Sixaxis-besturing en de camera’s van de PlayStation Vita benut. De kleine Deviants zijn gekleurde puddingachtige poppetjes die in een wereld worden gedropt en bedreigd door robots en aliens. In de verschillende spelletjes moet je punten verzamelen en vijanden verslaan om de leefomgeving van de Deviants te redden en de gemeenschap bij elkaar te brengen. Een voorbeeld is bijvoorbeeld een vierkant level met huisjes, boompjes, gras en andere tierelantijntjes. Robots bedreigen dit stukje land en door je vinger over het touchpad aan de achterkant te bewegen, creëer je reliëf in het landschap en rolt je Deviant het level door. Je moet genoeg punten verzamelen om door te mogen.

Een ander level is een vechtring, waarbij je vijanden moet verslaan door de elastische touwen van de ring naar achteren te buigen met het touchscreen en je gekleurde pudding door deze ring heen te schieten. Op die manier versla je de boze tegenstanders en verdien je ook weer punten. Het is tevens mogelijk dat je een minigame krijgt waarbij de Vita verticaal gehouden moet worden. Je Deviant moet dan op een trampoline zo hoog mogelijk voor een gebouw springen en punten verzamelen. De trampoline beweeg je heen en weer met je vinger op het touchpad.

De realiteit

Een hele coole feature aan Little Deviants is de mogelijkheid om minigames te spelen waarbij de camera aan de achterkant van de Vita aanstaat. Dit is de augmented reality en doordat de camera draait, zie je de echte wereld op je scherm. Tijdens dit spelletje verschijnen er cartoony figuurtjes in vliegtuigjes en andere vliegende mechanismen en dit ziet er heel droog uit met de realistische achtergrond. Je moet de Vita ook echt draaien om vijanden in beeld te krijgen die je dan ook neer moet schieten. De tegenstanders schieten echter ook op jou en het kan zijn dat er opeens verf op je scherm zit. Wat te doen: als een gek met de vinger over het touchscreen vegen om de verf weg te krijgen. Als ontwikkelaars deze augmented reality vaker gaan gebruiken, kan dit een van de vetste features van de Vita worden.

Vaardigheden

Je Deviants zijn er eerder gezegd in verscheidene kleuren en hebben allemaal een uniek uiterlijk. Dit is echter niet de enige diversiteit; de Deviants hebben ook allemaal een eigen ability. In bepaalde minigames kunnen ze deze toepassen, zoals vuur en ijs. Helaas was er niet genoeg tijd voor de presentatie om deze vaardigheden te laten zien, dus daar weten we nog weinig van af. Het is hiermee wel de bedoeling iets meer verdieping in de game te brengen. Naast de features van de Vita biedt Little Deviants dus de nodige content om genoeg plezier te hebben.

Voorlopige conclusie

Dit moet een launchtitel voor de PlayStation Vita worden en het is één van de kansen van Sony om te laten zien wat de PlayStation Vita kan. De minigames worden onderverdeeld, in het ene spelletje gebruik je vooral het touchscreen en in het andere vooral het touchpad. Ook een combinatie van is uiteraard geen vreemde. De Sixaxis-besturing wordt tevens gebruikt en de leukste feature is denk ik toch wel de augmented reality. Met de camera aan de achterkant van de Vita wordt een realistisch beeld gecreëerd op het scherm en dit gecombineerd met cartoony omgevingen en poppetjes op het scherm maakt dit soort minigames alleen maar leuker. Hopelijk heeft Little Deviants genoeg content in zich om de Vita zichzelf te laten bewijzen en het ziet er voor nu al heel geinig uit.

  1.   
    I Juggy I's avatar

    ziet er grappig uit 🙂

  2.   
    -Arthur-'s avatar

    Knipoog naar Nintendo. 😉