Verwachtingen van de Gamescom 2011

GamersNET is met zes man in het altijd gezellige Keulen aangekomen. We gaan veel meemaken en veel games checken, maar waar hebben onze redacteuren zin in. Je leest het in ons eerste deel van de Gamescom verwachtingen…

Thom Kauwenbürg
Misschien niet de vetste game die in me opkomt, maar het is er zeker eentje waarvan ik alles, maar dan ook alles, wil weten. De game waar ik het over heb is Fable: The Journey, hét nieuwe project van producer, lead-designer en professioneel dorpsgek Peter Molyneux. Als er iemand een fan is van Peter Molyneux en zijn werk voor Lionhead, dan ben ik het wel. Ik wil dan ook tot op het bot uitzoeken hoe de heer Molyneux de toekomst van het Fable-universum ziet. Staat de wereld van Albion echt open voor meer dan alleen moreel-geëngageerde third-person RPG’s of wordt The Journey slechts een simpele spin-off van een fantastisch andere franchise? Sowieso wil ik uitzoeken hoe de game speelt en of, zelfs in first-person, de Fable-feel onbewogen blijft.

Het liefst zou ik de vragen zelf aan Peter Molyneux stellen op de Microsoft Play Day die ik morgen bij zal wonen, al schat ik de kans dat ik hem tegenkom bijzonder klein in. Toch blijf ik stiekem hopen dat ik die Britse gek tegen het lijf loop en ik hem ongestoord kan bekogelen met mijn prangende vragen. Graag onder het genot van ‘a cup of tea’ en ‘some bread with marmelade’.

Marjolain von Diejen
Ook deze keer verheug ik me weer heel erg op de gamescom. Dit jaar heb ik weinig afspraken, omdat ik ook veel bezig ga met het maken van toffe GN ON TOUR’s. Daarnaast ga ik uiteraard Saints Row: The Third checken. Ik ben nog steeds een groot fan van Saints Row 2 en kan dan ook niet wachten om weer aan de slag te gaan met Johny Gatt, Shaundi en Pierce.
Daarnaast hoop ik deze gamescom een glimp op te vangen van de tropische game Tropico 4. Van wat ik vaan de trailers heb gezien verschilt deze niet heel erg van zijn voorganger, maar gezien die game een genot was, vind ik dit absoluut niet erg.

Weßter Wägenaer
Als een van de weinigen hier die nog niet naar de Gamescom is geweest is het voor mij natuurlijk allemaal spannend en daarom zijn mijn verwachtingen dan ook niet erg hoog gespannen. Ik weet namelijk totaal niet wat ik überhaupt zou kunnen zien de komende tijd en ben dus met name benieuwd naar de sfeer van de conventie en slechts in mindere mate naar de aanwezige games. Dat neemt echter niet weg dat ik ontzettend veel zin heb om bijvoorbeeld enkele Nintendo-titels en Soul Calibur V onder handen te kunnen nemen.

Overigens ben ik verder nog zeer benieuwd of er ook daadwerkelijk nieuwe dingen zullen worden onthuld of dat we slechts aan de slag kunnen met reeds aangekondigde games, want vanzelfsprekend is de Gamescom geen E3. Hoe dan ook: ik heb ongelooflijk veel zin om de Gamescom te ruiken, te voelen en te beleven en dat is dan ook wat ik de komende tijd zeker ga doen!

  1.   
    bender's avatar

    Haha @ de namen 😛
    Al weet richard het wel een beetje te verne*ken om zijn gewone naam onderaan te zetten. 😛