Sucker Punch blu-ray

Zack Snyder staat mede dankzij films als 300 en Watchmen inmiddels bekend als een regisseur die zwaar leunt op visueel spektakel. Je moet er niet altijd even diep bij nadenken, dan kan je er een heerlijke tijd mee beleven. Dit geldt ook voor zijn laatste werk, Sucker Punch. Je ogen en oren worden heerlijk verwend, maar hoe bevalt dit alles thuis vanaf de bank? We namen de blu-ray extended version eens onder de loep…

Sucker Punch

Sucker Punch is een epische actie-fantasy film die ons meeneemt naar de levendige verbeelding van de jonge meid Baby Doll (Emily Browning). Door haar gemene stiefvader wordt Baby Doll naar een psychiatrische inrichting gestuurd en valselijk beschuldigd van de moord op haar zusje. Om te voorkomen dat ze iemand ooit nog de waarheid kan vertellen, zorgt de stiefvader er met wat smeergeld voor dat er binnen enkele dagen lobotomie wordt toegepast op Baby Doll. Kortom, ze wordt op minder legale wijze bewerkt tot een kasplantje.

Om aan deze traumatische omgeving en ervaringen te ontsnappen, vlucht Baby Doll naar haar eigen droomwereld. Samen met Sweet Pea, Amber, Blondie en Rocket gaat ze naar de meest bijzondere werelden, waar de meiden ongekende gevaren moeten trotseren, op zoek naar vrijheid. Zal het Baby Doll lukken om zichzelf te bevrijden, voordat ze hersendood wordt gemaakt…?

Sweet Dreams…

Hoewel het verhaal van Sucker Punch genoeg ruimte tot nadenken gaat, vervalt Snyder helaas snel in een bekende valkuil. De diepgang ontbreekt regelmatig en het verhaal is, als je er wat rustiger over nadenkt, behoorlijk rommelig. Een minpuntje dus, maar ook eentje waar we heel snel mee af kunnen rekenen. De film is namelijk optimaal genieten als je je verstand even op een laag pitje zet en jezelf laat meeslepen in één van de prachtigste computergeanimeerde avonturen ooit.

De diverse gevechten die de meiden meemaken zijn heel gevariëerd en tevens verbluffend mooi om naar te kijken. Dit alles wordt sterk ondersteund door een prachtige soundtrack. Een leuk weetje is dat hoofdrolspeelster Emily Browning een aantal nummers uit de film zelf heeft gezonden, waaronder de geweldige covers Sweet Dreams (Eurythmics) en Asleep (The Smiths).

Puur genieten

Als er iets is dat een disc release de moeite waard maakt, dan zijn het wel de extra’s. Het gewone bonusmateriaal van Sucker Punch bestaat uit een selectie korte animatiefilms, die elk een deel van de film introduceren. Ze zien er stijlvol uit, maar ze voegen niet heel veel toe qua inhoud of achtergrondverhaal en na 11 minuten heb je ze allemaal al gezien. Ook de verdieping van de soundtrack is niet heel spectaculair en de extra scènes die de Extended Version 17 minuten langer maken dan de bioscoopversie zijn ook niet heel bijzonder te noemen.

Dit alles wordt echter ruimschoots goed gemaakt door Warner Bros’ geweldige Maximum Movie Mode. Dit zagen we eerder al bij films als Watchmen (ook van Zack Snyder), Terminator Salvation en recent nog bij Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1. Als je de Maximum Movie Mode selecteert wordt de film volledig afgespeeld, in dit geval de Extended Version. Op diverse momenten wordt de film verkleind naar een kader en krijg je in een ander kader een blik achter de schermen te zien, of wat meer tekst en uitleg van Zack Snyder. Je kunt er ook regelmatig voor kiezen om de film te pauzeren en dieper op het achtergrondmateriaal in te gaan, zoals beelden van de opnames en foto’s. Het haalt iets magie weg van de diverse momenten, en het kijkt uiteraard ook wat minder betoverend dan de gewone versie van de film, maar de Maximum Movie Mode is wederom puur genieten voor mensen die meer willen weten over het productieproces en de visie van de regisseur.

Conclusie

Sucker Punch is een typische Zack Snyder-film geworden. Een paar kleine smetjes zijn het gebrek aan diepgang, een warrig verhaal als je er wat meer bij stilstaat en de beperkte extra’s op de disc. Daar staat echter een geweldige Maximum Movie Mode tegenover, visueel adembenemende scènes vol actie en spektakel, een prachtige soundtrack en een ijzersterke prestatie van Emily Browning als de niet zo onschuldige Baby Doll. Als je je fantasie de vrije loop kunt laten, zal je Snyder z’n foutjes vergeten en kan je twee uur heerlijk wegdromen.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Maximum Movie Mode
  • Visueel pareltje
  • Stijlvolle actiescènes
  • Geweldige soundtrack

Wat is NOT

  • Overige extra's wat beperkt
  • Niet heel diepgaand

8

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren