Resident Evil: The Mercenaries 3D

De titel van Resident Evil: The Mercenaries 3D verklaart logischerwijs wat de game te bieden heeft: de welbekende Mercenaries-modus, afkomstig uit het vierde en vijfde deel binnen de serie. Het betreft dan ook een combinatie van beide modi en dat betekent voor de liefhebbers onder ons smullen. Hiermee wil ik eveneens direct duidelijk maken dat dit een titel is die enkel en alleen voor de fans onder ons is…

Traditionele gameplay, met een twist

The Mercenaries 3D brengt geen zoetsappig verhaal met zich mee; dit is een titel die zich focust op gameplay. Zoals te verwachten, laat de game zich vanuit het welbekende schouderperspectief spelen, al is het tevens mogelijk om vanuit een eerstepersoons perspectief te schieten. Het doel is simpelweg om het einde van het level te behalen met een zo hoog als mogelijke eindscore.

In tegenstelling tot de gewoonlijke delen is het mogelijk om nu te bewegen tijdens het mikken, genezen en herladen. Dit geeft je als speler iets meer vrijheid en dat is zeer welkom op de compacte 3DS, want je hebt reeds een gevoel van beklemming. Het komt er dus simpelweg op neer dat The Mercenaries 3D zich net een tikkeltje anders, en wat mij betreft ook beter, laat spelen dan de hoofdreeks. De besturing van The Mercenaries 3D is, mede dankzij de extra bewegingsvrijheid, dan ook vrij soepel te noemen.

Veel content…voor de fans

Of de titel de volle prijs van 50 euro waard is, dat is natuurlijk aan de gebruiker zelf om te bepalen, maar hoe je het ook wendt of keert: voor de normale gamer is er eigenlijk weinig content te vinden. In totaal zijn er 30 missies te voltooien op een negental mappen. De missies variëren van het moeten afweren van golven vijanden tot aan het moeten verslaan van uit de kluiten gewassen bazen. Na het voltooien van alle missies op een map met een willekeurig personage speel je direct de Ex-variant van die map vrij. Deze biedt remixen van de missies en verzorgt zodoende de nodige extra uurtjes.

The Mercenaries 3D biedt acht speelbare karakters, waarbij voor elk karakter een alternatief kostuum vrij te spelen is. Er zijn negen wapenkits waaruit je kunt kiezen; na het voldoen aan diverse eisen kun je deze kits (en de bonuskit) gebruiken voor meerdere personages. Ook hanteert Mercenaries nog een skill tree, bestaande uit 30 skills. Je kunt deze skills maximaal drie levels verhogen, om bijvoorbeeld extra kracht te geven aan je wapens of om elementen toe te voegen aan je mêlee-aanvallen. Al met al is de content met name bedoeld voor de fans, want de gemiddelde gebruiker focust zich niet op alle personages.

Co-op

Zoals inmiddels wel bekend, is het mogelijk om coöperatief te spelen en dat is tevens het aantrekkingspunt van de game. De 3DS heeft nou eenmaal een sterkere online functionaliteit, maar de multiplayer werkt vooralsnog helaas niet geheel vlekkeloos. Een koppige foutmelding plaagt namelijk vele 3DS-gebruikers, waardoor je niet direct met elkaar kan verbinden. Pas na enkele pogingen, of na het uit- en vervolgens weer aanzetten van de WiFi-verbinding, lukt het pas om verbinding te maken met een ander. Ben je eenmaal met elkaar verbonden, dan is de ervaring gelukkig uitstekend; framedrops of lag is zelden aanwezig, tenzij één van de spelers simpelweg een slechte verbinding heeft.

Hoewel het leuk is om de nodige uurtjes te steken in de multiplayer, met name online, is het jammer dat niet alle missies online te spelen zijn. Dit brengt het aantal speeluurtjes een tikkeltje terug, waardoor de game na verloop van tijd ook repetitief kan worden. Desondanks kunnen de vele fans hun scores blijven verbeteren en The Mercenaries 3D daagt je werkelijk uit om dit te doen. Mocht je dus dol zijn op de reeks, dan raad ik deze titel met gemak aan, vooral dankzij de toevoeging van een demo van het veelbelovende Resident Evil: Revelations.

Conclusie

Resident Evil: The Mercenaries 3D is een uitstekend voorbeeld van een game die geschikt is voor de fans onder ons. De hoeveelheid content is voor een niet-kenner te schaars, maar dat kan ik persoonlijk de game vergeven. De besturing is soepel, de gameplay kan verslavend, doch soms een tikkeltje repetitief zijn, en audiovisueel is het geheel een toppertje. Al met al kan de multiplayer, het belangrijkste aantrekkingspunt van de game, voor de nodige uurtjes zorgen en als fan zijnde ben ik dus nog maanden zoet.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Veel content voor de fans
  • Verslavende gameplay
  • Audiovisueel erg sterk
  • Demo Resident Evil: Revelations

Wat is NOT

  • Het is en blijft een opgeblazen modus
  • Multiplayer werkt vooralsnog niet geheel vlekkeloos

7.5

  1.   
    Verwijder Mij!'s avatar

    Ziet er goed uit 😀

  2.   
    Glennus's avatar

    Goeie review Zidane 🙂 Perfect cijfer voor deze game.

  3.   
    Ramon94's avatar

    Dus we gaan voor Hunk of voor Krauser. 🙄

  4.   
    toqeer's avatar

    ziet er wel mooi uit 😆

  5.   
    Glennus's avatar

    ”Ramon94″ schreef, "Dus we gaan voor Hunk of voor Krauser. 🙄 "

    Hunk met z’n Mr. Death outfitje en Claire met d’r Buisiness outfit eerder 😛

  6.   
    TexMix's avatar

    Ziet er erg leuk uit.
    Leuke review, Ik geef ‘m een 8 😉

  7.   
    Glennus's avatar

    ’t is de 3de keer dat ik erop reageer maar Mr. Zidane 😛 1 ding zint me niet aan je review als ik ‘m zo doorlees 😛 Je schrijft namelijk dat een aantal missies niet samen kunnen… Dit zijn wel trainingsmissies eh 😉 Maar goed, verder ben ik het als die-hard RE fan helemaal met je eens hoor 🙂

  8.   
    I Juggy I's avatar

    leuk alleen dit is toch resident evil?
    waar zijn de echt enge zombie’s? 😮

  9.   
    Glennus's avatar

    JuggernautHaloNL schreef, "leuk alleen dit is toch resident evil?
    waar zijn de echt enge zombie’s? 😮 "

    Die zijn er niet meer sinds deeltje 4 🙁