Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

Als er één film gehypet is het afgelopen half jaar, dan is het wel Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2. De nadruk van de marketingcampagne lag duidelijk op het einde van de serie, met de tagline: It All Ends. Dat heeft gewerkt. Je merkt aan alles dat dit het laatste deel is in een serie waarmee de meesten van ons zijn opgegroeid. Iedereen wil zien hoe Harry en Voldemort het tegen elkaar opnemen, en dat terwijl de meesten van ons het verhaal al kennen uit de boeken. Dit is zonder twijfel het beste deel uit de reeks.

Actie

The Deathly Hallows: Part 1 was een deel met de nadruk op vriendschap en vertrouwen. Je kon merken dat de echte actie bewaard werd voor Part 2. Goed nieuws: die actie is nu te zien! Part 2 begint relatief rustig met een trip naar Gringotts Bank, maar de echte actie begint pas als Harry terugkeert naar Hogwarts. De brokstukken vliegen je om de oren terwijl Harry op zoek gaat naar een Horcrux dat ergens in het kasteel verstopt ligt.

Emotioneel

De actie wordt voorafgegaan door voorbereidingen voor de verdediging van het kasteel. Omdat we weten dat dit het grootste gevecht ooit wordt, krijgt alles een emotionele lading. Deze grote strijd, en alle heftige gevolgen door de strijd, brengt een gevoel van verlies met zich mee waardoor het allemaal nog een tikkeltje emotioneler wordt.

Waar we in andere films soms wat te weinig zagen van de ondersteunende personages, krijgen ze allemaal welverdiende aandacht in dit deel. Zonder verder in details te treden, is het Snape die een belangrijke rol speelt in het verhaal. Dit doet hem recht, en het is mooi om te zien hoe het is uitgewerkt in de film. Ook Luna Lovegood, Neville Longbottom en Draco Malfoy worden sterk neergezet.

Daarnaast zien we Voldemort steeds fragieler worden naarmate Harry, Ron en Hermoine steeds verder vorderen met de Horcruxes. Dit geeft hem een welkome diepgang. Hij wordt steeds minder de onschendbare slechte tovenaar en gezien de emotionele lading van de film past het er goed in thuis.

Final Battle

Het allerlaatste duel in deze film is die tussen Harry en Voldemort, daar zitten fans al tijden op te wachten en het is meer dan logisch dat die er komt. Het is het moment waar iedereen op heeft gewacht. Fans krijgen waar voor hun geld, want de scène is erg sterk neergezet. Het is explosief, episch, mooi en emotioneel, al is dit gedeelte een beetje aan de korte kant. Dit had best iets uitgebreider gemogen voor het slotstuk van deze enorme franchise.

Het enige minpuntje van deze is is dat het met slechts 130 minuten (dat is inclusief 15 minuten aftiteling) een relatief korte film is. Dat is zeker jammer. Sommige duels voelen wat kort en daardoor net wat minder episch. De film had gerust nog een half uurtje langer mogen duren. Voor veel mensen zal de aftiteling dan ook veel te snel komen.

Conclusie

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 voldoet aan alle voorwaarden om de beste film van het jaar te worden. De film heeft explosieve actie, emotionele scènes en zelfs humor. De echte Harry Potter-fan slaat deze film natuurlijk niet over, maar ook voor niet-fans is dit een film om van te genieten. Het enige minpuntje is dat hij wat aan de korte kant is. Al is eigenlijk het echte minpunt dat dit het allerlaatste deel is van de Harry Potter-reeks…

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Explosieve actie
  • Emotioneel
  • Sterke karakters

Wat is NOT

  • Aan de korte kant

9

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren