Revenge of the Titans

Het tower defense-genre kent meer dan genoeg slappe aftreksels en zwakke games, die het simpelweg niet kunnen opnemen tegen toppers zoals Defense Grid: The Awakening. Revenge of the Titans is met gemak een uitzondering op deze regel, want met een unieke stijl, de nodige dosis humor en verslavende gameplay weet deze titel zich gemakkelijk te onderscheiden. Na de digitale release ligt de game nu ook in de winkels en dat is wat mij betreft meer dan terecht…

Strijd der titanen

Onze geliefde planeet ligt onder vuur door de Titans, een eigenaardige groep aliens, die uit zijn op wraak. Deze rakkers komen in allerlei vormen en het is aan jou om de invasie af te slaan. Zodoende reis je af naar diverse planeten binnen ons zonnestelsel, om de wezens een stevig koekje van eigen deeg te geven. Elke planeet biedt nieuwe monsters en omgevingen, waardoor je constant je strategie moet aanpassen. Regelmatig kom je zelfs gigantische monsters tegen, met als gevolg dat het zweet kruipt naar plekken waar het niet gaan kan.

Een sterke economie

Net zoals zijn vele soortgenoten hanteert de game een economie, in dit geval kristallen. Deze zijn te verzamelen in elk level en kunnen enkel vergaard worden met speciale fabrieken; deze dienen logischerwijs verdedigd te worden. Pas bij het plaatsen van een dergelijke fabriek start het level, waardoor je van tevoren de tijd hebt om het level te bekijken en alvast verdediging te plaatsen.

Het allerbelangrijkste aan de economie is ervoor zorgen dat je na het voltooien van een level meer kristallen hebt verdiend, dan uitgegeven. Simpelweg een tig aantal kanonnen plaatsen verzorgt vast en zeker een overwinning, maar het is allesbehalve verstandig. Met name in de latere levels, en de levels met speciale vijanden, kom je dan in de problemen, omdat je niet voldoende kristallen hebt.

Diep, dieper en diepst

Zoals het een goede tower defense-game betaamt, is de gameplay van Revenge of the Titans zeer verslavend én diepgaand. Na het voltooien van een level kun je één unlock kiezen, zoals onderzoek naar een technologie, een nieuw kanon of een upgrade. Naarmate je voortgang boekt, zal je een balans moeten vinden tussen het onderzoeken van technologieën en het vrijspelen van wapens.

Dit ondervond ik al gauw genoeg, toen ik teveel tijd besteedde aan het upgraden van mijn kanonnen, maar nog geen mijnen had vrijgespeeld. Mocht dit euvel zich voordoen, dan heb je de optie om terug te keren naar elk, eerder gespeeld level, om een andere unlock te kiezen en vanaf dat level weer voort te zetten. Hierdoor kun je een fout in een eerder level corrigeren en wellicht zelfs meer kristallen verdienen.

Daarnaast moet je rekening houden met de soorten vijanden die je ontmoet, want de kanonnen waarmee je op aarde begint, zijn niet opgewassen tegen het pantser van de latere wezens. Dit geldt eveneens voor de eerder genoemde, gigantische wezens. In de levels te vinden en te gebruiken powerups, zoals gratis reparatie, kernbommen of superkanonnen, komen eveneens van pas. Spaar je ze veelal op of gebruik je ze constant? De keuze is aan jou.

Veelal komt het er op neer dat je een reeks kanonnen langs een druk pad kunt plaatsen, want de meeste wezens gaan blindelings dezelfde route af. Anderzijds zijn er lieverdjes die een stuk intelligenter zijn en zich focussen op fabrieken of het omzeilen van muren. In een onbewaakt ogenblik kan er plots een hele rits wezens bij je basis staan, omdat je bijvoorbeeld niet genoeg aandacht besteedde aan een zijde. Vooral tijdens het versnellen van de game, die optie bestaat namelijk, moet je hierop letten.

Verrassend veel content

De game telt in totaal drie verschillende modi; de campagne bestaande uit 50 levels, de strategische endless-modus en de hectische survival-modus. Zoals eerder genoemd neemt de campagne je mee naar diverse planeten en plaatst je in verschillende situaties. Hierdoor blijft de ervaring zeer gevarieerd en je zult zelden een repetitief moment meemaken. Al met al kun je tientallen tot honderden uren zoet zijn met Revenge of the Titans. Voor 20 euro wordt er verrassend veel content geboden en dat is één van de sterkste punten van de game.

Conclusie

Revenge of the Titans is gewoonweg een fantastische tower defense-game, die zich dankzij verslavende, diepgaande gameplay kan onderscheiden van overige soortgenoten. De economie is daarnaast ijzersterk en zorgt ervoor dat je strategisch te werk moeten gaan. Er is bovendien veel content aanwezig, wat het gebrek aan een multiplayer goedmaakt. De fantastische humor en het unieke stijltje zorgen ervoor dat de rit ook nog eens op de lachspieren werkt. Voor twintig euro is dit een titel die het meer dan verdient om in de winkels te liggen.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Verslavende
  • diepgaande gameplay
  • Verrassend veel content
  • Sterke economie
  • Fantastische humor

Wat is NOT

  • Geen vorm van multiplayer aanwezig

9

  1.   
    Kilerden's avatar

    Ziet er goed uit en klinkt goed!

  2.   
    Cirdan's avatar

    Klinkt zeer goed! Ff kijken 🙂

  3.   
    UberProSure's avatar

    zoiets als tower defense maar dan lijper :D?

  4.   
    /DareDevil's avatar

    Great Game, ik heb hem al een tijdje.

  5.   
    gerbenkees's avatar

    Lijkt me leuk..

  6.   
    TexMix's avatar

    hah, ziet er erg leuk uit.