Max and the Magic Marker

Op een kleurrijke dag besloot Max, een jongetje zoals gij en ik, lekker te gaan tekenen, maar opeens veranderde alles. Onze held kreeg een magische pen thuisbezorgd per post! Eenmaal aan het tekenen geslagen als een jonge Leonardo DaVinci begon ik samen met Max mijn reis door een game waarin alles om puzzels en physics gaat. En een paars monster genaamd Mustacho natuurlijk…

Markeerstift als wapen

In Max & the Magic Marker speel jij het oranje behaarde jochie Max. Jij belandt in een tweedimensionale wereld, waarin alles een tekening is; inclusief jijzelf. In de game neem je controle over de jongen met de nunchuck en de markeerstift met de WiiMote. Als je begint te spelen, doet de hele game je waarschijnlijk denken aan Mario; je verzamelt een hoop objecten en je probeert zo snel mogelijk naar het einde van het level te geraken.

Maar wat deze game zo bijzonder maakt, is dat je door middel van je oranje markeerstift dingen kunt doen, die je in soortgelijke platformers niet kunt. Wil je bijvoorbeeld naar de overkant van een rivier, maar is het gat te groot om er overheen te springen? Geen probleem; je tekent gewoon een brug! Iets omver stoten met een steen, maar kan je er zelf niet bij? Niet getreurd, je tekent gewoon een balk die de steen omver krikt. Staat er een paarse vijand tussen jou en een verzamelobject? Teken een grote bol boven zijn hoofd en laat deze op hem vallen. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat houdt de game ook leuk.

Run, Jump, Think, Draw

Wie denkt dat de game simpel is, zit goed fout. Hoe meer voortgang je maakt in het spel, des te lastiger de puzzels worden. Ook is er de mogelijkheid om de stippellijnen, die aangeven wat er te tekenen is, weg te laten. En heel af en toe komt jouw aartsvijand Mustacho, het paarse monster, tevoorschijn om jouw inkt op te zuigen met een stofzuiger. Hierdoor kun jij dus niet oneindig blijven tekenen, waardoor er dus echt nagedacht moet worden. Dit maakt het spel nog een stukje lastiger, aangezien de oplossing soms niet direct te zien is. Alles behalve een simpel kinderspelletje dus.

De makers van Max & the Magic Marker hebben er ook aan gedacht, dat niet iedereen even snel kan tekenen met zijn WiiMote. Daarom hebben is er een handige functie in de game verwerkt; druk tegelijkertijd de A en de B-knop in, waardoor de game pauzeert en verandert in een kleurplaat. Hierdoor kun je op je gemak een aantal dingen tekenen die Max verder helpen door zijn avontuur. Wil je weer verder? Dan druk je de eerder genoemde knoppen opnieuw in en hervat je het spel. Één van de beter doordachte functies in het spel, zodat je altijd de kans krijgt om een lastige puzzel op te lossen, want zeker bij sommige delen in het spel moet je nogal rap denken; of het is game-over.

Daarnaast is er de mogelijkheid om voor elk niveau een medaille te behalen. Dit krijg je voor elkaar door een zo snel als mogelijke tijd neer te zetten en door alle verzamelobjecten binnen te halen. Uiteraard niet verplicht, maar wel leuk voor de echte fanatiekelingen onder ons, want elke gouden medaille staat garant voor een beloning in de extra’s.

Ook qua speelduur is het spel voor een WiiWare-titel verrassend lang; er zijn drie werelden met elk vijf levels. Deze zijn elk apart van elkaar; eerst begeeft Max zich in een normale buurt, dan in de tropen en uiteindelijk in de fabriek waar Max het moet opnemen tegen zijn paarse vijand. Elk niveau duurt ongeveer 30 minuten. Aan het einde van het level sta je dan wel even te kijken als de tijd voor een gouden medaille vijf minuten is. Daarnaast kost de game 1000 Nintendo Points, maar je krijgt echt “ware” voor je geld.

Audiovisueel

De game zelf oogt heel gezellig; kleurrijke omgevingen vullen Max & the Magic Marker. Mede door dit element krijg je echt het idee dat je in een tekening beland bent. Daarnaast zijn er een aantal mini-games tijdens het spelen te vinden; met een beloning voor degene die ze weet te voltooien. Het bekende Whack-a-Mole is hier een voorbeeld van, maar in plaats van het meppen van de mollen zul je nu met behulp van jouw tekeningen de diertjes terug in hun hol in sturen. Uiteraard zijn deze mini-games niet verplicht om te spelen; je kunt verder zonder deze af te maken. Ook de soundtrack die de game te bieden heeft, deed mij erg denken aan een moderne tekenfilmsoundtrack. Een beetje rebels, maar ook kinderlijk; een zeer goed uitgekozen soundtrack voor deze titel dus.

Conclusie

Deze game laat zien dat nog lang niet alle WiiWare-titels uitgestorven zijn en dat zelfstandige bedrijven ook nog weten hoe je een game in elkaar zet. De titel biedt meer dan genoeg vermaak voor iedereen die de stap durft te wagen om deze game aan te schaffen. Max & the Magic Marker is wellicht niet voor iedereen bestemd, maar hou jij van een leuke puzzelgame waarin ook nog de nodige dosis humor en gezelligheid in zit? Dan is deze game een must-have voor jou. Leuk voor jong en oud!

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Uitdagende puzzels
 • Lang voor een WiiWare-titel
 • Besturing is simpel

Wat is NOT

 • Soms ietwat lastig

7.5

 1.   
  blackname's avatar

  ziet er wel leuk e grappig uit hoor. jmmr dat ik geen ds/wii heb.

 2.   
  Flapjack's avatar

  maar ik wel… ik ga hem gelijk downloaden XD