Call of Duty: Black Ops Annihilation DLC

Het is al tijden duidelijk dat de stevig geprijsde map packs voor Call of Duty simpelweg voor de meest fanatieke fans zijn. Je moet er nou eenmaal 15 euro voor over hebben om online nog meer afwisseling te krijgen met een handvol nieuwe mappen. De tijden van veel uitgebreide gratis content liggen ver achter ons. Dat gezegd hebbende, is het natuurlijk nog steeds de vraag of het nieuwste pakketje met mappen voor Call of Duty: Black Ops de aankoop waard is…

De echte fan

Is het Annihilation map pack de aankoop waard? Dat is eigenlijk de makkelijkste vraag om te stellen, maar de moeilijkste vraag om te beantwoorden. Het concept is in elk geval bekend: 4 mappen voor de gewone multiplayer erbij en een verse map voor de Zombie-modus. Ook de prijs is bekend en met 15 euro is het nog steeds geen goedkope uitbreiding. Maar voor ‘de echte fan’ hoeft een dergelijk bedrag geen obstakel te zijn. Als je nog altijd wekelijks vele uren online met Black Ops actief bent, kan je nog eens vele uren plezier halen uit een map pack. Maar genoeg moraal voor deze keer, tijd voor de inhoud!

Snipers, apen en baby’s

De meest opvallende ‘gewone’ map uit Annihilation is Hazard. Deze map schotelt een verrassende omgeving voor, namelijk een golfbaan op een hoog rotsgebied bij zee. Oplettende gamers valt al snel op dat dit eigenlijk gewoon een makkelijke copy-paste is van de map Cliffside uit World at War. Het jasje is wat anders, met de heldere kleuren van de golfbanen, maar de layout van de map komt heel bekend voor. Deze map is erg open van opzet en dat biedt natuurlijk volop mogelijkheden voor snipers. Een walhalla voor de liefhebber, maar het kan zeer frustrerend werken als je constant tegen mensen speelt die van de combinatie sniper-campen een fulltime baan hebben gemaakt. Ieder zo zijn ding natuurlijk, maar ik vervloek ze telkens weer. Hetzelfde geldt voor de map Silo, die ondanks een paar gebouwen veel voer biedt voor de kills over lange afstanden.

Beter nieuws komt in de vorm van Drive-In, die meer mogelijkheden biedt tot close-quarters combat. Dit komt vooral door de vele kleine routes die de map rijk is. Je kunt wel vanaf twee tegenover elkaar gelegen plekken het open veld onder vuur nemen in deze map, maar dat is vragen om een snelle dood. De vierde en laatste ‘gewone’ map, Hangar 18, valt hiermee te vergelijken. Je hebt wel wat spots om te snipen, maar de echte fun is hier goed te beleven met de snelle actie en gevechten op korte afstand en in kleine ruimtes.

Natuurlijk ontbreekt ook een verse Zombies map niet en deze keer gaan we naar Shangri-La. Een Indiana Jones-achtige jungle, inclusief valstrikken en vooral heel veel zombies. Daarbij word je onder meer belaagd door zombie-apen die je power ups kunnen afpakken, Shriekers die je verblinden en Napalm Zombies die exploderen als je ze hebt gedood. Gelukkig zijn er ook genoeg handige dingen in de map, zoals manieren om je sneller te verplaatsen en nieuwe wapens als de 31-79 JGb215. Dit wapen verkleint je vijanden en staat dan ook wel bekend als de Baby Gun. De nieuwe elementen maken Shangri-La in elk geval weer erg leuk om te spelen, ook al is de map niet heel erg groot.

Conclusie

Als je twijfelt over het uitgeven van 15 euro aan een handvol nieuwe mappen, dan moet je er eigenlijk al niet aan beginnen. Deze content is extra en alleen de hele fanatieke fans zullen zich er aan wagen. Voor het stevige prijskaartje krijg je deze keer vier gewone mappen die vooral veel vermaak voor snipers bieden, wat niet iedereen even tof zal vinden. Ook is het jammer dat Hazard aanvoelt als een makkelijke remake. Noem het nostalgie, noem het een eerbetoon, maar toch had ik liever een volledig nieuwe map gezien. Afwisselend zijn de vier omgevingen wel gelukkig, met volop nieuwe sluiproutes en ideale posities om te ontdekken.

Het toetje is echter weer de nieuwe Zombies map, Shangri-La. Nieuwe vijanden, nieuwe wapens, nieuwe uitdagingen… hier kan je weer heel lang mee aan de slag. Wat mij betreft zijn er leukere mappen beschikbaar voor de gewone multiplayer, maar zoals vaker maakt Treyarch met de Zombie-modus weer heel veel goed.

 1.   
  FishHookz's avatar

  Wat hierboven staat klopt grotendeels wel want €15 is niet niks voor weer 4 mappen en 1 zombie map maar de zombie map is wel weer leuk zoals gewoonlijk 😉 En heb hem zelf ook gekocht alleen de multiplayer mappen zijn zoals gewoonlijk Call of Duty xD

 2.   
  GENERAL_DS's avatar

  Als ik het koop is het voor de zombies, de multiplayer is zo slecht van blackops. echt verschrikkelijk.

 3.   
  ms13694's avatar

  GENERAL_DS schreef, "Als ik het koop is het voor de zombies, de multiplayer is zo slecht van blackops. echt verschrikkelijk."

  daar verschillen de meningen over

 4.   
  MisterMDW's avatar

  Ik hoop dat als ze alle map packs uit hebben geven nog met een zombie pack komen, waarin alle zombie maps zitten 🙂

 5.   
  FT0rres090's avatar

  Kan er een rectificatie komen in dit artikel, Treyarch heeft opzettelijk Hazard gebaseerd op Cliffside, vele fans vroegen om maps uit World at War, a la Modern Warfare 2 map packs, dit wou Treyarch niet doen, dus deden ze dit zo. Slecht onderzoek door Michel Brunsveld.

 6.   
  wesleyspeedcore's avatar

  ze moeten van de zombies mode, een appart spel maken. dat zou geweldig zijn. 15maps ofzo. ha ha

 7.   
  ChielB's avatar

  ”FT0rres090″ schreef, "Kan er een rectificatie komen in dit artikel, Treyarch heeft opzettelijk Hazard gebaseerd op Cliffside, vele fans vroegen om maps uit World at War, a la Modern Warfare 2 map packs, dit wou Treyarch niet doen, dus deden ze dit zo. Slecht onderzoek door Michel Brunsveld."

  Een rectificatie? We zijn het Financieel Dagblad niet. 😛

  Hier was ik volledig van op de hoogte, het was bevestigd door Treyarch inderdaad dat ze de map daarop zouden baseren. Toch blijft het dan redelijk eenvoudig copy-paste werk van een oude map. Persoonlijk had ik weinig met Cliffside en zag ik nu ook liever een volledig nieuwe map. Vandaar dat het in elk geval voor mij een minpunt is voor dit map pack en niet iets dat ik Treyarch kwalijk neem. Het weegt voor mij echter wel mee bij het totale oordeel over de nieuwe maps.

  Slecht doordacht statement van FT0rres090 😉

 8.   
  RinusReetRidder's avatar

  ChielB schreef, "

  ”FT0rres090″ schreef, "Kan er een rectificatie komen in dit artikel, Treyarch heeft opzettelijk Hazard gebaseerd op Cliffside, vele fans vroegen om maps uit World at War, a la Modern Warfare 2 map packs, dit wou Treyarch niet doen, dus deden ze dit zo. Slecht onderzoek door Michel Brunsveld."

  Een rectificatie? We zijn het Financieel Dagblad niet. :P"

  haha pwnd 😆

  Ik vind het ook wel jammer dat er in plaats van Hazard niet nog een hele nieuwe map was. liefst met vooral close quarters combat, aan snipers heb ik echt een hekel 😛 En shangri la is geweldig 🙂

 9.   
  Fatal1ty's avatar

  jonge wie denkt er nu nog aan black ops bf3 gaat alles en iedereen verpletteren qua singleplayer en qua multiplayer 😆

 10.   
  morkop006's avatar

  je koop Annihilation; of je koopt op steam GTA IV complete edition voor 8,74 euro + Left 4 dead 2 voor 4,99 euro + een pilsje omdat t mooi weer is :), same price.

 11.   
  Carmen07's avatar

  Ook een lekkere aanbieding 🙂 Maar het is wel heel simpel om puur op prijs te vergelijken. Als je een game gaaf vindt en vaak speelt kan je net zoveel plezier en gameplay halen uit die paar mappen als uit volledige andere spellen.

 12.   
  RoHoutje's avatar

  Na de film ‘Dead Snow’ en nadat ik deze DLC gespeeld heb, vind ik zombies vet.

 13.   
  IMarks's avatar

  moeten we die spacewar reclame nou echt altijd zien als we een filmpje bekijken?

 14.   
  lassieman's avatar

  Gamekillernick schreef, "jonge wie denkt er nu nog aan black ops bf3 gaat alles en iedereen verpletteren qua singleplayer en qua multiplayer 😆 "

  Tuurlijk 😕

 15.   
  THE-DUTCH-GUY's avatar

  Gamekillernick schreef, "jonge wie denkt er nu nog aan black ops bf3 gaat alles en iedereen verpletteren qua singleplayer en qua multiplayer 😆 "

  AMEN to that 8)

 16.   
  LouisvanGaal's avatar

  Hoezo doen ze niet levels apart kan kopen. dat is beter want dan heb je keus. nu wil je alleen dat zombies level moet je persee €15 uitgeven beetje raar maargoed 🙁

 17.   
  ms13694's avatar

  Gamekillernick schreef, "jonge wie denkt er nu nog aan black ops bf3 gaat alles en iedereen verpletteren qua singleplayer en qua multiplayer 😆 "

  Dat is jouw mening, maar het feit is dat er vrijwel zeker meer exemplaren van mw3 verkocht gaan worden dan van bf3. Vreemd dus om je mening als feit te presenteren met dit in je achterhoofd!

 18.   
  ChielB's avatar

  Sommige mensen vinden eigen voorkeur/smaak vaak een feit. 😉

 19.   
  ms13694's avatar

  ChielB schreef, "Sommige mensen vinden eigen voorkeur/smaak vaak een feit. 😉 "

  What a crazy world we live in 😉

 20.   
  Ramon94's avatar

  martinschoon schreef, "

  ”Gamekillernick” schreef, "jonge wie denkt er nu nog aan black ops bf3 gaat alles en iedereen verpletteren qua singleplayer en qua multiplayer 😆 "

  Dat is jouw mening, maar het feit is dat er vrijwel zeker meer exemplaren van mw3 verkocht gaan worden dan van bf3. Vreemd dus om je mening als feit te presenteren met dit in je achterhoofd!"

  beetje raar dat het spel nog uit moet komen en dus is het dus nog geen feit.
  😕

  4+1 maps is voor mij gewoon te duur, heb het er niet voor over.

 21.   
  ms13694's avatar

  Ramon94″]

  ”martinschoon schreef, "[quote=”Gamekillernick” schreef, ".."

  Dat is jouw mening, maar het feit is dat er vrijwel zeker meer exemplaren van mw3 verkocht gaan worden dan van bf3. Vreemd dus om je mening als feit te presenteren met dit in je achterhoofd!"

  beetje raar dat het spel nog uit moet komen en dus is het dus nog geen feit.
  😕
  4+1 maps is voor mij gewoon te duur, heb het er niet voor over.[/quote]
  Toch denk ik niet dat je met mij durft te wedden dat mw3 beter verkoopt dan bf3 (in jouw geval vice versa)

 22.   
  FT0rres090's avatar

  ChielB schreef, "

  ”FT0rres090″ schreef, "Kan er een rectificatie komen in dit artikel, Treyarch heeft opzettelijk Hazard gebaseerd op Cliffside, vele fans vroegen om maps uit World at War, a la Modern Warfare 2 map packs, dit wou Treyarch niet doen, dus deden ze dit zo. Slecht onderzoek door Michel Brunsveld."

  Een rectificatie? We zijn het Financieel Dagblad niet. 😛
  Hier was ik volledig van op de hoogte, het was bevestigd door Treyarch inderdaad dat ze de map daarop zouden baseren. Toch blijft het dan redelijk eenvoudig copy-paste werk van een oude map. Persoonlijk had ik weinig met Cliffside en zag ik nu ook liever een volledig nieuwe map. Vandaar dat het in elk geval voor mij een minpunt is voor dit map pack en niet iets dat ik Treyarch kwalijk neem. Het weegt voor mij echter wel mee bij het totale oordeel over de nieuwe maps.
  Slecht doordacht statement van FT0rres090 😉 "

  Nou, als heel veel mensen in de community vragen om World-At-War maps, en ze ook expliciet aangeven dat ze Hazard hebben gebaseerd op CliffSide, snap ik niet hoe het een minpunt kan zijn maarja. Laten we het dan maar eens worden oneens te zijn. En over die rectificatie, misschien lees ik te veel de krant haha, sorry meneer Hoofdredacteur House 😉

 23.   
  locoferry's avatar

  je hebt ook altijd mafkezen die het blijven kopen

 24.   
  Hillianii's avatar

  Nu komt er een Zombie map pack uit (Rezurection)
  En die klootzakken zetten 4 WaW zombie maps in 😕
  En een nieuwe ”moon”.

 25.   
  FishHookz's avatar

  Playstation4Life schreef, "Nu komt er een Zombie map pack uit (Rezurection)
  En die klootzakken zetten 4 WaW zombie maps in 😕
  En een nieuwe ”moon”."

  De World at War zombie mappen waren wel de meest gebalanceerde mappen vergeleken met die van Black Ops.

 26.   
  Fatal1ty's avatar

  Ramon94″]

  ”martinschoon schreef, "[quote=”Gamekillernick” schreef, ".."

  Dat is jouw mening, maar het feit is dat er vrijwel zeker meer exemplaren van mw3 verkocht gaan worden dan van bf3. Vreemd dus om je mening als feit te presenteren met dit in je achterhoofd!"

  beetje raar dat het spel nog uit moet komen en dus is het dus nog geen feit.
  😕
  4+1 maps is voor mij gewoon te duur, heb het er niet voor over.[/quote]Haha ik heb beta gespeeld op max ziet er uit als cod black ops maaar nog vol bugs hopelijk is dat binnen die tijd opgelost
  😉