GN DLC Extravaganza: L.A. Noire – Nicholson Electroplating

Elke keer als er weer DLC verschijnt voor mijn vele geliefde franchises, ben ik een sucker ervoor en download ik het direct. Of het nou gaat om extra content voor Mass Effect, Assassin’s Creed of Halo, het is een instant buy. Toch wordt er vaak aan GamersNET gevraagd of de verschillende DLC’s het kopen waard zijn. Speelduur, kwaliteit en prijs moeten namelijk goed in balans zijn en daarom gaan we in dit nieuwe item recent uitgebrachte DLC bespreken. We beginnen met L.A. Noire, een game die ik met alle mogelijke liefde gespeeld heb. Deze week kwam de eerste echte DLC uit (naast de special Edition DLC) onder de noemer Nicholson Electroplating.

Als de nieuwe zaak begint zijn Cole en zijn Arson-partner Herschel Biggs in discussie over de degradatie van Phelps en de gevolgen daarvan, als er een grote explosie ontstaat een paar blokken verderop. En niet zomaar één, vanuit de verte is een paddenstoel te zien waar je eng van wordt en zonder te wachten rijden Biggs en Phelps richting de bron van de explosie. De nieuwe zaak is qua schaal groots gemaakt, want een explosie van die omvang veroorzaakt natuurlijk paniek en links en rechts scheuren dan ook auto’s weg en rennen mensen in paniek de straat op.

Eenmaal aangekomen op het plaats delict is er een ravage te vinden in een fabriek die, hoe kan het ook anders, Nicholson Electroplating heet en links en rechts zijn vele lijken te vinden. Tot zover de eerste paar minuten van het verhaal, die ik verder niet meer bloot zal leggen, maar wel duidelijk moeten maken dat de schaal van deze case groter is dan we gewend zijn vanuit de rest van de game. Dit geldt overigens ook voor het plaats delict, die zo groot is als de fabriek zelf en qua speurwerk ook de nodige tijd kost.

De zoektocht duurt in totaal ongeveer anderhalf uur, afhankelijk van je speelstijl en alles wat we gewend zijn van de game zit erin. Achtervolgingen, complotten, het vergaren van bewijs, een grote schietpartij en ondervragingen zijn dan ook aanwezig en vooral de tweede plaats delict is totaal nieuw voor de franchise.

Conclusie

Of de Nicholson Electroplating DLC iets voor jou is kan ik niet beoordelen. Als je van L.A. Noire houdt en je wilt alle nieuwe zaken ook weer beleven, is het antwoord uiteraard ja. Het is aan jezelf om te bepalen of dat je € 3,99 of 320 Microsoft Points waard is. Voor mij in ieder geval wel en als je de Rockstar Pass afgelopen week hebt aangeschaft, die recht geeft op alle DLC voor de helft van de prijs, is het zeker een dikke aanrader.

Wij zullen DLC niet beoordelen met een cijfer. Het is namelijk extra content voor een game die al eerder becijferd is. De review van L.A. Noire is hier te lezen.
  1.   
    See4urSelf's avatar

    Vet! 🙂 Moet wel nog Naked City en Slip of tongue ook nog spelen 🙁 Die game was zo groots dat ik hem na het einde van het verhaallijn even opzij had gelegd 😛

  2.   
    toqeer's avatar

    wow wel snel dat er nu al dlc content is ben amper nog begonnen met de game 😀