Het leven van een Space Marine

Over enkele maanden is het zover, want dan mogen we aan de slag met de actievolle shooter Warhammer 40.000: Space Marine. We nemen de rol aan van kapitein Titus, de leider van de tweede compagnie van Ultramarines, met als doel om één van de vele industrieplaneten te verdedigen tegen de Orks. Om ervoor te zorgen dat de groengekleurde rotzakken hier niet in slagen, zijn uitzonderlijke strijders nodig en hoe deze letterlijk worden gebouwd, daar werpen we eens een uitgebreide blik op.

Gemodificeerde supermensen

ightWandelende tanks, met de wilskracht van een machine en het humeur van een ongestelde vrouw; zo laten de Space Marines zich het beste beschrijven. Al vanaf tienjarige leeftijd kunnen de geselecteerden genetisch gemanipuleerd worden; het begint met de implementatie van een tweede hart. Hierdoor kan de persoon overleven, mocht één van de harten het begeven, en in omgevingen met een laag zuurstofniveau makkelijker ademen.

Daarna wordt een buisvormig orgaan ingebracht, dat de groei en bouw van het skelet stimuleert en de botten in het lichaam zeer sterk maakt. Hierdoor groeit zelfs de ribbenkast over de jaren dicht tot een massieve plaat, die zodoende kogels kan weren. Na een controleorgaan voor de zojuist genoemde organen en een bijzondere variant, die voor automatische zelfgenezing zorgt, komt een zeer belangrijke fase: hypnotherapie.


Deze vorm van therapie wordt uitgevoerd, samen met chemietherapie, om de Space Marine te leren controle te krijgen over zijn nieuwe functies. Op deze manier wordt eveneens de groei van alle nieuwe organen, in totaal negentien stuks, gestimuleerd. Tot aan het moment dat de Space Marine het slagveld moet betreden, wordt hij dagelijks gecontroleerd, om er zeker van te zijn dat alles optimaal groeit en functioneert, zowel fysiek als mentaal.

Het is namelijk niet alleen het lichaam dat gemodificeerd wordt, maar ook de geest van alle mariniers, waardoor ze supersnel kunnen nadenken. Dankzij een uitzonderlijk goede controle over het zenuwstelsel kan een Space Marine pijnen doorstaan die een normaal persoon gemakkelijk zouden doden. Combineer dit met de metalen bepantsering, die indien nodig kan voorzien in drugs, en we hebben een soort marinier die zelfs de Spartanen al gillend en jankend naar hun moeders terug kan sturen.

De allerbeste

Het legioen waar Titus de leiding over heeft, staat bekend als de Ultramarines en die naam hebben ze dankzij keihard werk verdiend. Deze groep mariniers is de dertiende van de originele twintig legioenen en heeft talloze overwinningen behaald. Zoals vele andere Space Marines leven ze volgens de Codex Astartes, een enorme set aan regels. Deze Codex bepaalt hoe de Ultramarines een gevecht afhandelen en hoe men zich dient te gedragen.

Dit betekent dus dat hun levensstijl volledig bepaald wordt hierdoor en daarmee kunnen groepen Space Marines zich onderscheiden, naast het gebruik van kleuren. Niet iedere groep hanteert dus exact dezelfde regels, waarvan de bloeddorstige Blood Angels een goed voorbeeld zijn. Het bijzondere is dat de hoofdleider van de Ultramarines de originele schrijver is van de Codex, wat de Ultramarines zo bijzonder maakt. Te allen tijde is deze groep eervol en dapper; dit is hun kenmerk en eveneens hun strijdkreet!

 1.   
  Verwijder Mij!'s avatar

  Doet me denken aan vroeger toen ik met tabletop warhammer 40k bezig was 😀

 2.   
  WoKingNL's avatar

  Om ze nou allemaal super humans met het humeur van een ongestelde vrouw te noemen is wel een beetje onnodig, zeker pre horus heresy waren veel van de legions nog met goede manieren en emoties onder controle 😛

 3.   
  UberProSure's avatar

  Ik kan nu al zeggen dat er een deel 2 komt 😉

 4.   
  coliaon's avatar

  me likie 😆

 5.   
  TexMix's avatar

  Lijkt me leuk, maar niet echt iets voor mij.

  Doe mij Call of Duty, dat soort games.