De E3 ‘Wat als..’ special

Tussen al dat zware E3-nieuws, items, trailers en stroom aan informatie die wij, maar ook vooral Peter en Michiel, naar ons toegeworpen krijgen van de grote gamebeurs in Los Angeles, is er ook tijd voor wat luchtig vertier. Daarom presenteren wij hier het item ‘Wat als..’; gebeurtenissen die tijdens de E3 fataal voor Peter en Michiel, maar ook zeker voor heel GamersNet kunnen zijn. Wij hebben voor elk probleem echter wel een oplossing, namelijk dat een game ons kan helpen als er iets finaal fout gaat.

Wat als.. de piloten in het vliegtuig richting Los Angeles plotseling onwel worden en het luchtvehikel onbestuurbaar raakt?

Geen nood. Door hun gedegen training in Flight Simulator X is het een peulenschil voor de mannen om de juiste knoppen op het uitgebreide paneel te bedienen en de levens van tientallen mensen te redden. En zelfs áls die gewenste straaljager toch nog op het laatste moment beschikbaar komt voor een rechtstreekse vlucht naar het zonnige Los Angeles, hebben onze hoofdredacteuren met Tom Clancy’s: H.A.W.X. 2 geen kind aan de vele G-krachten die op elk moment op hun lichaam uitgeoefend worden. Dus op die E3 verschijnen, dat zal het probleem niet zijn.

Wat als.. Peter en Michiel hun koffers kwijtraken?

De mannen zijn hun koffers kwijt, maar wat is nu een goede leermethode om deze koffers weer op te sporen? Door middel van Hidden Objects: The Big Journey! Het is de bedoeling dat je voorwerpen en objecten op de meest verborgen plaatsen tevoorschijn haalt. Dit zoeken naar de koffers kan wellicht een puzzeltje of wat duren, maar het haalt hopelijk ook de spanning een beetje weg. Concentratie is vereist waardoor je de omgeving vergeet en niet aan de E3 denkt, of juist wel, omdat de redacteuren hun koffers zoeken. Wij hopen dat er in de DS-game een vliegveld verwerkt is.

Wat als.. Peter en Michiel het niet met elkaar eens zijn over een video-item?

Aan deze vraag kunnen meerdere games verbonden zijn. Om de ruzie te sussen en de coöperatie van de mannen weer naar hoog niveau te tillen, is Brink de uitkomst om elkaar te steunen in barre tijden op de E3. Samenwerking is vereist en als je geen strategie toepast, verlies je allebei, perfect dus om de vriendschap sterker te maken dan ooit. Lukt dit niet, dan roepen we Assassin’s Creed: Brotherhood erbij. Het is in deze game de bedoeling dat Ezio een broederschap van huurmoordenaars bijeenbrengt. Jouw bloed is mijn bloed, en dat citaat zullen Peter en Michiel na deze game weer tegen elkaar uit kunnen spreken.

Wat als.. de drukte even teveel wordt voor onze redacteuren?

We zitten met zijn allen op TeamSpeak, het ene nieuwtje na het andere vliegt ons om de oren en dan ontstaat er plots een vlaag van stress. Uiteraard kunnen we wat ontspanning zoeken op het toilet, maar misschien is het nog beter om daar de NGP (‘PlayStation Vita’) bij te pakken. Een stukje Uncharted is een uitkomst met die prachtige jungles, giftige dieren en een ouwe zak die alleen maar loopt te zaniken. Natuurlijk is elkaar in de kop knallen ook een vorm van ontspanning en daar hebben we NGP/Vita-versies van Killzone en Resistance voor. Overtollige informatie in je hoofd kun je daarnaast nog kwijt op papier en dat kan nog eens van pas komen voor GamersNet. Een laatste redmiddel is natuurlijk een lounge-ruimte met massage, modderbad en een dienblad vol cocktails; levert ook leuke kiekjes voor de camera op.

Wat als.. de heren stom toevallig in Las Vegas belanden in plaats van Los Angeles?

Dan wordt er geld over de toonbank gesmeten en wordt er gezopen in Hangover-stijl! Maar voordat de mannen wordt opgezadeld met een naakte man in de achterbak, een tijger in de hotelkamer of een opgewonden baby, hebben ze zich natuurlijk al lang voorbereid met Rainbow Six: Vegas. Dwalend door casino’s weten ze de juiste spots te vinden, waar de ergste vijanden zich bevinden en waar natuurlijk het bier koud staat. Is dit allemaal te kleinschalig? Dan stappen ze gewoon over op Fallout: New Vegas, om zo Las Vegas van een andere, grauwere kant te bekijken. Na deze hangovers hebben ze geen E3 meer nodig, toch?

Als jullie nog prangende oplossingen weten voor mogelijke problemen, dan horen wij dat natuurlijk graag!

 1.   
  gebruiker50081's avatar

  Luchtvehikel, lol. Leuke column

 2.   
  bender's avatar

  Moest hun vliegtuig neerstorten weten ze te overleven door man vs wild.
  fijne column.

 3.   
  Dagger_of_Time's avatar

  wat als je per ongeluk de zweinstein expres ipv het vliegtuig neemt, kan je harry potter spelen??? 😕

 4.   
  Leon 2.0's avatar

  Gelukkig kan er dus helemaal niets mis gaan. 🙂

 5.   
  bender's avatar

  Ze kennen de stad misschien al van L.A. NOIRE.

 6.   
  Phil's avatar

  Haha leuke colum!

 7.   
  M@tthijs's avatar

  TwanStins schreef, "Luchtvehikel, lol. Leuke column"

  Ach ja, ik moest wát verzinnen. 😆

 8.   
  Sarge's avatar

  Wat als.. Peter en Michiel hun koffers kwijtraken?

  Vond ik echt droog 😀 Leuke column..

 9.   
  Fabianb's avatar

  Hoe kom je er weer op, netjes bedacht 😉

 10.   
  fabiankok's avatar

  Wat als.. ze ontvoerd worden

  Gelukkig kunnen ze vanuit de meest barre omstandigheden ontsnappen dankzij hun skills in Splinter Cell: Conviction, en als iemand in hun weg durft te staan kan niemand hun stoppen dankzij de technieken van Mortal Kombat (puke-attacks daargelaten).

 11.   
  Zeeha's avatar

  super, super, super… kortweg: magnifiek 😀

  “wat als… DE E3 NIET DOORGAAT?”

 12.   
  desxeon's avatar

  Wat als… ze het vliegtuig missen, dat wordt dan lopen jongens.

  Maar verder een super Column, van deze mogen er meer komen.:)

 13.   
  DutchmanDevil's avatar

  dus aankomen doen jullie sowieso 😛

 14.   
  MelvinK's avatar

  idd leuke column 😀

 15.   
  Boxer's avatar

  Leuk column (wou dat ik naar de E3 kon. Maar nee… moet tentamens maken!)

 16.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  Zeer mooi geschreven 🙂
  Kan niet wachten wat de E3 zal brengen o.a: Halo 1 remake, Forza 4, GOW 3, GOW 4 😆