Penvrienden: Wii 2/Project Café

Richard Leurs en Matthijs Bijl zijn beide eindredacteur bij GamersNET en natuurlijk allebei echte gamers. Ze hebben echter nog één ding gemeen, want Richard en Matthijs delen graag hun mening over alles wat er in de wereld van games gebeurt. Daarom zijn de jongens penvrienden geworden, niets is te gek als ze elkaar om meningen vragen of gewoon even hun hart willen luchten. Eén ding is echter anders dan normaal, want de brievenwisseling is wekelijks op GamersNET te volgen. Deze week bespreken de mannen Project Café.

Beste Matthijs,

Ik kan nu wel beginnen over het hele debacle rond Sony en het PlayStation Network, maar volgens mij is daar nu wel genoeg over geschreven. Ik wil het namelijk even hebben over de Wii HD, Wii 2, Stream ofwel Project Café. Het is weer eens zover, want via een vaag Japans financieel overzicht heeft Nintendo bevestigd dat er een nieuwe console aan zit te komen. Typisch Nintendo, want die Japanners lekken dit soort belangrijke dingen keer op keer op rare manieren uit. Niet veel later gaf Nintendo dan ook aan dat dit daadwerkelijk de waarheid is en de aankomende console nu onder de codenaam Project Café schuil gaat. Op de E3 zullen we een onthulling krijgen en is de nieuwe console ook daadwerkelijk speelbaar, maar nu is de vraag natuurlijk wat we kunnen verwachten.

Ikzelf denk dat Nintendo weer opzoek gaat naar de gamers die wat meer hardcore zijn. De casual markt zal niet vergeten worden, maar het bedrijf zal zoeken naar de juiste balans tussen fervente gamers en de casual huismoeders. Ook wij hardcore gamers vinden Mario-games namelijk leuk en willen dus best een Nintendo console in huis hebben. Het bedrijf gaat dit wel met een vernieuwd soort controller doen. Waarschijnlijk geen motion controller, maar weer ouderwets knopjes gebruik. Toch zal de controller ons verrassen en vernieuwend zijn. Ook wordt er gezegd dat de console mooier graphics dan de PlayStation 3 en Xbox 360 kan leveren. Hier ben ik echter niet heel zeker van. Dat Project Café HD graphics gaat leveren is zeker, maar in hoeverre deze mooier zijn dan de huidige generatie weet ik niet. Ik denk dat Nintendo voor een betaalbare technologie kiest die de lat niet heel veel hoger zal leggen. Wat zijn jouw verwachtingen en denk jij dat de console van Nintendo een plaats wordt waar uitgevers veelal overzettingen van games naar toe zal brengen?

Ik kijk uit naar je antwoord en zal mij deze week eens lekker gaan vermaken met Heavy Rain en Beyond Good & Evil HD.

Veel gameplezier,
Richard

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Beste Richard,

Mijn verwachtingen van de Wii 2, Project Café, of wat voor naam je het vervolg van de Wii ook wilt geven, zijn hoog gespannen. Nintendo heeft namelijk een ongelooflijke kans om al die jaren van pure ellende goed te maken en bovendien een fikse voorsprong op de concurrentie, bestaande uit Microsoft en Sony, te nemen. Nintendo heeft de Wii al 86 miljoen keer over de toonbank zien gaan en heeft daardoor een ongelooflijk groot budget in handen voor de nieuwe console. Ze hebben de capaciteiten om de nieuwe generatie groots in te luiden. Vanzelfsprekend zullen er HD graphics zijn, daar ga ik gewoon van uit in dit nieuwe tijdperk. Mooier dan de huidige consoles is ook wel iets dat ik als vanzelfsprekends acht. De verwachtingen voor de controller zijn dan nog wat onzeker. Tot nu heeft de geruchtenmolen beweerd dat er een scherm op zal zitten dat dezelfde beelden als op de tv toont, een soort handheld dus voor de console. Bij dit gerucht zet ik zelf een vraagteken, want het nut hiervan is mij volstrekt onduidelijk.

Wat wel al duidelijk is geworden uit de vele vermeende ontwikkelaars die games zullen gaan maken voor Project Café, is dat Nintendo niet dezelfde vergissing gaat maken als voorheen bij de Wii. Toentertijd stimuleerde de gigant namelijk third-party developers nauwelijks om games voor de console te ontwikkelen, waardoor er qua variatie in games en de kwaliteit van het gehele segment heel wat af te dingen viel. Maar dat een ontwikkelaar als Rockstar met de Wii 2 bezig zou zijn, brengt bij mij een brede glimlach op het gezicht teweeg. Ik geloof dan ook dat hardcore gamers ditmaal wel blij zullen zijn met het assortiment dat hen te wachten staat aan games. Hoe blij ik word, hoe duur de console wordt, en in hoeverre de casual gamer door Nintendo boven het hardcore publiek wordt verkozen, dat is iets waar ik zeer benieuwd naar ben. Maar dat ik blij word, daar ben ik wel bijna van overtuigd.

Ik ga me deze week vermaken met de preview-disc van Deus Ex: Human Revolution en InFamous eindelijk eens uitspelen.

Have fun,
Matthijs

  1.   
    RoHoutje's avatar

    Misschien wordt de Wii 2 wel wat. Leuke column trouwens. 🙂 🙂