GN Maandoverzicht: Mei 2011

Elke maand weer komen verscheidene toptitels uit en zie jij maar als gewone consument om het kaf van het koren te scheiden. Om die reden vind je elke maand in GN Maandoverzicht de vijf meest veelbelovende titels die in twee alinea’s worden besproken. Daarnaast wordt er ook nog een overzicht gegeven van de, vaak wat minder bekende, maar ook hoopvol stemmende titels die de betreffende maand uitkomen.

  Brink speelt zich af in de toekomst. Een toekomst waarin de aarde volledig overstroomd is. Mensen zochten een oplossing om ondanks het overschot aan water en een gebrek aan land, toch nog een bestaan te kunnen leiden. De uitkomst: Een utopische, drijvende stad genaamd The Ark, gevoed met duurzame energie en met genoeg ruimte en voedsel om vijf duizend inwoners in leven te houden. Inmiddels wonen er echter al meer dan 50 duizend mensen in The Ark, waardoor de stad aan de rand van een burgeroorlog staat. In de buitenwijken van The Ark vechten twee groepen, de Resistance en de Security, al hun eigen strijd.

  En daar kom jij als speler in het plaatje. In Brink wordt een mix tussen singleplayer en multiplayer aangeboden. Het komt erop neer dat al je tegenstanders in de singleplayer-campagne ook echte spelers zijn die online participeren. Aan het begin van het spel kies je een kant en beide kanten staan tegenover elkaar in een campagne, inclusief cut-scenes en een extreem uitgebreide character-creation. In de vele missies die Brink bevat, zul je telkens objectives voorgeschoteld krijgen die je in teamverband moet behalen. Elk lid van het team heeft zijn eigen klasse, waarmee hij een vitaal onderdeel vormt. Samen met deze originele mix en een aparte comic-achtige look, belooft Brink een puike game te gaan worden.

  Klik hier als je meer wilt weten over Brink…

  In The Witcher 2: Assassins of Kings zal je opnieuw met hoofdrolspeler Geralt een uitermate spannend avontuur voorgeschoteld krijgen. Waar het eerste deel nog de nodige gebreken kende, zal dit vervolg op alle punten moeten gaan overtreffen. Zo zal er sprake zijn van een betere dag/nacht-cyclus, is de grafische engine waarop de game gebaseerd is behoorlijk opgepoetst, en zullen de dialogen ditmaal veel meer dynamischer worden. De keuzevrijheid van een speler is daarnaast ook nog groot, met verschillende eindes van het verhaal.

  Maar dat is niet het enige waar The Witcher 2 zijn voorganger moet gaan overtreffen. In deze RPG zal namelijk elke actie van je karakter Geralt gepaard gaan met een verandering in de houding van de mensen in je nabije omgeving. De wereld reageert op jou en leeft, mensen zullen je bijvoorbeeld op je misdadige gedrag aanspreken, vragen of je interesse hebt in een klusje of simpelweg hun dagelijkse routine voortzetten. Het vechten is in The Witcher 2 eveneens aangepakt, met finishing moves die nog dynamischer, spectaculairder en bloederiger zijn. Ook krijg je af en toe te maken met kleine quick-time events en heeft Geralt de nodige magie tot zijn beschikking. Al met al lijkt de PC-fanaat weer een fijne tijd tegemoet te zien.

  Klik hier als je meer wilt weten over The Witcher 2: Assassins of Kings…

  Vele woorden zijn al gebruikt om het gezamenlijke project van Team Bondi en Rockstar te beschrijven. In deze detective/actievolle-game zal je in de voetsporen treden van oorlogsveteraan Cole Phelps, die na de oorlog in het corrupte Los Angeles van 1947 aan de slag gaat bij de politie. Phelps zal gedurende de game vele politie-departementen doorlopen en van gewone verkeersagent uiteindelijk tot gerenommeerde detective opklimmen. Als detective zijnde, ga je misdrijven oplossen dankzij een mix van onderzoek, gesprekken en stevige ondervragingen. Aanwijzigingen zullen niet zomaar gegeven worden, als speler zal je echt je best moeten doen om hints voor je zaak te vinden.

  Ontwikkelaar Team Bondi gebruikt voor L.A. Noire revolutionaire technologie, waarbij vooral veel aandacht is besteed aan gezichtsanimaties. Acteurs zijn ingehuurd om hun dialogen voor de camera in te spreken en elke beweging van het gezicht is opgenomen voor de meest realistische animaties in de game. Op deze wijze zijn de ondervragingen van verdachten en getuigen elke keer weer een waar spektakel, waarbij je als speler daadwerkelijk inzicht in de menselijke emoties en gezichtsuitdrukkingen zult moeten hebben, om de dader bij de kladden te kunnen grijpen. Naast de vele zaken zul je daarnaast ook op het spoor komen van een seriemoordenaar die L.A. terroriseert met zijn moorden. Aan Phelps de taak om de wereld weer wat veiliger te maken.

  Klik hier als je meer wilt weten over L.A. Noire…

  Fable III speelt zich naar vaste gewoonte af in het sprookjesachtige Albion, waar een tiran aan de macht is gekomen. De verhaallijn begint enkele jaren na de gebeurtenissen uit Fable II, je kruipt dan ook in de huid van de nakomeling van de held uit het vorige deel. De eerste helft van het spel draait om een revolutie, waarbij je de bevolking van Albion achter je moet zien te krijgen om veranderingen door te voeren en de tiran van zijn troon te stoten. In de tweede helft van het spel word je zelf tot koning gekroond en kan je het rijk leiden zoals je dat zelf wilt. Wanneer je je beloftes aan het volk waarmaakt, zal Albion een waar paradijs worden. Maar als tiran heb je ook de mogelijkheid om een hel op aarde te creëren.

  Humor is weer een belangrijk aspect in dit derde deel van deze serie. Maar tegelijkertijd is er ook een serieuze ondertoon aanwezig in de game. Spelers worden een morele keuze voorgelegd: kies je er voor om je onderdanen onder de duim te houden, of wil je ze zo veel mogelijk vrijheid bieden, waardoor ze hun eigen kwaliteiten het beste kunnen benutten. Een levendige wereld, een fantastisch uitgewerkte co-op modus en het geweldige verhaal maken van Fable III een memorabele game die je als RPG-fan wel gespeeld moet hebben.

  Klik hier als je meer wilt weten over Fable III…

  De legendarische racer Colin McRae mag dan niet meer in de titel aanwezig zijn, de rally-ervaring zal er niet minder om zijn in dit derde deel van de DiRT-serie. Wederom zal in het spel het racen op modderige paden, versleten grindwegen, brandend asfalt en spekglad ijs centraal staan. En ditmaal zullen deze wegen, of wat daar op moet lijken, er nog mooier er uitzien dan in de voorgaande delen. Hierdoor zullen de omgevingen in de verschillende landen als Finland, Kenia en Noorwegen er schitterend uitzien, en zal het een waar spektakel zijn om die luttele milliseconden in de lucht te bivakkeren na die fikse heuvel te hebben overwonnen.

  Het spektakel en de ‘wow-ervaring’ zal wellicht menig rallypurist niet als muziek in de oren klinken, maar voor degenen die wel houden van een race waarin je auto bij de finish een totale metamorfose heeft ondergaan, zal DiRT 3 de ervaringen meer dan waar maken. Met meer dan dertig verschillende circuits en nog veel meer auto’s zal het aan variatie in ieder geval niet afhangen. En als kers op de taart zal de introductie van een nieuwe vorm van de rallysport, GymKhana bij veel mensen een brede glimlach op het gezicht gaan toveren.

  Beyond Good & Evil HD

  Ze moesten er even op wachten, maar eindelijk kunnen PS3-eigenaren ook aan de slag met de remake van deze fantastische topper. Verken met Jade elke vierkante centimeter van Hillys, ditmaal in HD-graphics!

  LEGO Pirates of the Caribbean: The Video Game

  LEGO-games, ze blijven leuk. Zeker nu we voor het eerst de avonturen van kapitein Jack Sparrow met de blokjes van Deense makelij mogen beleven. En garde!

  No More Heroes’ Paradise

  In deze artistieke game zal je als speler huurmoordenaar no.1 proberen te worden in de dodelijke stad Santa Destroy.

 1.   
  RoHoutje's avatar

  Ik heb zin in Brink en L.A. Noire. Nog even wachten…

 2.   
  WesterW's avatar

  Zin in L.A. Noire, No More Heroes en Beyond Good & Evil ^^

 3.   
  Dark_Phoenix's avatar

  Ik heb juist zin in Witcher 2 en Fable 3. De top rpgs van het jaar.

 4.   
  M@tthijs's avatar

  L.A. Noire!!!! En Brink natuurlijk, zeker niet te vergeten. 😆

 5.   
  Hitman047's avatar

  Dat worden Brink, The Witcher 2 en Fable 3 deze maand. En Dungeon Siege 3 natuurlijk. 😉

 6.   
  ExFichter's avatar

  Lego pirates ! helemaal aan de Top ! 😛

 7.   
  cookymonster's avatar

  omg wat een maand 8)

 8.   
  Jarek's avatar

  Ik haal alleen L.A Noire in mei , maar misschien ook nog wel die lego pirates , nog even kijken. 😀

 9.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  L.A Noire, Brink, The Witcher 2? En de beste natuurlijk niet vergeten: Drit 3!!! 😀
  Dirt 3 ga ik zeker kopen samen met L.A Noire, en de rest twijfel ik over… 🙂

  Edit: vergeten jullie niet Kung Fu Panda 2? 😆 Volgens GameStop komt hij deze maand nog uit. 😉

 10.   
  ChantalAlice's avatar

  Brink en L.A. Noire! 😆 Echt wel zin in. 😀

 11.   
  Sarge's avatar

  Ik ben toch pas helemaal tevreden over de LEGO-reeks als ze een LEGO LotR uitgeven 🙄

 12.   
  LouisvanGaal's avatar

  Dirt:) lego haha:P

 13.   
  jwgreece's avatar

  La noire voor mij deze maand 😀

 14.   
  M@tthijs's avatar

  GamerGames™ schreef, "L.A Noire, Brink, The Witcher 2? En de beste natuurlijk niet vergeten: Drit 3!!! 😀
  Dirt 3 ga ik zeker kopen samen met L.A Noire, en de rest twijfel ik over… 🙂
  Edit: vergeten jullie niet Kung Fu Panda 2? 😆 Volgens GameStop komt hij deze maand nog uit. ;)"

  Niet alle titels die deze maand uitkomen staan hier vermeld hè. 😉

 15.   
  JonsoN's avatar

  Zeer zeker een puik maandje! 8)

  Niet vaak voorgekomen dat er zoveel toptitels uitkomen in 1 maand, laat staan in de maand mei. 🙂

 16.   
  XTR17's avatar

  Gelukkig een rustige maand voor mij. Dirt 3 haal ik later wel eens goedkoper en de rest is niks voor mij.

 17.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ooo dat is waar ook deze maand komt eindelijk Pirates of The Caribbean On Stranger Tides in the bios Yaaahh! 😆
  + R*’s game wil ik zekker uitproberen!!

 18.   
  >ps3's avatar

  Ik heb zin in brink en dat psn weer online komt 😉

 19.   
  FRENZY 14's avatar

  L.A. Noire !! Daar verwacht ik heel veel van !! 🙂

 20.   
  klskfan's avatar

  LEGO PIRATES OF THE CARRIBEAN!!!!!!!

 21.   
  ducky50's avatar

  mooi overzicht 🙂