Virtua Tennis 4

Waar de Top Spin-serie je zo realistisch mogelijk de tenniservaring wilt laten beleven, doet Virtua Tennis dit anders. De oorsprong van laatstgenoemde reeks vindt men in de arcadehal en nog steeds kun je dit in de games van de serie voelen. Virtua Tennis 4 is wat dat betreft geenszins anders dan diens voorgangers.

Gewoon tennis

Virtua Tennis 4 blijft doen waar de serie groot mee is geworden: arcade-tennis leveren. Iedereen kan het spel oppakken en het spelen, maar om de game meester te worden zul je toch flink wat uurtjes in het spel moeten stoppen. Sportgames blijven het leukste met vrienden op de bank en hierin stelt Virtua Tennis niet teleur. De game biedt simpelweg wat je mag verwachten, maar juist door de eenvoudig op te pakken gameplay weet de game hierin toch wat punten te scoren.

Creëer een carrière

Toch is Virtua Tennis 4 niet alleen leuk met anderen, want ook in je eentje kun je flink aan de bak. De leukste optie is namelijk de Career-modus, waarin jij je een weg naar boven dient te tennissen. Eerst dien je een eigen speler te maken, waarbij je niet alleen het uiterlijk, maar ook enkele andere dingen kunt aanpassen. Denk hierbij aan houding en handvoorkeur, maar ook aan het welbekende geluid wat de gemiddelde tennisster maakt bij het hard slaan van de bal. Met name bij de dames zorgt dit ook in Virtua Tennis 4 voor een aangenaam bijeffect.

In de Career-modus begin je ergens op de wereldbol en dien je van toernooi naar toernooi te reizen. Elke dag heb je één ‘beurt’, waarin je slechts één ‘ticket’ kunt gebruiken, waarmee het mogelijk is om bijvoorbeeld stappen vooruit te zetten op de kaart, maar je kunt ook aan tickets komen die je laten rusten. Het is belangrijk om een goede conditie te hebben alvorens een toernooi begint, want als dit niet het geval is, krijg je lichamelijke problemen en heb je toch echt een probleem. Je beweegt minder snel over het veld en zult dus meer moeite moeten doen om een match te kunnen winnen.

In Virtua Tennis 4 speel je verbazingwekkend genoeg niet alleen tennis. Tussen de vriendschappelijke wedstrijden en toernooien zul je namelijk ook oefeningen op de kaart tegenkomen, waarmee je jouw statistieken verbetert. Deze variëren van het slaan van ballen op kleidoelen tot het verzamelen van kuikens en daarbij ballen te ontwijken. Daarnaast dien je om aan de echte toernooien mee te doen genoeg prestige te vergaren, dus je moet goed nadenken hoe je je tickets gebruikt. Wil je meer ervaringspunten? Dan kan het maar net zo zijn dat je niet mee mag doen aan een toernooi, omdat je te weinig prestige hebt. De Career-modus in Virtua Tennis 4 blijft gelukkig een leuke en verslavende toevoeging.

Arcade een voordeel?

Ondanks dat de game goed op te pakken is door iedereen, neemt het niet weg dat de nieuwste Virtua Tennis wellicht toch iets te eenvoudig is. Welgeplaatste ballen zijn vrijwel niet te maken en ook het aantal knoppen dat je moet gebruikt zijn ietwat karig. Wel zijn er verschillende moeilijkheidsgraden, waardoor iedereen zijn niveau kan opzoeken, maar qua besturing valt het geheel een tikkeltje tegen.

Overigens ziet het spel er niet bijzonder indrukwekkend uit. De personages kunnen er goed mee door, daar ze lijken te zijn weggelopen uit de Sims en dit voor een leuk speels effect zorgt, maar de omgevingen zijn vrij kaal. Daarnaast is het ook jammer dat je niet erg goed wordt ondersteunt bij je eerste stapjes in het spel. Welke knoppen wat doen is op zich eenvoudigweg uit te vinden, maar het wordt je helaas niet verteld waardoor je zeker je eerste paar uur niet weet hoe je wat moet doen. Ook de kleine finesses dien je helaas helemaal zelf te ontdekken.

Conclusie

Virtua Tennis 4 doet eigenlijk niet heel veel bijzonders en weet evenmin echt te vernieuwen, maar SEGA weet toch zeker een vermakelijke game af te leveren door diens eenvoudig op te pakken arcade-gameplay en de inventieve Career-modus. Helaas is het spel grafisch geen hoogstandje en zit er niet heel veel diepgang in, maar Virtua Tennis 4 blijft toch zeker een tijdje boeien.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Career-modus
  • Heerlijke arcade-gameplay...

Wat is NOT

  • Grafisch niet erg sterk
  • ... die uiteindelijk wellicht te simpel is
  • Weinig uitleg

7.3

  1.   
    twoakrm's avatar

    uhm mooie review

  2.   
    Fox's avatar

    Zo als jullie het vertellen zou ik het kopen maar jammer genoeg ben ik niet zo van het sport genre 😛

  3.   
    RoHoutje's avatar

    Hou niet van tennis… Mooie review is het wel.

  4.   
    ducky50's avatar

    zou dat tennis niet naar een paar potjes al vewrvelen? 😕

  5.   
    nicolaasfokke's avatar

    T’ziet er wel mooi uit maar nu nog afwachten of het ook goed speelt 😀