Nintendogs + Cats

Wat jullie ermee moeten weet ik niet, maar ik ben een ongelofelijke dierenfanaat. Honden, katten, hamsters en Siberisch boseekhoorns, ik vind ze allemaal leuk. Huisdieren zijn dan ook helemaal mijn ding, maar helaas zit ik nog niet in de tijd van mijn leven waar ik massa’s met dieren in huis kan nemen. Gelukkig is Nintendo er met Nintendogs + Cats.

Nu met 100% meer katten

De naam zegt het eigenlijk al, want in het spel kun je aan de gang met je eigen virtuele huisdieren. Op de Nintendo DS kon je al met honden spelen en op de Nintendo 3DS kun je nu zowel honden als katten verzorgen. Ik kan dit spel helemaal afkraken omdat er voor de hardcore gamers weinig plezier mee te beleven valt, maar daar is het natuurlijk ook niet voor bedoeld. Dit is een spel voor de kinderen en 3DS bezitters die zo nu en dan gewoon even iets willen spelen dat niet al te serieus is. Ik durf er ook eerlijk voor uit te komen dat ik veel plezier heb beleefd aan mijn hond Boris en mijn kat Katja. Hun aaibaarheidsfactor wordt gewoon door geen enkel ander gamepersonage geëvenaard.

Ik begon het spel met Boris, mijn eerste virtuele hond. Ik leerde hem wat commando’s, zoals zitten, liggen en poot geven. Hierna had het schatje natuurlijk honger en dorst, dus ging ik snel naar de dierenwinkel om wat brokjes en water te halen. Van het één komt het ander, dus moest ik Boris uitlaten en tot mijn grote verbazing kwam ik daar het hondje van een vriend tegen. Ik had namelijk mijn handheld mee toen ik bij hem op bezoek was en via de StreetPass feature van de 3DS hadden de games informatie uitgewisseld. Eenmaal thuis had Boris nog veel energie over en ging ik wat balspelletjes met hem doen, maar de arme schat begon wel wat vies te worden dus moest ik hem ook even wassen. De volgende dag was het tijd voor een wedstrijd discuswerpen en haalde Boris en ik samen mooi de eerste plaats.

Ballen gooien in 3D

Wat ik hierboven beschrijf is een goed beeld van wat je allemaal met je virtuele huisdier kunt doen. Of je nou een kat of een hond hebt maakt niet heel erg uit, want het principe blijft hetzelfde. Je kunt met je huisdier spelen, hem trucjes leren en je moet hem verzorgen. Daarnaast zijn er ook nog wedstrijden waar je aan mee kunt doen. Naast deze activiteiten houdt het echter snel op en dat is jammer. Ik had op iets meer content gehoopt, zeker nu je ook met katten aan de gang kunt gaan. Zelfs casual gamers verwachten volgens mij nog net iets meer van een spel van dit kaliber.

Een andere verandering ten opzichte van de eerste versie van Nintendogs zijn natuurlijk de 3D-beelden. Het spel ziet er goed uit en in 3D zie je inderdaad dat de kamer waarin je met je dieren speelt echt diepte heeft. Wanneer je een bal weg gooit, zie je deze ook echt in de diepte verdwijnen. Helaas houdt het daar dan ook wel bij op. Er zit wat meer diepte in de beelden, maar echt veel voegt het niet toe. Het zou leuk zijn geweest als bijvoorbeeld bij het discuswerpen het 3D ook echt in de gameplay was verwerkt.

Conclusie

Zoals iedereen weet is Nintendogs + Cats gewoon een grappig spelletje om zo nu en dan even op te pakken. De toevoeging van katten is leuk, maar biedt helaas weinig veranderde gameplay dan spelen met honden. Grafisch is het net weer wat mooier dan zijn voorgangen en ook nog eens in 3D. Het is echter geen €50 waard, niet voor kinderen en niet voor gamers. Toch zal het spel in veel kinderhandjes terecht komen en deze zullen er hoogstwaarschijnlijk genoeg plezier mee beleven. Ik heb namelijk zelf ook plezier beleefd met mijn Boris en Katja.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Aaibaarheidsfactor
  • Nu ook met katten
  • Erg leuk voor kinderen

Wat is NOT

  • Biedt weinig nieuws
  • Aardig hoge prijs

7

  1.   
    Fabianb's avatar

    aaibaarheidsfactor 😀

  2.   
    DGonlag2's avatar

    Ik had gehoord dat er maar 3 verschillende soorten katten in zaten. En dan noemen ze het Nintendogs+ Cats….
    Ook een aardig hoge prijs voor zo’n spel.

  3.   
    Tom's avatar

    Vooralsnog lijkt ‘Ninten-Syberische Boseekhoorns’ mij een prima vervolg op dit deel, Richard. 😉

  4.   
    R1chardTM's avatar

    Tom schreef, "Vooralsnog lijkt ‘Ninten-Syberische Boseekhoorns’ mij een prima vervolg op dit deel, Richard. 😉 "

    Ik zeg nu al GOTY 2012! 😆

  5.   
    ExtremeDotCom's avatar

    Hoeveel soorten katten en honden zitten er eigenlijk in?

  6.   
    lassieman's avatar

    Met zulke spellen ben ik snel uitgekeken 😛

  7.   
    alround gamer's avatar

    kots! 🙄

  8.   
    RivetingFish's avatar

    ik heb nintendogs op mijn gewone ds maar het spel verveelt na een half uur deze laat ik lekker in de schappen staan mogt ik een 3ds kopen 😛