Gods Eater Burst

Als je op zoek bent naar een diepe action RPG voor de PlayStation Portable kom je al snel uit bij de Monster Hunter-serie. Natuurlijk zijn er nog enkele andere games te noemen, maar qua populariteit wint Monster Hunter het nog van elke andere serie. Namco Bandai wil daar verandering in brengen en komt met het Japans georiënteerde spel, Gods Eater Burst.

Eencellige organismen uit Japan

Misschien hebben enkelen onder ons al eens van het spel God Eater gehoord, maar waarschijnlijk 99% van de gamers in Nederland niet. God Eater is de voorganger van Gods Eater Burst en verscheen alleen in Japan. Nadat deze eerste versie al snel enkele honderdduizenden keren over de toonbank vloog, ging ontwikkelaar Shift aan de slag met een verbeterde versie, ofwel Gods Eater Burst. Geen volledig nieuw spel, maar een verbeterde versie die dit keer wereldwijd wordt uitgebracht.

In de game speel je met een jonge, iets te enthousiaste vechtersbaas, die je zelf vorm kan geven. Heel veel opties om een geheel eigen karakter te maken zijn er niet, maar er zijn in ieder geval verschillende combinaties samen te stellen. Na de juiste look en stem te hebben gekozen krijg je enkele mooie cutscene’s te zien en zie je dat je door de organisatie ‘Fenrir’ wordt gerekruteerd. Fenrir is de laatste opstand van de mensheid tegen een groot probleem. De wereld wordt namelijk bedreigd door een buitenaardse levensvorm die op het eerste gezicht niet gevaarlijk lijkt. De levensvorm bestaat namelijk alleen maar uit eencellige organismen. Wanneer deze organismen met elkaar gaan combineren ontstaan er echter grote monsters, genaamd Aragami. De mensheid is al bijna uitgeroeid, maar er is nog één dappere organisatie die weerstand biedt en jij bent hier als God Eater onderdeel van.

Een wapen waar je ‘u’ tegen zeft

God Eaters hebben de schone taak alle Aragami uit te roeien. Dit lijkt een onuitvoerbare taak, maar door het speciale wapen dat er wordt gebruikt is het mogelijk. Je vecht namelijk met een zogenaamde God Arc, een wapen waar je ‘u’ tegen zegt. Het kan namelijk op verschillende manieren gebruikt worden, als zwaard, schild en geweer. Het zwaard en het schild spreken voor zich zelf en zijn redelijk traditioneel. Wanneer je in gevaar komt gebruik je het sterke schild en met het zwaard richt je schade aan. Het zwaard zorgt er ook voor dat je het geweer kunt gebruiken, door zwaardaanvallen uit te voeren krijg je namelijk energie. Deze energie is weer voor het schieten nodig. Alle drie mogelijkheden van de God Arc zal je gebruiken, want anders wordt het verslaan van de vijanden wel heel moeilijk. Hier en daar zul je dezelfde aanvalspatronen gebruiken, maar over het algemeen zijn de gevechten in Gods Eater Burst lekker dynamisch en variërend.

Dat komt ook nog eens door de hulp die je krijgt. Veel missie voer je namelijk uit met teamgenoten, die je erg goed weten te ondersteunen en altijd voor je klaar staan. Ook de mogelijkheid om zelf je kogels te ontwerpen zorgt voor leuke gevechten. Hierin heb je heel veel keuzes en alleen al het uittesten van nieuwe soorten kogels is tof. Exploderende kogels zijn bijvoorbeeld een handige en sterke mogelijkheid. Hiervoor heb je echter wel weer materialen nodig, die je op een nogal gekke wijze moet vergaren. Namelijk, door je God Arc in een grote mond te veranderen en een hap uit je vijand te nemen. Dit ziet er niet alleen tof uit, maar is ook nog eens vernieuwend.

Helaas zijn de omgevingen waarin je loopt en vecht niet heel erg gevarieerd. De sfeer die het spel bevat is goed en het geluid ook, maar je hebt het gevoel dat de inspiratie bij het maken van de van omgevingen snel op was. Dit geldt ook nog eens voor de missies die je krijgt, want ook deze zijn redelijk repetitief. Dit zijn beide jammerlijke punten, want de variatie in gevechten valt hierdoor in het niet. Hoewel het spel veel uren gameplay biedt, zullen veel gamers het niet heel lang volhouden of het spel in ieder geval in vlagen spelen. Het laatste puntje waar ik het over wil hebben is de camera, want deze weet soms niet goed in beeld te brengen wat nodig is. Helaas moet je vaker zelf met de camera klooien om gevechten goed uit te kunnen voeren.

Conclusie

Gods Eater Burst is een vreemde eend op het gebied van de action RPG’s. Een apart verhaal, met aparte vijanden en een heel apart wapen. Op het eerste gezicht lijkt de game veel variatie te bieden en weet het op technisch vlak goed te doen. Het spel kan ook zeker opboxen tegen zijn concurrenten in het genre, maar helaas zorgt het feit dat er te weinig variatie in omgevingen en variatie in het spel zit toch voor een kleine domper.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • De God Arc
  • Zelf kogels maken
  • Veel uren gameplay

Wat is NOT

  • Weinig variatie in gebieden en missies
  • Jammerlijk camerawerk

6.8

Meer Gods Eater Burst

  1.   
    Fabianb's avatar

    Mooie review. En hoe is hij grafisch?

  2.   
    R1chardTM's avatar

    Fabianb schreef, "Mooie review. En hoe is hij grafisch? "

    Degelijk. De graphics zijn voor een PSP-game netjes, vooral de cutscene’s zijn mooi. Bekijk anders gewoon even de screenshots aan de zijkant. 😉

  3.   
    toqeer's avatar

    graphics zien er wel mooi uit 🙂