Beste Matthijs: 3D, GTA V en de vierde generatie

Richard Leurs en Matthijs Bijl zijn beide eindredacteur bij GamersNET en natuurlijk allebei echte gamers. Ze hebben echter nog één ding gemeen, want Richard en Matthijs delen graag hun mening over alles wat er in de wereld van games gebeurt. Daarom zijn de jongens penvrienden geworden, niets is te gek als ze elkaar om meningen vragen of gewoon even hun hart willen luchten. Eén ding is echter anders dan normaal, want de brievenwisseling is wekelijks op GamersNET te volgen. In deze brief bespreekt Richard wat hij 3D, GTA V, Shooters en de vierde generatie.

Beste Matthijs,

Zo te zien hebben we op het gebied van Shooters dezelfde smaak, want ook ik vond Call of Duty 4: Modern Warfare een top spel. Ik heb zelfs alle achievements van het spel behaald en zowel de PC- als de Xbox 360-versie thuis in mijn kast staan. Ook Wolfenstein: Enemy Territory heb ik vaak gespeeld. Ik heb me zelfs in het clan leven van dit spel gewaand en dit was een hele toffe beleving. Het is top om een game met een team te spelen die door en door op elkaar is ingespeeld. Ik vind het clan leven sowieso heel erg leuk, want ook in mijn favoriete MMO Guild Wars en in James Bond 007: Nightfire heb ik het clan-/guild leven verkend. Je geeft zelf ook al aan dat je co-op games leuk vind en dat is ook een vorm van samen gamen. Game jij liever alleen of met andere en heb je wel eens in een clan of guild gezeten?

Verder vroeg je mij wat ik van de huidige trend van 3D-gaming vind. Zelf ben ik er nog geen heel erg grote fan van. Hierin ben ik dan wel wat hypocriet, want ik ben ook een gelukkige bezitter van een Nintendo 3DS. Het probleem met 3D is dat er op dit moment nog geen boeiende content voor is. Niet op de TV, niet in de bioscoop en ook nog niet in games. Bedrijven richten zich nu nog heel erg op de uiterlijke verandering die 3D met zich meebrengt, maar ik hoop dat er snel wat op het gebied van gameplay en 3D gaat komen. Ben jij zelf eigenlijk van plan een 3DS te gaan kopen? Ik heb tot nu toe heel erg veel plezier van deze nieuwe handheld en denk er nog vele jaren blij mee te kunnen zijn. De handheld verkoopt trouwens goed, want het is tot nu toe de best verkochte handheld op de launchdag van Nintendo ooit.

Ook vroeg je mij wat ik van de, om een moeilijk woord te gebruiken, vercasualisering vind. In principe moedig ik dit alleen maar aan, want het opent ook voor de hardcore gamer leuke deuren. Een PlayStation Move of Kinect hadden nooit zonder de casual gamers op de markt gekomen. Ook al bieden deze voorbeelden ons nog niet veel hardcore content. Dat is ook het gevaar wat deze ontwikkeling met zich mee brengt. De bedrijven zien namelijk veel geld in de casual markt. Casual games zijn immers goedkoop te ontwikkelen en voor een iets lagere prijs te verkopen. Er zullen dus bedrijven zijn die zich helemaal niet meer of minder op de hardcore gamers richten. Er zullen echter altijd harcore games op de markt blijven komen en ook dit aantal groeit naar mijn inziens nog steeds.

Om het even over een hele andere boeg te gooien. Denk jij dat Grand Theft Auto V in aantocht is? Op dit moment komen er ongeveer dagelijks geruchten binnen over het bestaan van de game. Ik ben er zelf ook zeker van dat het spel dit jaar aangekondigd gaat worden. Ik heb zelfs een idee wanneer. Dit gaat niet op de E3 van dit jaar gebeuren, maar een maand voor of na dit event. Rockstar kiest er namelijk altijd voor om zelf een mooi evenement te houden en buiten de drukte van de E3 te blijven. Misschien is het ook wel beter om te vragen wat jij van Grand Theft Auto V verwacht, want dat de game in aantocht is mag toch wel duidelijk zijn.

Ten slotte vroeg je me wanneer ik de vierde generatie consoles verwacht. Sony, Microsoft en Nintendo zijn hier inderdaad nog heel erg terughoudend over en dat is ook niet zo gek. De bedrijven willen hun huidige console ook nog miljoenen keren verkopen. Ik ben er zeker van dat Nintendo de eerste zal zijn en weer met iets innovatiefs zal komen. Daarna zal Microsoft met een mooie nieuwe console komen. Het bedrijf zal deze console waarschijnlijk helemaal met een nieuwe Kinect integreren. Sony zal als laatste zijn, maar ons verassen met weer een heel erg sterke console. Als we over jaren spreken gok ik dat Nintendo over twee jaar een nieuwe console heeft, Microsoft nog vier jaar bezig is en Sony over vijf/zes jaar met een nieuw apparaat komt.

Ik kijk weer uit naar je reactie en in de tussentijd ga ik lekker met mijn virtuele hond op de 3DS spelen. Boris, zo heet hij, is een echte schat.

Veel speelplezier,
Richard

 1.   
  Hotshot's avatar

  Grant Theft Auto

  Met een T?

 2.   
  Fabianb's avatar

  Een echte schat, grappig 🙂

 3.   
  MaTriX's avatar

  Hotshot schreef, "

  Grant Theft Auto"

  Met een T?

  Misschien word het zijn 1e Grand Theft Auto en weet tie niet beter dat je het met een T schrijft 😀

 4.   
  RoHoutje's avatar

  Zo’n virtuele hond lijkt me grappig. Doe Boris de groeten van me, Richard. 🙂

 5.   
  LouisvanGaal's avatar

  haha een T 😛