Pilotwings Resort

Met de lancering van de 3DS hebben we geen Mario, Zelda of Kid Icarus mogen verwelkomen. Deze top-namen laten nog even op zich wachten en het is niet vreemd om te denken dat dit te maken heeft met de lancering van games voor derde partijen. Wie zou er namelijk nog een andere game kopen als één van deze iconen een launchgame zou krijgen. Toch is er wel degelijk wat te vinden van Nintendo zelf en persoonlijk mocht ik aan de slag met Pilotwings Resort en met de mooie herinnering aan de Nintendo 64-versie, was ik verheugd om weer aan de slag te gaan met verschillende vliegmachines op een schitterend eiland.

Launch-titel

Laat het nou net Pilotwings Resort zijn die zich uitstekend laat lenen voor de 3DS. Drie dimensionale beelden zijn wat mij betreft niet voor elk genre geschikt, maar juist een vlieggame is fantastisch met drie dimensies. De diepte in Pilotwings Resort voelt dan ook natuurlijk aan en het voegt zelfs toe aan de bekende gameplay. Een bocht is makkelijker in te sturen en een landing voelt, mede dankzij een meebewegende camera, zeer realistisch aan. Wat dat betreft is Pilotwings Resort dan ook een uitstekende game om te wennen aan de 3DS en vooral ook de thumbstick.

De gameplay van Pilotwings Resort is duidelijk en wellicht voor sommige mensen wat beperkt. Je stapt in verschillende vliegmachines en voltooit opdrachten. Hoe beter je dit doet, des te meer punten er te verdienen zijn, zodat je meer levels zult vrijspelen. De variatie zit hem in het verschil in opdrachten en in de verschillende vliegmachines. Zo kun je aan de slag gaan met een vliegtuig, een jet-pack of een hangglider en later ook verschillende variaties daarvan. Uiteraard besturen al deze machines anders en zal je met een vliegtuig volledig op eigen kracht kunnen vliegen, met een jet-pack heb je te maken met benzine en verticale bewegingen en met een hangglider ben je afhankelijk van de wind.

De speelmodi

De drie categorieën zijn redelijk makkelijk onder de knie te krijgen, maar de uitdaging zit vooral in de verschillende opdrachten die je met de machines moet voltooien. In het begin zijn het simpele opstijg- en landingspelletjes, maar uiteindelijk zal je ook auto’s moeten achtervolgen, ballonnen moeten schieten en door hoepels vliegen. De uitdaging is zeker aanwezig, al is het aantal opties en de lengte van het spel mij iets te beperkt. In de Mission Mode zijn er vijf classes te vinden (van Novice tot Platinum) met elk rond de negen opdrachten.

Gelukkig is er ook een Free Flight modus te vinden waarmee je in je eigen tempo verschillende missies kunt voltooien. Vlieg onder bruggen, verzamel ballonnen en vlieg door ringen heen zijn weer opdrachten die dan te voltooien zijn.

Functioneel 3D

Het leukste aan Pilotwings Resort is echter de besturing. Omdat de 3DS natuurlijk een fantastische thumbstick heeft, is vliegen een geweldige bezigheid. Vooral het vliegen met het vliegtuig en de hangglider gaat nooit vervelen. Ook de graphics zijn hier verantwoordelijk voor, die zeer bevredigend zijn. Zoals gezegd is het 3D-effect geweldig, maar ook de vrolijke, zonnige sfeer van Wuhu Island zorgt voor een onbezorgd gevoel.

Conclusie

Pilotwings Resort had wat mij betreft wat meer content mogen bevatten, maar wat de game doet, doet het erg goed. Het vliegen laat zien dat de nieuwe thumbstick geen overbodige luxe is, maar een geweldige toevoeging ten opzichte van de vorige DS. Het 3D-effect voegt veel toe aan de game en je legt de game maar moeilijk weg. Pilotwings Resort is niet de game die ons Mario, Zelda of Kid Icarus doet vergeten, maar het maakt het wachten wel iets dragelijker.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • 3D voegt toe aan de gameplay
  • Stuurt heerlijk

Wat is NOT

  • Meer gameplayvariatie was fijn geweest

7.8

  1.   
    NiSh's avatar

    Wanneer komt de Super Street Fighter review :D?

    OT:
    Leuk spel maar een beetje eentonig denk ik 🙂

  2.   
    ExtremeDotCom's avatar

    Wat is hot 3D voegt toe aan de gameplay..Toch normaal als het een launch game is voor 3DS? 🙄

  3.   
    R1chardTM's avatar

    Redbull ftw schreef, "Wat is hot 3D voegt toe aan de gameplay..Toch normaal als het een launch game is voor 3DS? 🙄 "

    Ehh nee? Het kan namelijk ook alleen voor de leuke visuele effecten gebruikt worden, maar dit spel doet meer dan dat. 😉

  4.   
    TheUltimateZerg's avatar

    goede herrinneringen aan de n64 titel..
    😀

  5.   
    jelte23's avatar

    Ik reageer eens op een oude post. Heb net de game aangeschaft. Ik krijg hem van de week binnen. Klinkt allemaal leuk. Ik heb het bij een vriend al eens gespeeld. Heb er zin in.