Naruto Shippuden: Kizuna Drive

Een manga is het Japanse equivalent van het stripverhaal. Geanimeerde manga wordt anime genoemd en heeft vooral de laatste helft van de twintigste eeuw aan populariteit in het Westen gewonnen. Nou, dan weten wij dat ook weer. Zo te zien zijn niet alleen de Japanners dol op anime, maar begint het ook terrein te winnen in het Westen. De Dragon Ball-serie heeft bijvoorbeeld een zeer grote schare fans weten te verzamelen, maar een van de populairste anime in Japan is hier voor sommigen toch minder bekend, Naruto, een serie die zeer veel game-adapties kent, waaronder ook Shippuden Kizuna Drive.

Het verhaal

Naruto Shippuden: Kizuna Drive is alweer de vijfde Naruto game voor de PlayStation Portable. Het knappe aan het vijfde deel is dat er nog inspiratie genoeg was bij Bandai om een nieuwe verhaallijn te ontwikkelen voor deze game. Het begint allemaal wanneer verscheidene ninja’s uit Konoho plotseling verdwijnen en onze grote vriend Naruto krijgt vanzelfsprekend een hoofdrol in dit verhaal. Hij dient met zijn team, Team 7, het mysterie oplossen, maar wat hij niet weet is dat Sasuke, de grote rivaal van Naruto, en zijn teamgenoten ook een onderzoek doen naar dit mysterie. Er kan gemeld worden dat het verhaal aardig goed is uitgewerkt door Studio Pierrot, tevens ook de makers van de animatieserie Naruto. Zelfs de tussenfilmpjes zijn ingesproken door de officiële Japanse en Amerikaanse stemacteurs, wat natuurlijk altijd een mooi tintje aan de game mee geeft. Op dit gebied heeft Bandai de moeite genomen om van Kizuna Drive een potentieel goede game te maken.

De gameplay

Het verhaal is natuurlijk een belangrijk aspect van een game, maar het blijft echter wel de gameplay die het zwaarst meetelt. Het spel is gebaseerd op de basis van het Beat-‘Em-All aspect: het blijft zeer simpel, maar ook zeer degelijk werken. Je hebt twee knoppen om aan te vallen, de cirkelknop om je standaard combo mee uit te voeren en het driehoekje voor je speciale aanval, waarbij je kunt denken aan bijvoorbeeld de Chidori en de Rasengan, voor kenners van de serie bekende kost.

Wanneer je vecht; sta je er niet alleen voor. Je hebt jouw team achter jou staan die je meehelpt met de strijd, maar de meerwaarde van dit team is echter wel nihil. Het is Naruto, jij dus, die het merendeel van de klus moet klaren. Jouw teamgenoten kunnen soms ingrijpen wanneer je vast bent gegrepen door je vijand, maar dat is het wel zo’n beetje. Toch is er wel een leuk element in het spel. Wanneer je een vijand suf hebt geslagen, krijg je de mogelijkheid om het met je team af te maken. Met een knoppencombinatie kom je in een nieuw scherm terecht, waar je met jouw teamgenoten in een ruitopstelling klaar staat om de tegenstander naar elkaar toe te slaan. Echter moet je hier wel aardige timing en een gezond reactievermogen voor nodig moeten hebben. Wanneer je faalt vliegt je tegenstander namelijk vol tegen jou aan.

Eentonigheid

De verhaalmodus laat je reizen tussen verscheidene locaties, waar je onderweg Scrolls kunt verzamelen: ze bieden toegang tot nieuwe items en speciale aanvallen die je personages sterker maken. Dit is zeker nodig, aangezien je na elke locatie tegen een hoofdbaas hoort te vechten. Deze zijn, logischerwijze, moeilijker te bestrijden en te verslaan dan normale tegenstanders. In het begin is het een uitdaging, maar aangezien je na elke locatie een hoofdbaas voor je kiezen krijgt wordt het op een gegeven moment toch zwaar eentonig. Misschien had Bandai Namco bij het ontwikkelen van dit spel wat zorgvuldiger met hun hoofdbazen moeten omgaan, zodat er nog enige uitdaging aanwezig zou blijven in het spel.

Conclusie

Naruto Shippuden: Kizuna Drive is geen topgame, maar ook allerminst een slechte game. Het blijkt een leuk spelletje te zijn die je af en toe wel eens op kunt pakken: het verhaal is boeiend en het gevechtsysteem zit goed in elkaar. Jammer genoeg is de uitdaging soms zoek, doordat er zoveel hoofdbazen in de game rondlopen.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Verhaal
 • Teamwork

Wat is NOT

 • Afwezigheid van het team
 • Teveel hoofdbazen

7

Meer Naruto Shippuden: Kizuna Drive

 1.   
  Mitchelo3's avatar

  Is het niet ‘Konoha’ in plaats van ‘Konoho?’ 😳

  OT: goede review, groot Naruto fan, heb helaas geen PSP om op te spelen 🙁

 2.   
  wa@'s avatar

  IK vrees dat dit een helse melkerij gaat worden van het niveau Dragon ball Z