Deus Ex: Human Revolution Hands on

Eindelijk was het dan zover, mijn eerste kans om Deus Ex: Human Revolution te spelen. Op de E3 was de eer aan Michiel en ook op de Gamescom had ik hem gemist en mede dankzij de lovende verhalen van Michiel baalde ik daar sterk van. Nu niet meer, want deze week ben ik drie uur lang aan de slag gegaan met de nieuwste Deus Ex van Eidos en Square Enix.

Wat een setting!

Deus Ex is een franchise die al een tijdje meegaat. Het eerste deel heb ik in het jaar 2000 helemaal kapot gespeeld en het was juist de perfecte mix tussen keiharde actie, RPG-elementen en het looten van vele items die de game zo verslavend maakte. Daarnaast is de franchise omhuld met een goed verhaal en mede daardoor is de glimlach, die verscheen bij het starten van Deus Ex: Human Revolution, nog steeds niet van mijn gezicht te krijgen.

Eenmaal opgestart wordt het al snel duidelijk dat je in de huid kruipt van Adam Jensen, een ex-lid van SWAT, die nu werkzaam is voor Sarif Industries, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanpassen van mensen door middel van Augmentations. Met deze techniek is menselijk DNA aan te passen, om mensen bijvoorbeeld sterker, sneller of slimmer te maken. Het is niet verwonderlijk dat Sarif Industries veel tegenstanders heeft, omdat veel mensen vinden dat het niet juist is om te tamperen met DNA (linkse hippies!) en aangezien jij de leiding hebt over de beveiliging van het bedrijf, zal je snel in de actie moeten kruipen als Pro Human Purists een fabriek van Sarif Industries overvallen.

Wat een gameplay!

Tot zover de setting, die zich uiteraard in de toekomst afspeelt (2027). Dat Sarif Industries een groot bedrijf is, merk je direct bij het starten van de game. De wonderschone Docter Reed leid je rond in het bedrijf en naast het feit dat de game bijzonder mooi is, spat ook de sfeer van het scherm. De glazen inrichting van het gebouw leent zich uitstekend voor het laboratorium, want achter elke glazen muur zijn tests te zien en vinden dialogen tussen medewerkers en opdrachtgevers plaats. Zo maakt Jensen zich zorgen over het feit dat het bedrijf vooral militairen helpt met Augmentations en niet de gewone bevolking. Uiteraard is dokter Reed het totaal niet met hem eens. Deus Ex: Revolution zet zo op een duidelijk manier neer waar de wereld zich druk om maakt in 2027.

Dan de gameplay, die voor mensen die het eerste deel hebben gespeeld, heerlijk herkenbaar zal zijn. De game mixt ongelooflijk veel gameplay-elementen zodat je aan de slag kunt gaan met schietactie, stealth-actie, dialogen met NPS’s, upgrades voor je Augmentations, expierence points om te levelen en genoeg loot om altijd een gevulde tas met spullen te hebben. In de eerste echte missie van de game (na de tutorial) kwamen al deze elementen al goed samen.

Wat een verhaal!

Meneer Sarif stuurt je naar een fabriek van Sarif Industries, die bezet is door rebellen. De reguliere politie mag nog niet naar binnen, omdat jij eerst moet zorgen dat er geen geheime documenten lekken. De ene ziet dat als noodzakelijk kwaad, de andere vindt dat onverstandig, omdat op die manier gijzelaars in gevaar komen. Daarnaast kun je aan het begin van de missie kiezen tussen stealth-wapens of keiharde actie, en tussen lange of korte afstandswapens. Het gebouw van Sarif Industries is ook nog eens op meerdere manieren te infiltreren, zodat je de keuze hebt om de voordeur in te trappen, of over de daken te sneaken. Persoonlijk koos ik voor de sluipende oplossing en sinds de derde Splinter Cell heb ik niet meer zoveel spanning gevoeld bij het ontwijken van vijandelijke eenheden.

Het verhaal speelt constant een grote rol in Deus Ex: Human Revolution. Wat is moreel bezwaarlijk en wat is jouw mening in dat geheel. De game is daarnaast veel dialogen rijk waarin jij als speler kunt kiezen welk antwoord je geeft en dat zal ongetwijfeld ook zijn invloed hebben op het verdere spelverloop. Daarbij is het een toffe tegenstelling dat jij keuzes moet maken, wetende dat je zelf Augmented bent, al was het bij jezelf een levensreddende keuze.

Wat een voorlopige conclusie!

Het lijkt er op dit moment op dat Deus Ex: Human Revolution een game is die heel veel gameplay brengt. Zo heb ik het nog niet eens gehad over het coversysteem dat de game rijk is of het feit dat je karakter ook zal groeien op een RPG-manier. Net als in het eerste deel zul je meegesleept worden in een diepgaand verhaal en een speelstijl naar eigen keuze en dat allemaal in een schitterend sfeervol sausje. Deus Ex: Human Revolution lijkt een prachtgame te worden en de enige hoop die ik nog heb is dat deze singleplayer-game lang zal worden. Dat komen we natuurlijk pas te weten als de game verschijnt op 26 augustus.

 1.   
  Zimziba's avatar

  De trailer zag er cool uit. Hopelijk wordt de game ook goed. 🙂

 2.   
  ChielB's avatar

  Wat mij betreft zeker een GOTY-kanshebber 8)

 3.   
  JonsoN's avatar

  Wat Michiel zegt 8)

  Naast deze game, staan ook Skyrim en L.A. Noire op mijn lijstje van potentiele kanshebbers op een persoonlijke GOTY.

  Dragon Age 2 is al afgevallen.. :/

 4.   
  limsma's avatar

  bij elk preview die ik lees krijg ik steeds meer zin in de game. 😀

 5.   
  limsma's avatar

  JonsoN schreef, "Wat Michiel zegt 8)
  Naast deze game, staan ook Skyrim en L.A. Noire op mijn lijstje van potentiele kanshebbers op een persoonlijke GOTY.
  Dragon Age 2 is al afgevallen.. :/"

  hoezo ?

 6.   
  /DareDevil's avatar

  Ik ben zo benieuwd!!!

 7.   
  Ika Q's avatar

  limsma schreef, "

  ”JonsoN” schreef, "Wat Michiel zegt 8)
  Naast deze game, staan ook Skyrim en L.A. Noire op mijn lijstje van potentiele kanshebbers op een persoonlijke GOTY.
  Dragon Age 2 is al afgevallen.. :/"

  hoezo ?"

  lol Dragon Age 2 is gewoon 1 grote teleurstelling. Dragon Age Origins is en blijft beter, jammer dat Bioware maar weinig aandacht geeft aan hun eigen franchise.

 8.   
  /DareDevil's avatar

  Ika Q schreef, "

  ”limsma” schreef, "[quote=”JonsoN”].."

  hoezo ?"

  lol Dragon Age 2 is gewoon 1 grote teleurstelling. Dragon Age Origins is en blijft beter, jammer dat Bioware maar weinig aandacht geeft aan hun eigen franchise. [/quote]

  Sorry weinig aandacht aan hun eigen franchise hoor ik dat goed?

  Dragon Age II had anders nogal goede reviews gekregen en blijft één van de betere PC RPG’s van dit jaar.

  En wat dacht je van Mass Effect 2?

  weinig aandacht mijn ass ja.

 9.   
  JonsoN's avatar

  /DareDevil schreef, "

  ”Ika Q” schreef, "[quote=”limsma”].."

  lol Dragon Age 2 is gewoon 1 grote teleurstelling. Dragon Age Origins is en blijft beter, jammer dat Bioware maar weinig aandacht geeft aan hun eigen franchise. "

  Sorry weinig aandacht aan hun eigen franchise hoor ik dat goed?
  Dragon Age II had anders nogal goede reviews gekregen en blijft één van de betere PC RPG’s van dit jaar.
  En wat dacht je van Mass Effect 2?
  weinig aandacht mijn ass ja.[/quote]

  Speel eerst het 1e deel maar, en daarna de tweede, het valt je dan vast op dat het 1e deel wel een keer zo goed is. 🙂

 10.   
  /DareDevil's avatar

  JonsoN schreef, "

  ”/DareDevil” schreef, "[quote=”Ika Q”].."

  Sorry weinig aandacht aan hun eigen franchise hoor ik dat goed?
  Dragon Age II had anders nogal goede reviews gekregen en blijft één van de betere PC RPG’s van dit jaar.
  En wat dacht je van Mass Effect 2?
  weinig aandacht mijn ass ja."

  Speel eerst het 1e deel maar, en daarna de tweede, het valt je dan vast op dat het 1e deel wel een keer zo goed is. :)[/quote]

  Zou goed kunnen oké maar dan is de opmerking Bioware geeft weinig aandacht aan hun franchises nog steeds onterecht. Ze winnen niet voor niks een hoop awards voor beste Studio.

 11.   
  brieven's avatar

  is er al nieuws over de systeemeisen van dit spel

  groetjes

  dimitri