De games van de 3DS

Aan het einde van deze maand is het werkelijk zover, want dan mogen we aan de slag met de langverwachte 3DS en een dertiental launchtitels. We kunnen uit ons dak gaan met onder andere Nintendogs + Cats, Pro Evolution Soccer 2011, Ridge Racer, Splinter Cell en Super Street Fighter IV. Toch brandt er waarschijnlijk bij velen één belangrijke vraag: wat verschijnt er zoal na de lancering van de 3DS? Laten we eens een blik werpen op de toekomst van de handheld…

De eerste partij

Nintendo brengt bij de launch enkel Nintendogs + Cats en PilotWings Resort, maar dat betekent niet dat het bedrijf geen knallers heeft. De reden voor het ‘gebrek’ aan Nintendo-games bij de launch, is simpelweg om derde partijen ruimte te geven. De komende maanden heeft het bedrijf namelijk meer dan genoeg achter de hand om ons tevreden te houden.

Vrijwel direct na de lancering verschijnt het bescheiden Steel Diver, dat oorspronkelijk is begonnen als een tech-demo. Vlak daarna verschijnt in juni The Legend of Zelda: Ocarina of Time, die zowel de originele game als Master Quest in huis heeft. In de zomer van dit jaar staat Kid Icarus: Uprising gepland, zowat de eerste volwaardige Kid Icarus-game in decennia.

Na de zomer staan 3DS-varianten van Animal Crossing, Mario Kart, Paper Mario, Star Fox 64 en Super Mario op ons te wachten. Met name Paper Mario en Super Mario barsten van de potentie, want beide titels keren terug naar hun roots. De laatstgenoemde game wordt zelfs ontwikkeld door het voormalige Super Mario Galaxy-team en het betreft een traditionele Mario-game met onder andere het Tanooki-pakje!

Nintendo heeft dus meer dan genoeg in petto om ons het komende jaar zoet te houden, al zullen sommige titels pas in 2012 verschijnen. Het bedrijf heeft nog een Virtual Console voor Gameboy-titels en 3DSWare in de planning staan voor de zomer, dus een gebrek aan nostalgische titels zal er niet zijn. Als we hoop blijven houden, dan mogen we in de toekomst wellicht ook nog Donkey Kong, Kirby, Metroid en Super Smash Bros. zien op de 3DS.

De derde partijen

Capcom
Het Japanse bedrijf brengt ons bij de launch van de 3DS het befaamde Super Street Fighter IV, maar het bedrijf heeft meer toppers in de planning staan. Zo verschijnt er in juni Resident Evil: The Mercenaries, een coöperatieve Resident Evil-game die zich focust op de gelijknamige modus uit Resident Evil 5.

Daarnaast is Capcom bezig met Resident Evil: Revelations, een nieuw deel binnen de serie, dat zich tussen het vierde en het vijfde afspeelt. Bovendien maken alle dusver genoemde titels gebruik van de welbekende MT Framework-engine. Als laatste resteert nog het langverwachte Mega Man Legends 3, dat zich nog in vroege fasen bevindt.

Konami
Hoewel Konami zich als uitgever opstelt, brengt het bedrijf ons desalniettemin veelbelovende titels. Bij de launch rolt de 3DS-versie van Pro Evolution Soccer onze 3DS in en dit jaar moeten we nog verblijd worden met de remake van Metal Gear Solid: Snake Eater. Daarnaast heeft de ontwikkelaar een nieuwe Contra en Frogger-titel bevestigd en voor de liefhebbers onder ons is een nieuwe Yu-Gi-Oh!-titel onderweg.

Square Enix
Wederom een Japanse ontwikkelaar, die ons met name RPG’s zal gaan bezorgen, waarbij als eerste Kingdom Hearts: Dream Drop Distance genoemd moet worden. Het oorspronkelijke team achter Birth By Sleep werkt aan deze nieuwe uiting en dat betekent goed nieuws. Daarnaast heeft Square Enix kunnen bevestigen dat men werkt aan nieuwe uitingen van zowel Dragon Quest als Final Fantasy en daarnaast zal de puzzelgame Puzzle Bobble Universe op 22 april verschijnen.

Overige titels
Ook andere bedrijven spelen een grote rol, want Electronic Arts brengt ons De Sims 3, het welbekende Level-5 is druk bezig met het vertalen van Layton and the Mask of Miracle, uitgever Marvelous bevestigt een nieuwe Harvest Moon en uitgever Namco brengt ons een nieuwe Ace Combat, Dragon Ball, Gundam, One Piece en Tales of the Abyss.

Daarnaast brengt het minder bekende Nippon Ichi Software een 3DS-remake van het populaire Cave Story, uitgever SEGA heeft een 3DS-versie van The Conduit en een nieuwe Sonic in de maak, Tecmo verzorgt de nodige actie met Dynasty Warriors en Ninja Gaiden, THQ knalt onze 3DS niet voorbij met Saints Row: Drive-By en als laatste is Ubisoft druk bezig met een spiksplinternieuwe Assassin’s Creed en Driver.

 1.   
  killing_'s avatar

  Aardig wat games maar ik koop hem niet mij te duur

 2.   
  GENERAL_DS's avatar

  ik heb er geen geld voor over.

 3.   
  Petor's avatar

  Nerd-moment: Ik kreeg een glimlach bij het nieuws dat het Tanooki-pakje terug zal komen. Het is wel erg nerdy dat ik A: weet wat het is en B: er zo onwijs blij mee ben.

  Maar ja…

 4.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Ik heb de 3DS gepre-orderd en zal bij de release splinter cell en lego star wars III: The Clone Wars kopen. Ben ook benieuwd naar alle andere games die verschijnen op de 3DS. 😉

 5.   
  coolsharpei's avatar

  Petor schreef, "Nerd-moment: Ik kreeg een glimlach bij het nieuws dat het Tanooki-pakje terug zal komen. Het is wel erg nerdy dat ik A: weet wat het is en B: er zo onwijs blij mee ben.
  Maar ja…"

  😆 😆 Zou niet weten wat het is, alleen ik ga geen 3DS halen. Tenzij er Super Smash Bros komt.

 6.   
  jeroenvh's avatar

  ziet er wel chill uit. maar ik ga denk ik tog voor de NGP en niet de 3ds. 😆 😆

 7.   
  mario98's avatar

  3DS!!!!!!!! Ik ga em sowieso kopen! 😀