GN Maandoverzicht – Maart 2011

Elke maand weer komen verscheidene toptitels uit en zie jij maar als gewone consument om het kaf van het koren te scheiden. Om die reden vind je elke maand in GN Maandoverzicht de vijf meest veelbelovende titels die in twee alinea’s worden besproken. Daarnaast wordt er ook nog een overzicht gegeven van de, vaak wat minder bekende, maar ook hoopvol stemmende titels die de betreffende maand uitkomen.


    In de RPG Dragon Age II mag je wederom als speler de wapens oppakken om een groots en nieuw avontuur te beleven. Jij bent Hawke, een Champion, geboren in het plaatsje Lothering. De vernietiging van dit plaatsje in het eerste deel luidt het begin in van het tweede deel, waar je als vluchteling de wijde wereld intrekt. Vanaf dat moment zal je tien jaar van het leven van Hawke volgen. De gehele game zal veel filmischer worden dan het eerste deel, door het feit dat Hawke als verplicht hoofdkarakter een stem heeft meegekregen in de cut-scenes.

    En in Dragon Age II zal er nog veel meer veranderd zijn ten opzichte van deel één. Zo zijn de graphics opgepoetst en in een stijlvol, comic-achtig jasje gestoken en hebben de animaties een metamorfose gekregen. De diepgang van de combat is gebleven en fans hoeven dan ook niet bang te zijn dat er net zoals in Mass Effect 2 minder opties zijn om te levelen. De vingers kunnen ook weer afgelikt worden bij het geweldige verhaal wat Dragon Age II kent en de meeslepende en diepgaande dialogen die de game bevat. Dragon Age II is een RPG die elke fan in huis behoort te halen!


    Op het eerste gezicht lijkt Homefront een reguliere shooter te zijn, maar niets is minder waar. Waar het shootergenre zich de laatste steeds meer gericht heeft op de actie, probeert Homefront weer de verhaallijn centraal te stellen. In Homefront staat de wereld op de rand van de afgrond. De economische crisis heeft de kapitalistische maatschappij kapot gemaakt, olievoorraden zijn zo goed als leeg en een verenigd Korea valt het eens zo machtige Amerika aan. Als Amerikaan probeer je in het ondergrondse verzet de onderdrukkers vervolgens het land uit te jagen.

    Dat vraagt om een flinke dosis aan geweld en daar weet Homefront wel raad mee. Maar vooral de mate van realisme is een punt waar Homefront goed boven het gros van de shooters uitsteekt. Ammo crates zijn niet op elke hoek van de straat te vinden, het bloed vloeit rijkelijk bij opengereten ledematen en als eenvoudig mens zul je simpelweg moeten roeien met de riemen die je hebt. Je bent niet Captain America die even duizenden soldaten naar de eeuwige jachtvelden stuurt. Je bent slechts een Henk of een Ingrid, zonder superkrachten.


    In Total War: Shogun 2 mag je het harnas van je generaals-outfit weer afstoffen. Je hulp is namelijk opnieuw gevraagd in het Verre Oosten. In dat Japan, waar Creative Assembly lang geleden met haar eerste Total War-game begon, mag je als speler wederom een wereldrijk vormen door het veroveren van en regeren over gebieden. Dit veroveren gebeurt weer door middel van strategische gevechten, die schitterend in beeld worden gebracht met letterlijk tienduizenden eenheden tegelijkertijd. De uitgebreide zeegevechten die in Empire: Total War hun debuut maakten, zullen nu beter moeten functioneren met prachtige joekels van zeekastelen.

    De map waarop je als een keizer je gebieden overziet en aanstuurt, zal nog beter in elkaar gaan steken. Op deze map beheer je per beurt (seizoen) je steden en positioneer je je legers. De diepgang is daarnaast te vinden in het scholen van verschillende eenheden en het upgraden van gebouwen, waardoor je steeds sterker komt te staan naarmate de tijd vordert. Historische details zijn ook weer in ruime mate aanwezig en het totaalpakket is dan ook opnieuw een RTS-game van formaat.


    Crysis. De game die bekend staat om zijn schitterende visuele uitstraling, waarmee bij de launch menige PC het moest begeven. In dit volwaardige tweede deel zullen die grafische beelden nóg mooier zijn. De stijlvolle sci-fi shooter speelt zich ditmaal niet in de groene jungles af, maar in de wereldstad New York. De stad die bekend staat om zijn wolkenkrabbers zal dan ook het toneel zijn voor actie die zich op hoge hoogten afspeelt. New York staat aan de rand van de afgrond door een invasie van aliens en aan jou de taak om de mensheid te redden van de buitenaardse dreiging.

    Om hier succesvol in te kunnen slagen, zul je wederom weer over een hoop vuurkracht moeten beschikken, die je vaak tactisch moet gebruiken. Hiervoor ben je opnieuw als speler in het bezit van een zogenaamde Nano-suit, waarmee je kunt kiezen tussen extra kracht, extra snelheid of onzichtbaarheid. Continu ben je aan het overwegen welke kracht in welke situatie het beste past en daarnaast zorgen de grote omgevingen ervoor dat je genoeg speelruimte hebt om alle krachten ten volste te benutten. Crysis 2 heeft het dus allemaal: diepgang, een interessant verhaal en visueel nog schoner dan een schitterend juweel in de zon.


    We hebben over ijzige, koude en uitgestrekte vlakten gereden. We zijn door dicht begroeide, slangenbevattende jungles met bloedstollend hoge snelheden gescheurd. We hebben menig modderbad zonder veel angst ondergaan. En nu…? Nu is het tijd om in de urban jungle opponenten van ons af te schudden, dodelijke crashes te voorkomen en als eerste over die finishlijn te racen! In Motorstorm: Apocalypse betreden racers een apocalyptische stad als gebied om met allerlei motorische voertuigen opnieuw een uitdaging te ondergaan.

    In deze stad staat vrijwel geen gebouw meer recht en zijn opengereten wegen en bruggen het toonbeeld van het landschap dat je als speler voorgeschoteld krijgt. Dat zorgt natuurlijk tijdens het racen voor mooie panorama’s, maar vooral vette race tracks! Sommige gebouwen zullen tijdens de spannende races zelfs in elkaar storten, zoals we dat nog wel van Split/Second kennen. Omgevingen zijn dus gegarandeerd van een dikke laag awesomeness voorzien. Zoals we van een Motorstorm gewend zijn, zal de game daarnaast ook een heel scala aan voertuigen bieden, met een fikse uitbreiding ten opzichte van het laatste deel. Al dit moois is daarnaast ook nog eens te bewonderen in 3D, dus maak je borst maar nat!


    Top Spin 4:

    In Top Spin 4 mogen spelers wederom aan een glansrijke tenniscarrière beginnen. Mooier, diepgaander en tóch toegankelijker is het credo van de game.

    Yakuza 4

    Het is weer hakken en zagen geblazen in de Japanse onderwereld. In dit vierde deel staat opnieuw een open wereld op je te wachten om betreden te worden met grote wapens en grote monden.

    Shift 2

    De game werd al in het vorige maandoverzicht genoemd, maar werd toen uitgesteld naar deze maand. Verwacht in dit tweede deel weer veel zinderende uurtjes met bloedstollende races en zo nu en dan een fatale crash.

    Fight Night: Champion

    Een boksgame met een verhaal, dat is waar Champion om draait. Gelukkig zullen de nodige stoten in de maag en tegen het hoofd ook niet ontbreken, dus doe die bokshandschoenen maar vast aan.

    Pokémon Black & White

    Pokémon Black & White hoopt met de volledig vormgegeven 3D-omgevingen en vele nieuwe Pokémon opnieuw spelers te bewegen om vele uren te steken in het trainen van hun beestjes.

  1.   
    GBA43's avatar

    Crysis 2 heb er zin in 😆 😀

  2.   
    M@tthijs's avatar

    Een lastige lijst deze keer, zoveel moois zal deze maand ons gamers bereiken! Kijk denk ik wel het meest uit naar Homefront en Total War: Shogun 2 zou ik ook maar al te graag in bezit willen hebben. Moet er alleen echter eerst een betere PC in mijn huisje verschijnen. 🙂

  3.   
    craz's avatar

    M@tthijs schreef, "Een lastige lijst deze keer, zoveel moois zal deze maand ons gamers bereiken! Kijk denk ik wel het meest uit naar Homefront en Total War: Shogun 2 zou ik ook maar al te graag in bezit willen hebben. Moet er alleen echter eerst een betere PC in mijn huisje verschijnen. 🙂 "

    En dat is niet goedkoop. 😛

  4.   
    Dark_Phoenix's avatar

    yagamer schreef, "

    ”M@tthijs” schreef, "Een lastige lijst deze keer, zoveel moois zal deze maand ons gamers bereiken! Kijk denk ik wel het meest uit naar Homefront en Total War: Shogun 2 zou ik ook maar al te graag in bezit willen hebben. Moet er alleen echter eerst een betere PC in mijn huisje verschijnen. 🙂 "

    En dat is niet goedkoop. 😛 "

    Om voor betere onderdelen te kunnen krijgen voor mijn pc kost het mij 700 euro. Bijna nieuwe pc of zelfs nieuwe pc. Maar ja deze onderdelen wat ik van plan ben zijn ook niet zwak.

  5.   
    limsma's avatar

    jullie zijn ACB voor de pc vergeten

  6.   
    ms13694's avatar

    EN ASSASINS CREED BROTHERHOOD VOOR DE PC!!!!!! 😀 😀 😀

  7.   
    jwgreece's avatar

    Top spin 4 is al een week geleden verschruift naar eind april 😉 🙁

  8.   
    desxeon's avatar

    Total War: Shogun 2. 🙂

  9.   
    Alfa Warrior's avatar

    Een developer die zich met Half-Life 2 durft te vergelijken / inspireren moet wel goeie prestaties leveren, ik zie het wel.

  10.   
    MaTriX's avatar

    Homefront, Dragon Age 2 en Crysis 2 staan op me lijst en komen er alle 3 deze maand gezellig bij in me collectie.

  11.   
    M@tthijs's avatar

    jwgreece schreef, "Top spin 4 is al een week geleden verschruift naar eind april 😉 🙁 "

    Geen flauw idee hoe je daar nou bij komt. De game komt gewoon op 18 maart uit hoor. 😉

  12.   
    RoHoutje's avatar

    Homefront en Crysis 2 heb ik erg zin in. Misschien ook Pokémon Black & White… 🙂

  13.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    Homefront:D (mede door de bandana)

    en crysis 2 weet ik nog niet zo goed

  14.   
    killing_'s avatar

    shogun nog 2 weken en dan is die er hoor 😀

  15.   
    jwgreece's avatar

    M@tthijs schreef, "

    ”jwgreece” schreef, "Top spin 4 is al een week geleden verschruift naar eind april 😉 🙁 "

    Geen flauw idee hoe je daar nou bij komt. De game komt gewoon op 18 maart uit hoor. 😉 "

    Shit het was virtua tennis 4dat op eind april gescheen

    Sorry gays… 😳

  16.   
    Slayer61's avatar

    Crysis 2, Fight Night Champion en Homefront! Ik ben blut! 😛

  17.   
    vlam12's avatar

    ik kan niet kiezen tussen shogun 2 total war en homefront.

  18.   
    xHouse's avatar

    Homefront. 8)

  19.   
    cool ice's avatar

    homefront vind ik de awesomeste van de lijst. 🙂 kost 60 euro voor ps3.. misschien even wachten op een prijsverlaging.

    ik vermaak me toch nog wel met Bad Company 2. 🙂

  20.   
    killingdj0's avatar

    ac brotherhood pc?

  21.   
    vlam12's avatar

    ”Black13″ schreef, "homefront vind ik de awesomeste van de lijst. 🙂 kost 60 euro voor ps3.. misschien even wachten op een prijsverlaging.
    ik vermaak me toch nog wel met Bad Company 2. 🙂 "

    ik denk dat ik toch eerst voor shogun ga
    off topic.
    kijk op www.budgetgaming.nl. Met deze site zie je de goedkoopste online of retailwinkels met de laagste en hoogste prijzen.

  22.   
    cool ice's avatar

    ”vlam12″ schreef, "[quote=”Black13″]homefront vind ik de awesomeste van de lijst. 🙂 kost 60 euro voor ps3.. misschien even wachten op een prijsverlaging.
    ik vermaak me toch nog wel met Bad Company 2. 🙂 "

    ik denk dat ik toch eerst voor shogun ga
    off topic.
    kijk op www.budgetgaming.nl. Met deze site zie je de goedkoopste online of retailwinkels met de laagste en hoogste prijzen.[/quote]
    das idd. wel een mooie site. 🙂 maar zijn al die sites (waar je de game koopt) wel betrouwbaar? ik bedoel het zijn hele mooie prijzen maar wie weet naaien ze je gewoon en ontvang jij nooit een game maar zij wel jouw geld.

  23.   
    cookymonster's avatar

    dit gaat weer een dure maand worden

    ps: jullie zijn inderdaad de pc versie van ACB vergeten

  24.   
    vlam12's avatar

    ”Black13″ schreef, "[quote=”vlam12″][quote=”Black13″].."

    ik denk dat ik toch eerst voor shogun ga
    off topic.
    kijk op www.budgetgaming.nl. Met deze site zie je de goedkoopste online of retailwinkels met de laagste en hoogste prijzen.[/quote]
    das idd. wel een mooie site. 🙂 maar zijn al die sites (waar je de game koopt) wel betrouwbaar? ik bedoel het zijn hele mooie prijzen maar wie weet naaien ze je gewoon en ontvang jij nooit een game maar zij wel jouw geld.[/quote]

    bijna elk winkel heeft wel een thuiswaarborg of een kvk nummer. dan moet het haast wel goedkomen denk je ook niet?

  25.   
    Fabianb's avatar

    Alleen homefront is er eentje die me nog een beetje aanspreekt. Voor de rest,, mwah.

  26.   
    Waylander's avatar

    crysis 2 zit ik al op te wachten sinds ik de singleplayer van 1 had uitgespeeld. Warhead was welkome toevoeging… vind het jammer dat ze niet verder gaan met het verhaal van 1. Ik wil weten wat er met prophet gebeurd is.