Human Target – Seizoen 1 Blu-ray

In de Verenigde Staten is inmiddels het tweede seizoen van Human Target op tv tot een einde gekomen, maar voor ons is het mooie moment aangebroken dat we het eerste seizoen van de serie thuis op DVD of Blu-ray kunnen bewonderen. Twaalf episodes die voorbij zijn voor je het weet…

Een expert

Human Target is gebaseerd op de stripboeken van DC Comics en draait om Christopher Chance (Mark Valley), een expert in het beschermen van mensen en het uitschakelen van elke dreiging waar dan ook ter wereld. Samen met zakenpartner Winston (Chi McBride) en de technische alleskunner Guerrero (Jackie Earle Haley) stellen ze hun expertise beschikbaar voor de meest gevaarlijke situaties. Bij voorkeur infiltreert Chance in het leven van de klant, zodat hij alles van dichtbij kan bekijken en vaak zelf het doelwit wordt. Een gevaarlijke aanpak, die garant staat voor veel actie, spektakel en avontuur.

Snack-serie

Human Target is een echte snack-serie. Veel actie, absurde stunts, avontuur, af en toe wat humor, grote multinationals die voor problemen zorgen, huurmoordenaars, een luchtig verhaal… de serie heeft het allemaal. Elke aflevering weer kan je heerlijk onderuit zakken en zonder enig denkwerk jezelf lekker laten meevoeren in steeds weer een nieuw avontuur.

De serie valt eigenlijk te omschrijven als een combinatie van The A-Team, Indiana Jones, James Bond, met een hoofdrolspeler die qua acties wel wat weg heeft van Jack Bauer of Jason Bourne. Het is allemaal heel gelikt, vlot, voorzien van een lekkere soundtrack en voor je het weet zijn er weer 40 minuten voorbij en is het tijd voor een nieuwe aflevering. Dit alles wordt ondersteund door een prima cast met Mark Valley als de herkenbare held (met een duister verleden), aangevuld met prima bijrollen van Chi McBride en Jackie Earle Haley, die samen voor genoeg grappige situaties zorgen.

Conclusie

Je moet van de luchtige, over de top-aanpak houden om Human Target echt te kunnen waarderen, want het is zeker geen serie met een flinke diepgang, zware verhaallijn of complexe personages. Die zijn er al meer dan genoeg en juist daarom biedt Human Target een heerlijke snack voor tussendoor. De 12 afleveringen van seizoen 1 bieden veel vermaak en zelfs een kleine rode draad met wat terugkerende personages en thema’s.

Dat er al een tweede seizoen klaar is, is in elk geval goed nieuws. Al kunnen we pas na het tweede seizoen echt concluderen of de serie fris blijft na meer dan 20 episodes of dat het uiteindelijk een constant déjà vu is met vooral ‘meer van hetzelfde’, zoals in het geval van The A-Team. Voorlopig blijft het concept van Human Target in elk geval boeiend en is het lekker laagdrempelig vermaak.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren