Test Drive Unlimited 2

In 2007 kwam de eerste Test Drive Unlimited uit. De game was revolutionair voor zijn tijd, mede door de sociale mogelijkheden en de vrijheid van Hawaii. Deel twee is zojuist verschenen volgens de vele screenshots en trailers moeten alle elementen uit het eerste deel verbeterd en geperfectioneerd zijn. Of dat gelukt is ga ik je nu vertellen.

Een nieuw eiland

Vele features zijn toegevoegd in Test Drive Unlimited 2 en om te beginnen zal jij jouw avonturen beleven op een ander eiland. Je begint op Ibiza, een eiland met vele witte stranden, maar ook stoffige bergpassen. Daarnaast zijn er op Ibiza vele clubs te vinden en de eilandbewoners houden dan ook zeker van een feestje. Zoals eerder al vermeld in de GN achtergrond begin je als de loser van het eiland. Je woont in een caravan met een tuintje dat zijn beste tijd wel heeft gehad. Het werkt erg motiverend om in je gammele bak langs al die villa’s te rijden, want dat is wat je uiteindelijk ook wilt bereiken.

Tijd om aan je status te werken dus. De manier om dit te doen is natuurlijk het winnen van races, maar naarmate je wat dieper in de buidel kunt tasten helpen feesten hier ook bij. Dit alles kan geheel in stijl worden gedaan, mede omdat je kleren kunt kopen en zelfs naar de kapper of de plastisch chirurg kan stappen. Naast dat het een paar leuke toevoegingen zijn moet je dit ook echt uitvoeren wil je verder komen in de social category. Dit is een van de vier onderdelen die Test Drive rijk is. Het gaat hier om Social, Discovery, Competition en Collection. Wanneer je dus een tijd geracet hebt is het tijd om aan een andere categorie te werken, zoals Discovery, waarbij het eiland verkennen al genoeg is. Op deze manier dwingt de game je alle aspecten te verkennen en dat werkt wederom zeer motiverend.

Achter het stuur!

Natuurlijk valt er ook nog te racen in Test Drive Unlimited 2. Naast online is er ook een offline mogelijkheid om te racen in drie verschillende onderdelen. Het gaat hier om A,B en C, waarbij de A je op de snelweg zal brengen, B zich richt op off-road races en C is bedoeld om te racen met klassieke/oude auto’s. Er is genoeg variatie aan auto’s en de bevat enorm veel merken. Van Bugatti tot Ferrari en van Lambourghini tot Mercedes.

Natuurlijk kun je ook online racen, met of zonder vrienden. Hier is veel aandacht aan besteed, want het joinen van vrienden is een eitje en een race starten is zo gedaan. Naast rustig cruisen met vrienden zijn er ook verschillende modi te spelen waar je met of tegen elkaar kan racen. Er is mogelijkheid de om gewoon ouderwets de straten te trotseren en te zien wie er als eerste over de finish racet, maar een modus als Follow the Leader is er een die we nog niet eerder hebben gezien. De bedoeling is om de leider te volgen die automatisch wordt aangewezen. Naarmate de tijd vordert zal iemand anders leider worden. De leider mag niet voorbij gereden worden en je moet binnen een bepaalde tijd na de leider een checkpoint passeren. Een heerlijke modus.

Voorzichtig rijden? Waarom?

Al snel is te zien dat er boven een balkje zich aan het opvullen is. Dit is een FRIM balk die zich vult bij roekeloos rijgedrag. Rakelings langs een auto racen of een sprong maken laat de meter vollopen. Dit is echter niet voor niets, want naarmate je meter vult staat er een geldbedrag naast dat steeds hoger wordt. Zo krijg je toch een aardig zakcentje aan roekeloos rijgedrag en dat niet alleen, want je mag ook kiezen of je het gelijk opneemt of nog even doorspaart.

Natuurlijk kan met veel roekeloos rijgedrag de politie nooit ver weg zijn. Dit is ook online mogelijk en dan wordt een speler aangewezen als agent en de ander als voorvluchtige. Blijft de beste man lang genoeg uit de handen van de politie dan wint hij. Maar krijgt de politie hem te pakken dan verlies je logischerwijze de achtervolging.

Conclusie

Test Drive Unlimited 2 biedt heel veel content. Er is meer dan genoeg te doen op Ibiza, zoals het oprichten van een club, het aanpassen van je karakter en het inrichten van je verscheidene huizen. Ook zijn er meer dan genoeg wagens en zijn er enorm veel merken waar Matthijs het eerder over heeft gehad. De modi zijn tof en vernieuwend, al heeft de game soms nog wel te kampen met wat bugs. Gelukkig zullen die bugs ongetwijfeld gepatcht worden en als dat gebeurd is staat Test Drive Unlimited 2 als een huis, die je ook nog eens kunt pimpen ook!

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Nieuwe Modi
 • Cruisen
 • Aantal auto's en merken

Wat is NOT

 • Bugs

8.5

 1.   
  Carlzz's avatar

  goeie review! ๐Ÿ˜‰

 2.   
  LouisvanGaal's avatar

  Zeker weten ziet er allemaal netjes uit 10 vindt ik overdreven moet het doen met een 9.5!

 3.   
  Dark_Phoenix's avatar

  Goede review. Ik geef hem geen 9.5 omdat er net te weinig auto tuning is in het spel. Kon nog wat uitgebreider met auto pimpen. Ik heb hem op de pc en hij staat inderdaad als een huis. Hij kampt inderdaad met wat bugs vooral als je bij iemand in de wagen gaat stappen heb ik blackscreen. Of auto’s die zomaar verdwijnen van de weg xD.

 4.   
  ms13694's avatar

  Klinkt goed, ga ik zeker checken!

 5.   
  Scuderia's avatar

  Leuk spel, speel het al redelijk veel, paar kleine puntjes van kritiek maar die mogen de pret niet drukken. Wel erg jammer dat de servers continue offline zijn waardoor ik niet lekker online kan cruisen.

 6.   
  desxeon's avatar

  Goeie opvolger van deel รฉรฉn, ga hem zeker halen.:)

 7.   
  meatball's avatar

  Ik heb hem op de pc, game zit anders vol met bugs, graphics vind ik nou ook niet naar huis te schrijven. alles hoog en 2x aa en het ziet minder mooi uit als de laatste NFS Hot Pursuit.

 8.   
  Sarge's avatar

  Veel orginaliteit, daar hou ik wel van! ๐Ÿ˜› Is er een demo van? Anders zou ik die eerst is proberen ๐Ÿ™‚

 9.   
  Cirdan's avatar

  Staat als een huis, graphics is niet echt denderend en je moet erg wennen aan de besturing. Als de wegen nat zijn, dan lijkt het net als je voor het eerst begint met schaatsen. Je wilt vooruit, maar je gaat naar links, rechts en achteruit ๐Ÿ˜›

 10.   
  JonsoN's avatar

  Ik vind de controls zwaar klote voor de PC, lopen met de pijltjes, wtf, je kunt ze niet eens veranderen..

 11.   
  Dude…'s avatar

  thnx GN ik had een weddenschap met een vriend over het cijfer van TDU2 en ik zei 8.5!!! ๐Ÿ˜†
  hoop dat ik deze game zo snel mogelijk in huis kan halen

 12.   
  HellViperX's avatar

  JonsoN schreef, "Ik vind de controls zwaar klote voor de PC, lopen met de pijltjes, wtf, je kunt ze niet eens veranderen.."

  jawel, zet de toetsen die bezet zijn eerst op iets anders ( op plaatsen die leeg zijn ) en daarna op degene die je wilt…

  OT:

  matig voldoende, ik vind het spel niet erg veel beter dan TDU1

 13.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik ga deze zeker halen ๐Ÿ˜€

 14.   
  Slayer61's avatar

  Ik heb eventjes op de PC gespeeld, en Jezus wat zien de auto’s er realistische uit. Het is ook een leuke toeveging dat je je lampen kan aanzetten, ramen open of dicht, het dak waar mee je kan spelen! ๐Ÿ˜›

 15.   
  tijs_vp's avatar

  Jammer dat deze review weinig zegt over hoe het racen aanvoelt.
  Hetgeen toch centraal zou moeten staan.

 16.   
  FioranoJC's avatar

  geen 458 italia ( xbox ) , maserati, bmw, lamborghini..
  Jammer, maar verder enorm vet spel. Had hawaii wel achterwegen mogen laten.

 17.   
  Dark_Phoenix's avatar

  Scuderia schreef, "Leuk spel, speel het al redelijk veel, paar kleine puntjes van kritiek maar die mogen de pret niet drukken. Wel erg jammer dat de servers continue offline zijn waardoor ik niet lekker online kan cruisen."

  Daar heb ik weinig last van. Ik weet niet welke platform je speelt maar op de pc heb ik daar geen last van.

  Mensen die zeiken over graphix die vind ik graphic hoeren omdat het grafisch echt goed uit ziet.

  @Meatball omdat de Need for Speed geen sandbox game is. Als de graphix te hoog zouden zijn zou dit spel best wel moeilijk speelbaar zijn en had je zeer hoge eisen nodig om dit zonder problemen te kunnen spelen. En vergeet niet je rijd niet alleen rond in de wereld er zijn ook andere spelers en dat moet de pc wel aan kunnen. Daarom vind ik het zeker niet verkeerd uit zien.

 18.   
  DoublePost's avatar

  Vond hem zelf in eerste instantie erg tegenvallen. Het racen was naar mijn mening gewoon kut, de controls konden niet worden aangepast en de graphics waren ook niet geweldig. Na het nog even doorspelen van het spel ben ik het steeds beter gaan vinden. Het is gewoon even wennen.

  Ik blijf nogsteeds liever bij de racespellen zoals GRID en NFS HP maar deze vindt ik toch zeker een 7,5 waard!

 19.   
  Rijstekorrel's avatar

  JonsoN schreef, "Ik vind de controls zwaar klote voor de PC, lopen met de pijltjes, wtf, je kunt ze niet eens veranderen.."

  De controls zijn niet zwaar klote ik heb hem op de ps3 gehaald vandaag, Maar de auto’s rijden serieus gewoon voor geen meter ๐Ÿ™

 20.   
  Cyb3rp3n0zah's avatar

  k mis de motoren wel… ๐Ÿ™

 21.   
  Carlzz's avatar

  FioranoJC schreef, "geen 458 italia ( xbox ) , maserati, bmw, lamborghini..
  Jammer, maar verder enorm vet spel. Had hawaii wel achterwegen mogen laten."

  458 italia zit er wel in. als je naar de ferrari dealer gaat dan moet je de trap oplopen daar staat ie ๐Ÿ˜‰

 22.   
  Tibor922's avatar

  Hmm kweetnie

 23.   
  PSPfreaky's avatar

  Ik heb Test Drive Unlimited heel veel gespeeld (PSP), maar TDU2 vind ik helemaal niks. Graphics zijn matig voor 2011 (graphics Hot Pursuit zijn veel beter). Ik heb gewoon geen gevoel dat ik in een auto rijd.

 24.   
  FioranoJC's avatar

  Carlzz schreef, "

  ”FioranoJC” schreef, "geen 458 italia ( xbox ) , maserati, bmw, lamborghini..
  Jammer, maar verder enorm vet spel. Had hawaii wel achterwegen mogen laten."

  458 italia zit er wel in. als je naar de ferrari dealer gaat dan moet je de trap oplopen daar staat ie ๐Ÿ˜‰ "

  Niet voor xbox………….
  edit: Komt omdat er licensie problemen waren. Op het laatst is die eruit gehaald.
  Btw, ik speel online hรฉ, kan zijn dat tijdens een update dat de italia eruit is gehaald.

 25.   
  DutchFreeze's avatar

  Ik heb hem sinds gisteren en he b er al wat uurtjes in zitten.
  Het is echt heel vet en het spel heeft zeer gpoede graphics, alleen ik word een beetje ziek van de bugs. Er is al een patch geweest en die hielp al iets, maar nog steeds zijn er best veel bugs waar ik me aan erger,

 26.   
  squidgyboy's avatar

  goede review over deze erg goede game ๐Ÿ˜€

 27.   
  hipplop's avatar

  super spel ik heb hem ook
  ๐Ÿ™ ๐Ÿ™ ๐Ÿ™ 10 geef ik er voor

 28.   
  aircontrol's avatar

  goeie review.

  Ik heb Test Drive Unlimited 1 gespeeld maar die vond ik tegen vallen. Denken jullie dat ik deze wel leuk vindt? zo ja dan koop ik hem waarschijnlijk.

 29.   
  terrordogy's avatar

  Goeie review, 9.5. ๐Ÿ˜‰