Mario vs. Donkey Kong: Mini-Land Mayhem!

Mini-Land Mayhem! is alweer het vierde deel binnen de onderhand populaire Mario vs. Donkey Kong-reeks. Het doel in elke titel is om een aantal mini-Mario’s naar het doel te leiden in het gegeven level, met behulp van allerlei elementen. Denk hierbij aan roltrappen, luiken, trampolines, transportbanden en nog veel, veel meer. Dit nieuwe deel weet de elementen van voorgaande delen te perfectioneren en te verpakken in een verslavende, verfrissende game. Mini-Land Mayhem! is met gemak zelfs één van de leukste puzzelgames die ik in jaren heb gespeeld…

Cliché, doch leuk

Onze besnorde loodgieter opent in dit vervolg met trots een pretpark genaamd Mini-Land! en organiseert een ludieke actie om de opening te vieren. De eerste 100 klanten ontvangen gratis speelgoed en daar wil Donkey Kong toch even van profiteren. Onze geliefde gorilla arriveert echter te laat, want als 101ste klant valt hij helaas buitenboord. Het gevolg hiervan? De ontvoering van de lieftallige Pauline uit het pretpark; Mario en zijn mini’s moeten in actie komen. De strijd om Donkey Kong te verslaan barst los.

Hoe cliché het concept onderhand mag klinken, het wordt allemaal gebracht met een tikkeltje zelfspot en dat is te waarderen. De game is onderverdeeld in acht werelden, waarbij elke wereld twee bijzondere levels bevat, die net iets moeilijker zijn. Uiteraard dien je het in elke wereld tevens op te nemen tegen Donkey Kong in een klassiek level. Ook bevat elke wereld een mini-game, waarmee je extra munten kunt verdienen om pittige bonuslevels te verkrijgen. Het concept komt overeen met voorgaande delen, al is daar niks mis mee.

Verslavend

Elke wereld die Mini-Land Mayhem! je voorschotelt, heeft als thema één van de vele attracties uit het pretpark. Logischerwijs zijn de elementen die je moet gebruiken om de mini-Mario’s te leiden in elke wereld anders. Hoe meer voortgang je boekt, des te gevarieerder de werelden en dus ook de levels worden. Over het algemeen blijft de ervaring fris, al is dit geen titel die je urenlang achter elkaar kunt spelen. Af en toe een paar levels oppakken is aan te raden, want anders kan het repetitief worden.

Hoe je het ook wendt of keert, Mini-Land Mayhem! is van begin tot eind een verslavende ervaring. De leercurve is werkelijk perfect; de puzzels worden langzaamaan moeilijker, doch niet frustrerend snel. Goed getimed een balk plaatsen, een roltrap manipuleren en je mini-Mario’s allerlei sprongen laten maken. Al deze elementen komen steeds beter samen tot een pakkend en verslavend geheel. Het leveldesign is gewoonweg ijzersterk en ik durf Mini-Land Mayhem! zelfs de beste titel binnen de serie te noemen.

Urenlang vermaak

De grootste kracht van deze titel is de enorm hoge replay-waarde, die mede mogelijk wordt gemaakt door de level editor. In de zogeheten Construction Zone, bekend van het voorgaande deel, kun je naar wens levels creëren en perfectioneren. In tegenstelling tot het derde deel kun je in Mini-Land Mayhem! werkelijk alle elementen gebruiken uit de game. De levels kun je logischerwijs delen via Wi-Fi en je kunt levels van anderen downloaden, spelen en keuren.

Samen met de bonuslevels, het kunnen halen van perfecte scores en de mini-games ben je werkelijk urenlang zoet met deze puzzelgame. Onder het genot van klassieke Mario-nummers leid je de mini-Mario’s langs allerlei obstakels. Nogmaals, we hebben hier niet te maken met een klassieke platformer, maar een puzzelgame met platformelementen. Mocht je dus niet verzot zijn op games zoals Lemmings, dan is Mario vs. Donkey Kong geen titel waarmee je uit je dak gaat. Ben je echter wel verzot op dit genre, dan raad ik Mini-Land Mayhem! met liefde aan.

Conclusie

Mario vs. Donkey Kong: Mini-Land Mayhem! is een uitstekende toevoeging aan de serie. De gameplay is werkelijk geperfectioneerd en zodoende uiterst verslavend. Elementen uit voorgaande delen worden goed gecombineerd, met als gevolg een subtiele leercurve. Het kunnen creëren en delen van levels zorgt voor een enorme replay-waarde, mede dankzij de vele bonuslevels en extra content. Iedere liefhebber van dit soort games kan ik met liefde dit vervolg aanraden.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Verslavende gameplay
  • Oorstrelende muziek
  • Levels creëren en delen
  • Hoge replay-waarde

Wat is NOT

  • Kan repetitief worden
  • Niet voor iedereen

9

Meer Mario vs. Donkey Kong: Mini-Land Mayhem!

  1.   
    RoHoutje's avatar

    Er worden wel veel negens gegeven voor DS Games. 😉

  2.   
    LouisvanGaal's avatar

    Ziet er zeker goed uit!

  3.   
    veronja's avatar

    Rohost schreef, "Er worden wel veel negens gegeven voor DS Games. 😉 "

    the more the better! :p