GN Maandoverzicht – Februari 2011

Elke maand weer komen verscheidene toptitels uit en zie jij maar als gewone consument om het kaf van het koren te scheiden. Om die reden vind je elke maand in GN Maandoverzicht de vijf meest veelbelovende titels, die in twee alinea’s worden besproken. Daarnaast wordt er ook nog een overzicht gegeven van de, vaak wat minder bekende, maar ook hoopvol stemmende titels die de betreffende maand uitkomen.

    Het heeft even geduurd, maar de aanhouder blijkt wederom te winnen: Kirby zal binnenkort dan eindelijk de Nintendo Wii onveilig gaan maken. Door een bepaalde tomaat te eten, onwetend dat die het bezit is van een gemene tovenaar, weet ons favoriete blobje de woede van deze magiër over zichzelf te hebben uitgeroepen. Op die manier belandt Kirby in Patch Land, een wereld waarin alles, incluis alle wezens en Kirby zelf, bestaat uit stof. In het spel redt het blobje ene prins Fluff, waardoor het mogelijk is dit spel met een van je vrienden in de coöperatieve multiplayer te doorspelen.

    De grafische stijl is niet het enige bijzondere aan deze titel, want het feit dat alles bestaat uit stof vormt in feite de basis van de innovatieve gameplay die de game rijk is. Er is in Kirby’s Epic Yarn namelijk volop sprake van interactie met de omgeving. Zo kan Kirby achter het stof lopen of kan het roze mannetje bolletjes wol rond laten draaien om zo verborgen plaatsen te onthullen, of om het terrein van vorm te doen veranderen om zo obstakels te kunnen overwinnen. Kirby’s Epic Yarn belooft zowel qua stijl alsmede gameplay een unieke platformgame te gaan worden, waar veel plezier aan te beleven valt.

    Killzone 3 is wellicht de beste shooter die 2011 ons zal brengen. Guerilla Games, ons Neerlands trots, ontwikkelt dit grootse epos waar vele PlayStation 3-bezitters gegarandeerd blij van zullen worden. Het spel pikt de draad direct na het einde van Killzone 2 op en volgt wederom hoofdpersonage Sev, die het ook in dit deel dient op te nemen tegen de Helghast. Na de dood van de dictator van deze buitenaardse wezens is er een interne strijd gaande bij deze Helghast en Sev en diens maat Rico staan hier middenin. Tot overmaat van ramp dreigt de Aarde ook nog eens te worden getroffen door een invasie van deze creaturen. Maar hebben ze nog wel iets menselijks in zich zitten? Guerilla belooft dat spelers meer te weten zullen komen over de cultuur van de Helghast, waaronder hun taal en de laatste resten van hun menselijkheid.

    Killzone 2 werd door velen toch wel als een iets te duister spel gezien en dit derde deel brengt hier enige verandering in, ondanks dat het nog steeds een gruwelijke oorlog blijft. Overigens probeert ontwikkelaar Guerilla sowieso het verhaal zo goed mogelijk over te brengen en probeert dit onder andere te doen door meer Hollywood stemacteurs in te huren om het geheel geloofwaardiger te maken dan ooit. Killzone 3 belooft daarnaast ook echt genoeg vernieuwingen te bevatten. Nieuw zijn bijvoorbeeld besneeuwde omgevingen en het gebruik van jetpacks. Daarnaast zijn er ook zoveel mogelijk technische snufjes in het spel verwerkt, zoals de compabiliteit met 3D-televisies en de mogelijkheid om de game met de PlayStation Move controller te besturen. Al met al lijkt dit zeker een titel die elke PlayStation 3-bezitter goed in de gaten moet houden.

    Bulletstorm is de nieuwste game van Epic Games en People Can Fly en erg bijzonder is dat deze game, ontwikkeld door de makers van Gears of War, een multiplatform titel gaat worden waar iedereen dus straks van kan genieten. In een futuristische wereld moeten protagonisten Grayson Hunt en Ishi Sato, twee van de leden van een eenheid bekend als Dead Echo, een persoon vermoorden die verantwoordelijk is voor de moord op duizenden mensen. Wanneer ze ontdekken dat ze echter aan de foute kant verkeren, verraden ze hun team en sindsdien zijn ze de meest gezochte figuren van het universum. Het verhaal is echter niet hetgeen Bulletstorm van andere games weet te onderscheiden, want die eer behoort toe aan haar gameplay. Het is in deze game namelijk zaak op de meest creatieve manieren je tegenstanders om te leggen en hierbij de meeste combo’s te maken

    Om dit mogelijk te maken zijn er flink wat over-the-top wapens en vaardigheden in de game te vinden. Zo ben je bijvoorbeeld uitgerust met een plasma-zweep waarmee het mogelijk is tegenstanders onder andere tegen muurtjes, in spiezen of in diepe afgronden te werpen. Ook kun je vijanden naar je toe trekken om deze vervolgens van je af te trappen. De extreme actie die Bulletstorm rijk is heeft ook nog een doel, want in deze shooter wordt de speler namelijk beloond als deze de meest bijzondere moorden pleegt door upgrades of nieuwe vaardigheden. Al met al belooft Bulletstorm een wilde achtbaanrit te bieden, waarin de actie je om de oren vliegt en de lichamen op creatieve wijze uiteen zullen vallen.

    Na enkele kwakkelende jaren beleeft te hebben, lijkt Need for Speed als serie weer geheel op de kaart te staan bij de gemiddelde gamer. Met het twee jaar geleden verschenen Shift bracht ontwikkelaar Slightly Mad Studios voor het eerst een realistische inbreng in de tot dusverre arcade-serie. En nu, twee jaar later, lijkt het erop dat EA van plan is om met Shift een spin-off serie te maken, die met zijn realisme een geduchte concurrent moet vormen voor andere franchises als Gran Turismo en Forza. Een zeer sterk punt waarop Shift 2: Unleashed zal weten te scoren bij de race-fanaat is de aparte cockpit-view, die ook al in deel één aanwezig was.

    Want geloofden we nou al die jaren echt dat die temmer van al die honderden paardenkrachten zonder enige pijntjes verscheidene G-krachten aankon? In Shift 2 leren we wel anders, bij bochten en aanrijdingen zal je vaak een waas over je ogen krijgen van de schok die je te verduren krijgt, of helemaal door elkaar geschud worden in je stoel. Door de keuze daarnaast aan meer dan honderd benzine slurpende bolides die te berijden zijn op een groot aantal tracks op weer een groot aantal locaties, en het zeer interessante nacht-racen, dat volgens Peter die een hands-on sessie had, zéér overtuigend overkomt, mag elke race-fanaat met een beetje opgeklopte eergevoelens binnen zijn genen, deze game bijna niet missen.

    In Test Drive Unlimited 2 stap je als speler in de meest fossiele brandstof-vretende bolides die deze planeet te bieden heeft, en mag je kilometers asfalt verbranden op het zonnige Ibiza en het terugkerende eiland uit het eerste deel, dat gebaseerd is op het Hawaïaanse Oahu. Net zoals het eerste deel zal TDU 2 wederom een Massive Open Online racing-spel zijn, waarin de connectiviteit tussen spelers over de gehele wereld belangrijk staat. Naast de vele verbeteringen zoals de toevoeging van plotseling opkomende stortbuien, de introductie van offroad races en een dag- en nachtcyclus, zal het imago van je avatar nog meer van belang zijn.

    Door het feit dat namelijk iedereen zo met jou een race kan doen, is het noodzakelijk dat je als speler een rijkdom aan luxe kleding, dure wagens en buitensporige woonruimtes ten toon kan spreiden, waar je in TDU2 volop de gelegenheid krijgt. Het inrichten van interieur zal daarnaast ook veel aandacht krijgen binnen TDU2 en er bestaat dan ook het gevaar dat de game het sociale aspect te belangrijk maakt en het race-aspect binnen de game wat achterwege zal laten. We kijken desalniettemin vol vertrouwen uit naar deze game, wiens voorganger in 2006 dankzij het vernieuwende concept van een open wereld binnen een race game, hoge ogen wist te gooien. Laten we hopen dat het tweede deel zich hier bij aan kan sluiten.

    Stacking

    :
    Stacking is de nieuwste creatie onder leiding van de creatieve ontwikkelaar Tim Schafer. De beste man heeft ditmaal voor ons een spannend avontuur in petto met matroesjka poppen in een jaren ’30 omgeving.

    nail’d

    :
    nail’d is zo’n echte offroad racer die je aan het einde van een drukke werkdag oppakt en waarin je met bloedstollende snelheden over ravijnen heen banjert met je quad of motor.

    de Blob 2: The Underground

    :
    Met vrolijke HD-kleuren zal de Blob 2 ditmaal ook de 360 en de PS3 proberen te veroveren door het kinderlijk aandoende karakter, maar die ook diepe gameplay biedt.

    Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds

    :
    Comic-helden genadeloos in de pan hakken moet weer ouderwets leuk worden in deze tweedimensionale vechtgame.

    Call of Duty: Black Ops – First Strike

    :
    Het is dan geen volwaardige game, maar met vier nieuwe multiplayermappen zal het hersenloos afknallen van tegenstanders wel weer wat afwisselender worden gemaakt.

  1.   
    Neolite's avatar

    Nee, ik vind niet dat Black Ops DLC hiertussen hoort. Dat verachtelijke stukje software zou hier niet tussen mogen staan. Door het hier bij te zetten breng je het op “bijna” hetzelfde niveau als een volwaardige game.
    Als het nou noemenswaardige DLC betreft. Zoals een compleet nieuwe campaign van een bepaald spel. Maar het omvat slechts een paar extra mappen voor een exorbitant hoge prijs.

  2.   
    M@tthijs's avatar

    Neolite schreef, "Nee, ik vind niet dat Black Ops DLC hiertussen hoort. Dat verachtelijke stukje software zou hier niet tussen mogen staan. Door het hier bij te zetten breng je het op “bijna” hetzelfde niveau als een volwaardige game.
    Als het nou noemenswaardige DLC betreft. Zoals een compleet nieuwe campaign van een bepaald spel. Maar het omvat slechts een paar extra mappen voor een exorbitant hoge prijs.
    "

    Tja, hoe je het ook wendt of keert, het zal ondanks die exorbitant hoge prijs wel door een fiks aantal mensen aangeschaft worden. 🙂

  3.   
    Neolite's avatar

    In de inleiding word gesproken over Titels. Ik ga er van uit dat je hier nieuwe games mee bedoelt. Hoe je het ook went of keert, DLC is geen nieuwe game.

    En ja, het zal door veel mensen worden aangeschaft. Alleen dat is geen reden om deze DLC tot bijna hetzelfde niveau als een volwaardige game te brengen.

    Tevens ga je hier het doel van dit Maandoverzicht mee voorbij, “Het kaf van het koren scheiden”. De DLC word duidelijk aangeven voor de mensen die de game spelen. Dit zal je via in-game berichten zien en je krijgt er bijna zeker mee te maken indien je het spel speelt. En alleen voor deze groep is de nieuwe DLC noemenswaardig.

  4.   
    Verwijder Mij!'s avatar

    Neolite schreef, ""

    Ik ben het met Neolite eens.

  5.   
    GBA43's avatar

    Ik juist niet?!
    Deze DLC zal zelfs meer verkocht worden als de helft van die games die in deze lijst staan, het grootste gedeelte van wat Neolite uitlegt is puur mening, hartstikke leuk hoor, en dan is mijn mening dat deze DLC hier gewoon terecht tussenstaat!

  6.   
    Thenaminator's avatar

    Tof dat jullie dit doen, mooi overzichtje! 8)

  7.   
    Neolite's avatar

    ”Daniel221″ schreef, "Ik juist niet?!
    Deze DLC zal zelfs meer verkocht worden als de helft van die games die in deze lijst staan, het grootste gedeelte van wat Neolite uitlegt is puur mening, hartstikke leuk hoor, en dan is mijn mening dat deze DLC hier gewoon terecht tussenstaat! "

    Het grootste gedeelte wat ik zeg is puur mening? Daar ga je al de fout in. Het enigste wat ook maar enigszins gebisseerd is op mijn mening is dat DLC niet hetzelfde niveau heeft als een nieuwe game. Verder geef ik slechts aan dat het noemen van de DLC niet strookt met de bedoeling van dit Maandoverzicht. 😉

  8.   
    Erwin Rommel's avatar

    @Neolite;

    Je haalt me de woorden uit de mond.

  9.   
    squidgyboy's avatar

    @Neolite

    voor mij dezelfde gedachte.
    ik kan mezelf nog herrineren dat bij cod 2,3,4,5 alle mappacks 800 punten kosten.
    ze duwen er nu 1 map extra bij en vragen opeens 1200 punten dat is 400 punten voor 1 map extra.
    pure geldzuigers zijn die mensen van Activision 👿

  10.   
    Dude…'s avatar

    TDU2 word zowiezo vet net als killzone 3 maar ik heb helaas geen ps3 of 3dtv voor de ps3 😆

  11.   
    Supermanneke's avatar

    Killzone 3 is wellicht de beste shooter die 2011 ons zal brengen.

    Hier ben ik het niet mee eens… Homefront, perhaps?

  12.   
    rubenat's avatar

    Ben benieuwd naar killzone en bulletstorm

  13.   
    WesterW's avatar

    Mejunior schreef, "

    Killzone 3 is wellicht de beste shooter die 2011 ons zal brengen."

    Hier ben ik het niet mee eens… Homefront, perhaps?

    Vandaar ook de keuze voor het woord “wellicht”, er had ook “zou kunnen dat” of ” waarschijnlijk voor velen” kunnen staan.

  14.   
    ms13694's avatar

    Je hoeft hier maar black ops of first strike te zeggen, of iedereen begint te zeiken 😡 😡

  15.   
    JonsoN's avatar

    ”Daniel221″ schreef, "Ik juist niet?!
    Deze DLC zal zelfs meer verkocht worden als de helft van die games die in deze lijst staan, het grootste gedeelte van wat Neolite uitlegt is puur mening, hartstikke leuk hoor, en dan is mijn mening dat deze DLC hier gewoon terecht tussenstaat! "

    Het gaat er niet om dat de DLC veel verkocht wordt of niet, het gaat erom dat DLC van dit (kleine) formaat niet tussen deze lijst hoort, want het is totaal geen volwaardige game, terwijl de hele lijst hier wel op gebasseerd is.

  16.   
    Alfa Warrior's avatar

    martinschoon schreef, "Je hoeft hier maar black ops of first strike te zeggen, of iedereen begint te zeiken 😡 😡 "

    Omdat het geen spel is maar een DLC !!!
    Want ik vraag me dan wel af, waarom wel de COD: Blops DLC en niet die van andere spellen??

    Oow ja, omdat “Call of Duty Overhype” overhyped is natuurlijk.

  17.   
    Verwijder Mij!'s avatar

    JonsoN schreef, "

    ”Daniel221″ schreef, "Ik juist niet?!
    Deze DLC zal zelfs meer verkocht worden als de helft van die games die in deze lijst staan, het grootste gedeelte van wat Neolite uitlegt is puur mening, hartstikke leuk hoor, en dan is mijn mening dat deze DLC hier gewoon terecht tussenstaat! "

    Het gaat er niet om dat de DLC veel verkocht wordt of niet, het gaat erom dat DLC van dit (kleine) formaat niet tussen deze lijst hoort, want het is totaal geen volwaardige game, terwijl de hele lijst hier wel op gebasseerd is.
    "

    JonsoN Je haalt me de woorden uit de mond.

  18.   
    M@tthijs's avatar

    Laat ik het één keer duidelijk zeggen en dan hoop ik dat daarmee de discussie gesloten kan worden.

    In het GN Maandoverzicht wordt inderdaad een overzicht gegeven van de meest veelbelovende titels die de betreffende maand uitkomen. Echter, in het GN Maandoverzicht draait het ook vooral om de blockbusters van de maand, welke games de meeste verkopen binnen zullen slepen.

    Ik het kader daarvan besloot ik om ook de First Strike DLC van Black Ops erin te zetten. Het is dan wel geen game, maar ik vond het wel belangrijk genoeg om de lezer er op te attenderen. 😉

  19.   
    Hitman047's avatar

    Dat worden TDU 2 & Bulletstorm deze maand. 😉

  20.   
    reflex166's avatar

    M@tthijs schreef, "

    ”Neolite” schreef, "Nee, ik vind niet dat Black Ops DLC hiertussen hoort. Dat verachtelijke stukje software zou hier niet tussen mogen staan. Door het hier bij te zetten breng je het op “bijna” hetzelfde niveau als een volwaardige game.
    Als het nou noemenswaardige DLC betreft. Zoals een compleet nieuwe campaign van een bepaald spel. Maar het omvat slechts een paar extra mappen voor een exorbitant hoge prijs.
    "

    Tja, hoe je het ook wendt of keert, het zal ondanks die exorbitant hoge prijs wel door een fiks aantal mensen aangeschaft worden. 🙂 "

    dat is wel zeker ja

  21.   
    Neolite's avatar

    M@tthijs schreef, "Ik het kader daarvan besloot ik om ook de First Strike DLC van Black Ops erin te zetten. Het is dan wel geen game, maar ik vond het wel belangrijk genoeg om de lezer er op te attenderen. 😉 "

    Ja, we kunnen denk ik de discussie beter beëindigen. Want je gaat volledig voorbij aan het punt wat ik al gemaakt heb.

    Neolite schreef, "Tevens ga je hier het doel van dit Maandoverzicht mee voorbij, “Het kaf van het koren scheiden”. De DLC word duidelijk aangeven voor de mensen die de game spelen. Dit zal je via in-game berichten zien en je krijgt er bijna zeker mee te maken indien je het spel speelt. En alleen voor deze groep is de nieuwe DLC noemenswaardig. "

  22.   
    segin's avatar

    Mejunior schreef, "

    Killzone 3 is wellicht de beste shooter die 2011 ons zal brengen."

    Hier ben ik het niet mee eens… Homefront, perhaps?

    Begrijp me niet verkeed, ik heb zeer hoge verwachtingen van Homefront en het wordt misschien wel een van de tofste games van 2011 voor mijn. Maar Homefront moet zichzelf eerst nog maar is bewijzen, en dat heeft de Killzone-serie al gedaan.

  23.   
    firehopper211's avatar

    MvC3 wordt het voor mij 😉

  24.   
    Verwijder Mij!'s avatar

    ”firehopper211″ schreef, "MvC3 wordt het voor mij 😉 "

    Killzone 3 voor mij 😉

  25.   
    DeAdSeYe's avatar

    Killzone 3 beste shooter van 2011, werdt dat ook niet gezegt over Killzone 2 toen die nog niet uit was? En die vondt ik vrijwel tegenvallen!

  26.   
    JonsoN's avatar

    Neolite schreef, "

    ”M@tthijs” schreef, "Ik het kader daarvan besloot ik om ook de First Strike DLC van Black Ops erin te zetten. Het is dan wel geen game, maar ik vond het wel belangrijk genoeg om de lezer er op te attenderen. 😉 "

    Ja, we kunnen denk ik de discussie beter beëindigen. Want je gaat volledig voorbij aan het punt wat ik al gemaakt heb.

    Neolite schreef, ".."

    "

    Dit.

  27.   
    spychohead's avatar

    killzone en nfs shift 2 mits nfs wat aan is.shift 1 viel mij heel erg tegen.