Killzone 3 hands-on

Het is alweer bijna tijd voor het derde deel binnen de Killzone serie. Het ontwikkelteam van eigen bodem, Guerrilla Games, heeft er volgens trailers en screenshots een aardig vernieuwend spel van gemaakt. Zo zien we jetpacks, immens grote robots en variërende omgevingen van sneeuw tot modder. Ik heb een stuk kunnen spelen, maar is het nou echt wel zo vernieuwend?

Een spektakel

De mensheid heeft nog geen einde kunnen maken aan de bloedige oorlog met de Hellghast. Als je begint in een steegje, terwijl je schoten om je heen hoort, weet je dat er een groot gevecht aan de gang is. Langzaam loop je het steegje uit, en ja hoor, daar staan ze. De Hellghast zijn in gevecht geraakt in een bergpas met een aantal teamleden. Al schietend werk je je door de donkere omgeving heen die visueel schitterend in beeld is gebracht. Tanks walsen over een hek terwijl jij de laatste vijand afmaakt met een brute finishing move. Het schieten is vertrouwd en het zijn wéér Hellghast die je afknalt… of toch niet?

Naarmate je eindelijk klaar denkt te zijn met de Hellghast kom je een vijand tegen waar je drie keer van moet slikken. Het is groot, gevaarlijk en episch. Het is een Mawler. Waarschijnlijk zegt dit jullie niet veel, maar deze immens grote robot zorgt voor een extreem vuurgevecht. Het is de bedoeling zijn koelingspanelen te raken, wat door de neerkomende Hellghast en laserstralen van de Mawler zelf, geen gemakkelijke taak is. Tot twee keer toe lijkt het gevaar geweken, maar gelukkig laat de robot het er niet bij zitten, en weet zo keer op keer toch terug te komen. Dit hele gevecht is van epische proporties met geluidseffecten die je kan vergelijken met Battlefield: Bad Company 2.

Te kort

Helaas is de missie erg kort en is het moeilijk om een goede indruk van het spel te krijgen. Het voelt aan als Killzone 2 met een aantal hele toffe toevoegingen waaronder het vergoten van gevechten zoals die met de Mawler. Ik heb dan ook niet veel kunnen zien van de jetpacks of besneeuwde gebieden, maar wel zijn er genoeg Hellghast die een jetpack hebben weten te bemachtigen.

Gelukkig hebben gamers met een 3D TV straks allemaal de mogelijkheid dit spektakel in drie dimensies te spelen. Als je hier wat meer over wilt weten kun je natuurlijk altijd even de eerdere preview lezen die hier dieper op in gaat.

Voorlopige conclusie

Snak je naar actie en epische gevechten? En wil je dat dit alles er ook nog is geweldig uitziet? Dan is Killzone 3 dé game van het 1e kwartaal. Killzone 3 kent een aantal dingen die we van vorige delen kennen, maar toch is er genoeg vernieuwing. Over het verhaal is nog niet zo heel veel bekend, maar dat lees je natuurlijk allemaal in de aankomende review van Killzone 3. Ik durf te stellen dat Killzone 3 alvast een topper van 2011 gaat worden.

 1.   
  Aftermath's avatar

  ik ga voor deze game een ps3 aanschaffen 😮

 2.   
  Verwijder Mij!'s avatar

  Aftermath schreef, "ik ga voor deze game een ps3 aanschaffen 😮 "

  Slim 😉

 3.   
  Garuda's avatar

  kz is gewoon te vet heb alle delen gespeeld.

  ook die op de psp, hij is kwa game play wel anders maar wel heel erg sterk.

  de beta al kapot aan t spelen 😳

 4.   
  GENERAL_DS's avatar

  bij de hompage van gamersnet. en dan bovenin met die cirkel die je kunt laten draaien zegt dat dit een Killzone 2 preview is.
  en de beta is heel erg leuk van dit spel. ik ben ook benieuwt naar de singleplayer demo.

 5.   
  bender's avatar

  nu maar hopen dat ik straks een ps3 heb dan zeker…

 6.   
  rubenat's avatar

  bender schreef, "nu maar hopen dat ik straks een ps3 heb dan zeker…"

  als je je best doet, heb je hem wel voordat de game uitkomt

 7.   
  painkillers's avatar

  ja de beta is wijs maar vinden julie ook niet dat al die wapens gelijk hetzelfde klinken zelfs de shotgun klinkt als de machinegeweren
  maar voor de rest wijze beta alleen vond ik de shotgun van killzone 2 beter
  en heb ik nu al ik met het helghast standaart geweer speel dat ik een isa wapen in mijn handen heb
  en verder mogen ze die secundaire vuurfunctie van killzone 1 ps2 er terug insteken
  helghast geweer met shotgun kogels en het geluid van kz 2 van de geweren mogen ze ook gebruiken

 8.   
  Nn3m3s1sS's avatar

  Neerlands trots!!

 9.   
  twoakrm's avatar

  killzone 3 😆 de topper van 2011 dat is een ding wat cker is………

 10.   
  superdedupe's avatar

  ik vind killzone 3 echt heel vet. heb nu 10 uur gespeeld en t wordt echt een supergame. puntje van kritiek: alleen matchmaking. ik had de serverlijsten zoals in kz2 wel leuk gevonden… maarja, klein dingetje…

 11.   
  PsYkOfOoL's avatar

  Op IGN GameSpot Gametrailers

  alvast video review voor de mensen die niet kunnen wachten 🙂

 12.   
  Zimziba's avatar

  Ik kan niet wachten. 😆

 13.   
  I_Eat_Noobsz's avatar

  Zimziba schreef, "Ik kan niet wachten. 😆 "

  😆 😆