Dead Rising 2: Case West

Als er één wezen is dat veel in horror gebruikt wordt, is het de zombie wel. Deze ondode rakkers zijn natuurlijk dé ultieme personages in enge films en games. Dead Rising wist in 2006 echter ervoor te zorgen dat zombies hakken ook erg komisch kan zijn, zonder in bruutheid in te leveren. Zet Dead Rising 2: Case West dit voort?

Dead Rising 2: Case West is een stand-alone DLC van Dead Rising 2. Dit wil zeggen dat de game te spelen is zonder dat je het tweede deel van de serie in bezit hoeft te hebben. Fijn is dan ook dat Capcom rekening heeft gehouden met nieuwkomers in de serie. Het verhaal van de game is prima te begrijpen zonder het origineel gespeeld te hebben.

In Case West draait het allemaal om Chuck Greene, de hoofdrolspeler uit deel twee. Hij ontmoet Frank West, wat weer de hoofdpersoon uit deel één is, en besluit samen met hem een zombiekwekerij te onderzoeken. De twee weten niet wat voor problemen hen te wachten staat..

Met z’n tweetjes op pad

Misschien zag je het al aankomen: door de samenwerking van West en Greene ontstaat er een co-op modus waarbij twee spelers in de huid kunnen kruipen van de helden. Jammer dat de co-op enkel online te spelen is, er dus geen optie om met een vriend op de bank samen te spelen.

Besluit je alleen te gaan spelen, dan neemt de computer de rol van Frank over. Je kan zien dat hij al ervaring heeft met het in elkaar rossen van zombies, want de AI levert goed werk. West bijt flink van zich af, en het beste nog: hij klaagt niet als je zijn honkbalknuppel afpakt hem in plaats daarvan een pion in zijn handen drukt!

De kracht van de kamerplant

Want ja, daar staat Dead Rising bekend om: het gebruik van alles in je omgeving om de eindeloze stroom zombies tegen te gaan. Zo blijkt ineens dat een kamerplant een stuk krachtiger is dan je zou verwachten, een Segway harder aankomt dan je zou denken en een sloophamer een heerlijk geluid maakt als hij een schedel kraakt. Je kan overigens, net als in Dead Rising 2, wapens combineren om zo nieuwe en krachtigere wapens te creëren.

Jammer genoeg moet je het niet alleen tegen zombies opnemen in Case West. Omdat je je in een zwaarbewaakt pand begeeft krijg je namelijk de nodige bewakers achter je aan. Ben je dus net lekker wat zombies doormidden aan het klieven, komt er weer zo’n sulletje met een machinegeweer achter je aan gerend. Erg storend, want deze bewakers leggen je vaker om dan je lief is.

Wat ook een minpunt is, zijn de voorwerpen die te gebruiken zijn om de ondoden een kopje kleiner te maken. In een kaal, grauw pand zijn nou eenmaal minder gestoorde wapens te vinden dan in een winkelcentrum. Een groot gemis, want de variatie was juist iets wat Dead Rising altijd zo leuk maakte.

Conclusie

Dead Rising 2: Case West is een prima DLC, maar niet meer dan dat. Er valt veel plezier te beleven aan de game, maar het feit dat je het alleen online samen kunt spelen, er irritante bewakers aanwezig zijn en de variëteit in wapens nogal tegenvalt zijn toch flinke minpunten. Leuk voor mensen die nooit genoeg krijgen van het doden van ondoden. Hoe dat ook mogelijk is.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Co-opmodus...
  • Hoge funfactor

Wat is NOT

  • ...die alleen online speelbaar is
  • Irritante bewakers
  • Minder variëteit in wapens

7

  1.   
    N360Gamer's avatar

    Dusss, hij is minder goed als deel 1 als ik het begrijp? Want deel 1 was echt een topspel!

  2.   
    ChrissieOne's avatar

    N360Gamer schreef, "Dusss, hij is minder goed als deel 1 als ik het begrijp? Want deel 1 was echt een topspel!"

    Hangt ervan af wat je als deel 1 verstaat. Case Zero of Dead Rising 1? 😉

  3.   
    ms13694's avatar

    ChrissieOne schreef, "

    ”N360Gamer” schreef, "Dusss, hij is minder goed als deel 1 als ik het begrijp? Want deel 1 was echt een topspel!"

    Hangt ervan af wat je als deel 1 verstaat. Case Zero of Dead Rising 1? 😉 "

    allebei?

  4.   
    N360Gamer's avatar

    martinschoon schreef, "

    ”ChrissieOne” schreef, "[quote=”N360Gamer”].."

    Hangt ervan af wat je als deel 1 verstaat. Case Zero of Dead Rising 1? 😉 "

    allebei?
    [/quote]
    Ik doelde op Dead Rising 1, aangezien dit toch bij deel hoort 😉

  5.   
    HellViperX's avatar

    dan kan je beter voor de normale Dead Rising 2 gaan, die is wel kicken 😆

  6.   
    axieikwilsushi's avatar

    ik wil dead rising 2 best halen, maar dit lijkt me niet echt iets heel bijzonders. 😛