De Sims Middeleeuwen

Peter: Hallo, ik ben Peter Bouwman

Praatgroep: Hallo Peter!

Peter: Ik heb een probleem

Praatgroep: Aaaaahhh

Peter: Ik ben een hardcore gamer.

Praatgroep: APPLAUS

Ik ben een hardcore gamer! Games als Dragon Age: Origins, Empire: Total War en Fallout kunnen mij niet diep genoeg zijn. Het tweaken van eenheden, het bedenken van verschillende tactieken en het urenlang zoeken naar dat ene item vind ik fantastisch om te doen. Niet voor niets is het vooral ‘casual’-Marjolein die de Sims-games van (p)reviews voorziet. Iets wat ik nooit begrepen heb. De bezigheid poepen is voor mij niet gameplaywaardig genoeg om me lang te vermaken. Toch lees je op dit moment een preview van The Sims: Medieval. Waarom? Deze game gaat diep worden, vermakelijk en bovenal, hardcore.

Groter

The Sims Medieval (middeleeuwen) speelt zich uiteraard af in de middeleeuwen, waar het je doel is om een beschaving op te bouwen en verschillende Sims een mooi leven te geven. Het lijkt op een mix tussen SimCity en The Sims in een andere tijd en juist daarom zijn een aantal opties van het originele The Sims vergeten, zoals het bovengenoemde poepen of het wassen van je verschillende Sims. Aan de andere kant zullen je beschavingen niet zo groot zijn als SimCity, maar een overzichtelijk dorp waar micromanagen nog zeker belangrijk is.

Dieper

Je begint als een koning in een klein kasteel. Het gebied om het kasteel is nog leeg en je kunt de koning opdrachten geven om de wereld groter te maken. Er zijn tien verschillende Heroes, die je allemaal kunt volgen en opdrachten kunt geven. Zo heb je naast de koning de beschikking over onder andere een Knight (ridder), een Dokter, een Wizard (magiër) en een Priester. Elk van deze heroes heeft zijn eigen taken en jij zult je Sims moeten begeleiden om deze taken af te ronden. Zo zal de Knight ongelukkig worden als hij het bos niet kan beschermen. Kortom, je zult je Knight naar het bos moeten sturen om hem gelukkig te maken en zo hebben al jouw Heroes verschillende opdrachten, afhankelijk van hun beroep. Zo heeft de Wizard bijvoorbeeld behoefte aan het maken van drankjes (en zoeken naar ingrediënten) en wil de dokter mensen genezen.

De tien Sims (Heroes) die je gaat besturen zijn net als in The Sims 3 tot in de kleinste details aan te passen. Visueel kun je ze maken zoals jij dat wilt en elke Sim krijgt twee positieve eigenschappen en één negatieve. Zo zal een koning die lui is veel begeleiding nodig hebben en zul je met een Sim die graag de bloemetjes buiten zet veel liefdevol contact moeten zoeken.

Naast het micromanagen van verschillende Sims hebben zij ook allemaal een eigen huis. Op deze manier groeit je beschaving. Het is en blijft natuurlijk The Sims, en daarom is het mogelijk om al deze verschillende woningen aan te passen naar je eigen smaak. Nieuwe meubels, verschillende kleuren, bijna alles is aan te passen en dat geeft ook de diepgang weer van The Sims: Medieval.

En zelfs RPG elementen

Naast deze bekende opties keren ook bekende RPG-elementen weer terug en komen er enkele nieuwe bij.. Door verschillende opdrachten goed te voltooien kun je zowel geld als zogenaamde Kingdom Points verdienen. Met geld kun je nieuwe spullen kopen voor je beschaving en met Kingdom Points kun je onder andere levelen en handel drijven met andere stadjes. Naast je eigen stadje kun je de map namelijk uitzoomen tot wereldniveau! Hier wordt handel gedreven en daarmee kun je weer meer geld verdienen om je stadje nog groter en mooier te maken.

Voorlopige conclusie

Met The Sims: Medieval slaat Electronic Arts een nieuwe en diepere weg in. Niet langer wil ik spreken van een casual-game, want hoewel de game nog steeds schattig is, is er altijd wat te beleven. Je verschillende Sims moeten opdrachten doen, je stad kan groeien, met Kingdom Points kun je ook andere beschavingen ontdekken en met geld zal je groeien. Daarnaast is de game schitterend om te zien. The Sims: Medieval was voor mij de verrassing van de EA Showcase in München en ik weet zeker dat ik ga vallen voor deze nieuwe Sims.

 1.   
  YRD's avatar

  mmm. ben wel benieuwd naar deze game, maar vraag me af of alles lekker gaat werken.

 2.   
  ms13694's avatar

  Heb vanaf het begin geroepen dat het mij een goed concept lijkt en dat zie ik nu gedeeltelijk bevestigd 🙂

 3.   
  Verluci's avatar

  YRD schreef, "mmm. ben wel benieuwd naar deze game, maar vraag me af of alles lekker gaat werken."

  idem dito

 4.   
  The Beaver's avatar

  Stronghold meets The Sims , ( het geweld van Stronghold alleen niet van toepassing 😆 ) .

 5.   
  tijs_vp's avatar

  Hmm veel scepsisch hier…

 6.   
  Hitman047's avatar

  +1 voor de intro * begint ook te applaudiseren voor Peter* 😛

 7.   
  thomazajax's avatar

  hahaha lol

 8.   
  lassieman's avatar

  Misschien toch maar weer even sims 3 installeren

 9.   
  Rijstekorrel's avatar

  Wel leuk om te hebben speel af en toe nog wel eens sims 😛

 10.   
  UberProSure's avatar

  Idd ik ben ook benieuwd ik vind het er vrij netjes uitzien, maar ik wil het wel eerst proberen 😀 maar het ziet er erg gaaf uit! heel nieuw concept!

 11.   
  UberProSure's avatar

  Woops ;x nice

 12.   
  Verwijder Mij!'s avatar

  Ben ook benieuwd 😀

 13.   
  Toetsje20's avatar

  Woohoo, De Sims 3 Middeleeuwen! Een te gekke spel.
  Kan niet wachten! 🙂

 14.   
  pietersen9's avatar

  ik heb hem gezien in een CON van sims iets en mij lijkt hij gewoon dom niemand gaat die kleren en outvids gebruiken en mij lijkt er niet veel aan