Kid Icarus: Uprising

Op het 3DS-evenement van 19 januari te Amsterdam waren een flink aantal speelbare games aanwezig, waaronder ook aardig veel grote namen. Gelukkig was één van de titels die ik het liefste onder handen wou nemen ook in een speelbare vorm te vinden, namelijk Kid Icarus: Uprising, een game die het arcade-gevoel op perfecte wijze in een modern jasje weet te steken…

Wauw…!

Wauw… gewoon wauw. Direct al toen ik de Kid Icarus: Uprising-demo mocht proberen was dat de eerste en enige gedachte die in mijn hoofd rondspookte en dat ook bleef doen. Grafisch ziet de titel er namelijk zo ongelooflijk goed uit en zorgt het 3D-effect voor zoveel meer spanning dat ik volledig door het spel werd opgeslokt. Dat een of andere man naast me werd weggesleept omdat hij foto’s wilde maken van de 3DS-schermen hoorde ik pas nadat ik de demo tot een goed einde had weten te brengen.

Zowel de figuren alsmede de omgevingen zien er subliem uit, maar niet alleen dat zorgt voor grafische pracht en praal. Doordat de camera op bepaalde momenten draait en je de engel Pit volgt in zijn vlucht door de wolken wordt alles nog eens heel goed in beeld gebracht. Bij de Nintendo 3DS is het zaak om het apparaat recht voor je te houden en deze niet teveel te bewegen, anders werkt het 3D-effect niet zoals het zou moeten werken. Bij Kid Icarus lijkt dit allemaal erg goed te gaan en blijft alles, ondanks de actieve camera, overal heerlijk overzichtelijk.

Arcade

Kid Icarus: Uprising is eigenlijk gewoon een arcade-titel in een modern jasje. In het begin van de demo vloog hoofdpersonage Pit door de wolken en verschenen er steeds monsters in beeld, die jou het leven zuur willen maken. Met behulp van je pijl en boog schiet je deze neer en wanneer deze te dichtbij komen gebruikt Pit automatisch een ander wapen om ze van dichtbij het loodje te laten leggen. Het is slechts aan jou de taak om de engel te besturen en te schieten, de route die hij aflegt is al bepaald. Aangezien de game verschillende moeilijkheidsgraden kent, kun je zelf bepalen hoe danig je reactievermogen op de proef wordt gesteld.

Toen Pit eenmaal bij een stad aankwam, een plek die hij blijkbaar diende te bereiken, landde hij sierlijk op de grond en begon het tweede deel van de demo. Hier loop je rond met de engel door middel van de controlstick en beweeg je de camera door middel van het touchscreen. Eenmaal in een soort amfitheater aanschouw je een brandende tweekoppige hond, een wezen die ook naar het hiernamaals gestuurd mag worden. Het is met name jammer dat er, voor zover ik heb kunnen zien, geen optie was om te springen. Vooral bij de hoofdbaas, die diens staart gebruikte om de arme engel aan te vallen, voelde dat als een gemis. Daarnaast werkte hier het draaien van de camera niet erg goed mee, maar dat kan ook gewoon aan mijn vaardigheden liggen.

Voorlopige Conclusie

Toen de demo eenmaal afgelopen was wist ik niet wat me was overkomen: Kid Icarus: Uprising brengt geweldige graphics en heerlijk strakke gameplay. Het spel is zeer gemakkelijk op te pikken, maar toch uitdagend, en het 3D-effect is, ondanks dat er veel gebeurt op het scherm, nergens storend en zorgt het juist voor een meeslepend effect. Persoonlijk kan ik niet wachten om eindelijk aan de slag te kunnen met deze zeer veelbelovende titel.

 1.   
  crazyshine4722's avatar

  Goede preview ik ben echt benieuwd naar het 3d effect van de 3ds..

 2.   
  NiSh's avatar

  Ja daar is iedereen wel benieuwd naar, denk ik. Het lijkt mij raar dat je 3D kan zien met je eigen ogen, zonder bril etc.
  Ik ga de 3DS zeker halen, nu alleen nog even sparen :lol:.

  Goede preview, de 3DS word zeker heel erg goed, mits er geen R4 kaartjes e.d er komen :evil:.

 3.   
  Xtremie's avatar

  Wow, op die plaatjes ziet het er wel ongelooflijk mooi uit voor een handheld. Ben benieuwd….

 4.   
  ExtremeDotCom's avatar

  &&&

  Xtremie schreef, "Wow, op die plaatjes ziet het er wel ongelooflijk mooi uit voor een handheld. Ben benieuwd…."

  echt hé lijkt goed op scrnshots van de wii

 5.   
  King of Heroes's avatar

  Ziet er goed uit . 8)