Grown Ups Blu-ray

DVD en Blu-ray reviews op MoviesNET draaien eigenlijk om één vraag: hoe vermakelijk is alles? Geen uitgebreide technische praatjes over beeldverhoudingen, audiotracks en camerahoeken, maar gewoon een oprechte bespreking van de mate waarin de film en eventuele extra’s voor echt entertainment zorgen. Natuurlijk zullen we opvallende zaken wat betreft beeld en geluid zeker benoemen indien het relevant is, maar verder willen we vooral duidelijk maken of de DVD/Blu-ray de aankoop waard is.

Verschillende achtergronden

Met een cast bestaande uit Adam Sandler, Kevin James, Rob Schneider, Chris Rock en David Spade weet je één ding zeker: komisch wordt de film zonder meer. In Grown Ups komen de heren na vele jaren weer bij elkaar, vanwege het overlijden van hun vroegere basketbalcoach. Ze zijn hun kwajongensstreken nog niet verleerd, maar ze zijn allemaal wel een totaal andere weg ingeslagen.

De een is zeer succesvol als zaakwaarnemer in Hollywood, de ander doet alsof hij succesvol is, weer een ander is huisman… Kortom, de vrienden van vroeger hebben nogal wat verschillende achtergronden. En als ze dan ook nog eens besluiten om met hun partners en kinderen een weekendje weg te gaan naar een gezellige blokhut bij het water, is het wachten op gedoe.

Een duit in het zakje

De vele komieken in Grown Ups doen elk op hun eigen manier een duit in het zakje om je aan het lachen te krijgen. Adam Sandler is de overbekende sullige man met de beste bedoelingen, Kevin James is de lompe grapjas, Rob Schneider doet lekker absurd, Chris Rock heeft vooral verbale grappen in huis en David Spade is als leipe vrijgezel ook een vreemde verschijning.

Het leukste is Grown Ups dan ook als elk van de komieken doet waar hij goed in is. Chris Rock kan lekker fel uit de hoek komen, het is Jackass-achtig grappig als Kevin James zichzelf gruwelijk lijkt te verwonden met zijn stunts en ook sommige hele flauwe momenten met de heren bij elkaar zijn leuk. Het is alleen jammer dat er ook tientallen minder geslaagde grappen zijn, die bijna aan de kijker worden uitgelegd alsof we zelf niet kunnen nadenken. Daarnaast is de gezapige moraal een grote smet op het einde, want doen alsof Grown Ups een echte boodschap met zich meedraagt is net als Paris Hilton voordragen als wetenschapper. Verspilde moeite. Gelukkig bevat de Blu-ray van Grown Ups nog wel enkele leuke extra’s, al moet je daarvoor, net als bij de film, wel in de stemming zijn.

Conclusie

Grown Ups is een duidelijke komedie waarvoor je in de stemming moet zijn. Het is niet een vernieuwend concept zoals The Hangover, het heeft ook niet de grapdichtheid van The Naked Gun en het is ook niet constant heel sterk te noemen. Toch zijn er zeker leuke momenten in de film en is het heerlijk dom vermaak, zoals we dat allemaal wel eens nodig hebben.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Heerlijk flauw
  • Soms pijnlijk grappig

Wat is NOT

  • Overbodige moraal
  • Soms wel hele trage grappen

6

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren