Salt DVD

DVD en Blu-ray reviews op MoviesNET draaien eigenlijk om één vraag: hoe vermakelijk is alles? Geen uitgebreide technische praatjes over beeldverhoudingen, audiotracks en camerahoeken, maar gewoon een oprechte bespreking van de mate waarin de film en eventuele extra’s voor echt entertainment zorgen. Natuurlijk zullen we opvallende zaken wat betreft beeld en geluid zeker benoemen indien het relevant is, maar verder willen we vooral duidelijk maken of de DVD/Blu-ray de aankoop waard is.

Alle dreiging

Salt draait om de charmante maar pittige dame Evelyn Salt (Angelina Jolie). Ze vecht voor volk en vaderland als CIA-agente, maar door een onverwachte wending wordt ze ineens beschuldigd van verraad. Ze wordt er van verdacht dat ze een aanslag op de Amerikaanse president wil uitvoeren en dat ze stiekem voor de Russen zou werken.

Kortom, er is veel werk aan de winkel voor mevrouw Salt om haar naam te zuiveren en om er achter te komen wie er dan wel voor alle dreiging zorgt. Wat volgt is een actie-thriller die je eigenlijk tijdens de eindcredits al vergeten bent. Het is qua plot niet echt origineel te noemen, er zijn nauwelijks echte verrassingen… het voelt sterk aan als een poging om de Jason Bourne-films te imiteren, maar dan met een vrouwelijke ster.

De doelgroep

Toch is Salt geen hele slechte film, het is gewoon erg simpel en vooral overbekend vermaak. Je hebt het vast al in vele andere films gezien, maar toch weet het nog wel enigszins te boeien. De film is lekker vlot en Angelina Jolie doet het bij een bepaalde doelgroep ook zeker goed. Het is alleen jammer voor die doelgroep dat mevrouw Jolie zich deze keer niet in de bekende Tomb Raider-pakjes hijst.

De DVD die wij hebben gezien, bevat naast de gewone versie van de film ook nog een Director’s en Extended variant. Hiermee wordt de film toch weer iets uitgebreider en je merkt ook dat een paar minuten extra materiaal het verhaal een kleine draai kan geven.

Conclusie

Salt is zeker geen film die je gaat kijken voor de bijzondere actie, spannende verhaallijnen of originele scènes. Ga het ook niet vergelijken met bijvoorbeeld de Jason Bourne-films, want die kwaliteit haalt Salt absoluut niet. Het is echter wel een film die je als een vette hap kunt beleven. Vooraf heb je veel zin in een snack, vervolgens heb je even kort een fijne tijd en naderhand overheerst het gevoel dat je beter wat anders had kunnen kiezen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren