Bloody Good Time

Regeltjes, ik heb er een hekel aan. Het liefst zou ik ze allemaal aan mijn laars lappen, maar ja, dan komt justitie om de hoek kijken. Gelukkig zijn er games waarin ik me lekker kan uitleven en kan doen wat ik wil, zonder me iets aan te hoeven trekken van die regels. Ik moest dan ook even slikken toen ik Bloody Good Time opstartte.

Wie verwacht met Bloody Good Time een lekker simpel spelletje voor tussendoor gevonden te hebben, zit er mooi naast. Deze Xbox Live Arcade-titel is namelijk een stuk diepgaander dan het kinderlijke uiterlijk doet vermoeden.

In de game speel je een acteur in een film waarin het vermoorden van mensen centraal staat. Dit doe je echter niet zoals je gewend bent van de meeste games. Bloody Good Time draait om het tactisch omleggen van jouw (door de game bepaalde) prooi zonder dat de rondlopende bewakers je opmerken. Hierbij kan je gebruik maken van lijmpistolen, hakbijlen, tasers of een knop waarmee je een zwembad onder stroom kan zetten. Hou echter wel rekening met de populariteit van het wapen, want het publiek wil natuurlijk elke keer iets anders zien. Hoe origineler de dood, des te meer punten je verdient.

Tijdens je moordpogingen moet je echter ook nog de behoeften van je personage in de gaten houden. Ook een spelpersonage moet natuurlijk af en toe een uiltje knappen of een bruine trui breien. Dat anderen jou kunnen vermoorden terwijl je bijvoorbeeld op het toilet zit levert komische situaties op. Je prooi door de wc spoelen is toch stukken bevredigender dan een headshot?

Bloody bad online

Zo’n manier van ludiek omleggen is inderdaad bevredigend, maar vooral als je het bij een andere menselijke tegenstander doet. Hiermee komt het grootste nadeel van Bloody Good Time om de hoek kijken: het gebrek aan spelers online. Ik heb meerdere keren, op verschillende momenten van de dag, geprobeerd een wedstrijd te vinden op Xbox Live, maar dit resulteerde bijna altijd in de boodschap dat er niemand online was. Ook ontbreekt er de optie om het split-screen aan en uit te zetten, want hoe kan je nou iemand verrassen die gewoon op je scherm kan kijken?

Jammer genoeg heeft Bloody Good Time ook nog wat puntjes die niet te wijten zijn aan de spelers van de game. Zo is het spel in Nederland enkel te spelen in onze eigen taal, terwijl ik me kan voorstellen dat veel mensen toch een Engelse taaloptie prefereren. Daarnaast zijn er maar drie maps om te spelen. Gelukkig zijn deze wel dusdanig groot dat je er na een groot aantal wedstrijden nog steeds niet op uitgekeken bent, maar een aantal meer had geen kwaad gekund.

Conclusie

Bloody Good Time is een originele, vermakelijke en verrassende game geworden. Het spel biedt vele mogelijkheden om je prooi om te leggen, die ook nog eens stuk voor stuk komisch in beeld worden gebracht. Jammer is het dan ook dat de game zo weinig gespeeld wordt, want mensen die even door de vele regeltjes die het spel kent heen bijten, zullen ontdekken dat zij met deze game een bloody good time hebben. Ik roep hierbij iedereen op om zich online in deze game te begeven!

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Originele opzet
  • Erg gevarieerd
  • Mensen door wc's spoelen!

Wat is NOT

  • Erg weinig spelers online
  • Maar drie maps
  • Engelse taaloptie ontbreekt

8

  1.   
    limsma's avatar

    grappig om te zien dat deze game bij de ene site helemaal maar dan ook echt helemaal de grond in wordt geboort en dat hij hier wordt beschreven als een prima/goede game 😆

    leuk om te zien dat meningen zo kunnen verschillen

  2.   
    SN0WIE's avatar

    had hem gekocht, vond er eigenlijk niks aan. Maar na deze review ga ik het nog wel eens proberen:)

  3.   
    Nn3m3s1sS's avatar

    Is een 8 niet een beetje hoog? :-s

  4.   
    bartuh_alem's avatar

    8 is volgen mij ook beetje hoog maar volgens mij is ie wel vermakelijk

  5.   
    brambo69's avatar

    lol ik vond dit echt stom wat een rot spel alleen is er wel grappige humor

  6.   
    King of Heroes's avatar

    Ziet er grappig uit… 8)

  7.   
    NoFearz's avatar

    De taal is op de manier te veranderen door de landinstellingen van je xbox te veranderen. Vergelijkbaar met Saints Row die automatisch de taal selecteerde gebaseerd op de landinstellingen van je 360.

  8.   
    gatemaster64's avatar

    lijkt me me vet grappig