Blood Drive

Verwoestende voertuigen en zombies. Op het eerste gezicht lijkt het een combinatie die gewoon niet fout kan gaan. Blood Drive probeert dat waar te maken en daarom kunnen wij nu in stoere bakken zombies omverrijden terwijl iedereen elkaar uit moet schakelen met veel verschillende power-ups. Maar lukt Blood Drive het om dit goed te doen?

Zombies

Blood Drive is te vergelijken met Carmegeddon, maar dan met zombies. Blood Drive is een sport waar chauffeurs het tegen elkaar op moeten nemen om elkaar uit te schakelen, zoveel mogelijk zombies te killen of de snelste tijd neer te zetten. Dit alles wordt in de vorm van een tournament gehouden in arena’s. Alsof dit nog niet genoeg is zijn alle arena’s ook nog eens massaal bestrooid met zombies. Dus bereid je vast maar voor om je voertuig uit te deuken.

Burning Rubber

Elk personage heeft zijn eigen voertuig dat weer zijn eigen statistieken heeft en in het begin van een ronde kun je jouw loadout kiezen, wat kan bestaan uit verschillende offensieve of defensieve pakketten. Na een zombie apocalypse is er een demolition derby reality show gestart waar verschillende deelnemers participeren. Zij zullen het natuurlijk tegen elkaar opnemen met hun opgevoerde voertuigen in arena’s die bezet zijn door zombies. Het lijkt op het eerste gezicht een leuk concept en dat is het ook, maar het verhaal is ver te zoeken in Blood Drive. Er is totaal geen verhaal aanwezig en de singleplayer bestaat dan ook alleen uit wedstrijden tegen de AI. De singleplayer is echt hetzelfde als multiplayer, maar om spelers te vinden om tegen te strijden is nauwelijks te doen, want er speelt simpelweg niemand online. Blood Drive heeft verschillende doelstellingen per wedstrijd. Zo moet je zoveel mogelijk je tegenstanders opblazen, zoveel mogelijk checkpoints halen en competities om de meeste zombies om te leggen. Veel variatie is er niet en daarom begint het ook na een paar uur speeltijd repetitief te worden.

Niet wat het lijkt

Naar mijn mening zijn er een paar minpunten aan Blood Drive. Zo zijn de meeste wapens ongebalanceerd en zijn voertuigen moeilijk te besturen en kleinere voertuigen kunnen niet op tegen de grotere. Ook is het richten erg moeilijk om te doen. Hoewel er een klein beetje automatisch op je tegenstander wordt gericht, moet je nog wel recht op je tegenstander af rijden, terwijl de AI jouw voertuig met gemak raakt. Daarnaast is het savesysteem ook niet optimaal. Zo kun je tijdens een tournament niet opslaan en als je dus stopt moet je het gehele tournament opnieuw spelen. Latere tournamenten kunnen erg lang duren, dus je zal soms twee uur door moeten spelen om een tournament te halen.

Conclusie

Jammer genoeg heeft Blood Drive de plank compleet mis geslagen. Ja, er zitten zombies in, maar een spel dat zombies bevat staat niet altijd gelijk aan een goed spel. De besturing is moeilijk om aan te wennen, de AI lijkt altijd goed op jou te richten en de doelstellingen zijn steeds hetzelfde. Het audiovisuele gebeuren is niet slecht, maar goed is het ook niet te noemen.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Zombies!

Wat is NOT

 • Besturing werkt niet fijn
 • Repetitief
 • Savesysteem niet optimaal

5

 1.   
  tijs_vp's avatar

  geeuw

 2.   
  Hotshot's avatar

  Dit spel is juist lachen

 3.   
  superboer1986's avatar

  Lijkt beetje op dat oude spel waar je zoveel mogelijk mensen moest doodrijden, hoe heette die ook al weer?

 4.   
  )GN(-Erik's avatar

  ”superboer1986″ schreef, "Lijkt beetje op dat oude spel waar je zoveel mogelijk mensen moest doodrijden, hoe heette die ook al weer?"

  Carmegeddon πŸ˜‰

 5.   
  Moon-Hero's avatar

  Ik vind het op zombiedriver lijken. πŸ˜†

 6.   
  superboer1986's avatar

  )GN(-Erik schreef, "

  ”superboer1986″ schreef, "Lijkt beetje op dat oude spel waar je zoveel mogelijk mensen moest doodrijden, hoe heette die ook al weer?"

  Carmegeddon πŸ˜‰ "

  jaaaaaa πŸ˜› dankje, die ja!
  geweldig spel toen haha

 7.   
  jwgreece's avatar

  Hotshot schreef, "Dit spel is juist lachen"

  maar is heel slecht kwa gameplay:(

 8.   
  ms13694's avatar

  klinkt een btje slecht, ziet er wel leuk uit!

 9.   
  Hotshot's avatar

  jwgreece schreef, "

  ”Hotshot” schreef, "Dit spel is juist lachen"

  maar is heel slecht kwa gameplay:( "

  Maar wel fucking hard lachen πŸ˜€

 10.   
  limsma's avatar

  dit is zo’n lekkere B titel om te spelen met vrienden als je je verveelt

 11.   
  jessin9731's avatar

  het lijkt mij niks…

 12.   
  kasper1221's avatar

  YEAH CARMAGEDDON

 13.   
  UberProSure's avatar

  Moon-Hero schreef, "Ik vind het op zombiedriver lijken. πŸ˜† "

  Hahaha ja vind ik ook maar dan in 3D πŸ˜›

 14.   
  Always4psv's avatar

  Als je de trailers en screenshots ziet, lijkt het leuk, gewoon een beetje zinloos rondrijden en zombies mollen. Maar uit verscheidene reviews blijkt dat het toch niet zo leuk is als je het eenmaal speelt. Doet me denken aan Alone in the Dark. πŸ˜•

 15.   
  toqeer's avatar

  ziet er wel goed uit