Raving Rabbids: Travel in Time

Ik heb thuis een konijn. Hij huppelt de hele dag onschuldig rond, eet af en toe een worteltje, en graaft wat kuilen in de tuin. Niets om je zorgen over te maken dus. Zou je denken, want na het spelen van Raving Rabbids: Travel in Time vertrouw ik die knaagdieren met hun lange oren niet meer. Wie weet verandert dat beest op een dag de loop van onze geschiedenis!

Minigames

Vorig jaar bracht Ubisoft een adventure-game van de Rabbids uit: Rabbids Go Home. Ik vond dat een hele opluchting, omdat de vorige delen enkel uit minigames bestonden. Ik was daarom een beetje teleurgesteld toen ik ontdekte dat Travel in Time weer teruggreep naar het oude concept, maar desondanks had ik wel zin in een avontuur met die gekke konijnen.

Spastische armbeweging

Als ik het spel start, zie ik een konijn in een wasmachine. Ik staar naar het scherm, maar er gebeurt niets. Dan geeft het scherm aan dat ik mijn controller moet zwaaien. Ik maak een spastische armbeweging en mijn Rabbid springt uit de wasmachine. Dat was niet de laatste armbeweging die ik zou maken.

Gedurende de game gebruik je je controller op de meest gekke manieren. Om te vliegen met een Da Vinci-achtig vliegtuigje, bijvoorbeeld. Of om op Car Wash te dansen met Napoleon. Gelukkig weet Raving Rabbids: Travel in Time boven het gemiddelde ‘zwaai-met-je-armen-tot-heel-je-spieren-zijn-opgerekt’-niveau uit te stijgen waar de gemiddelde partygame op de Wii naar neigt. Meer dan eens onderbreekt Travel in Time namelijk de zwiep- en zwaaimomenten met een stuk waar je bijvoorbeeld traditioneel een stukje moet platformen. Zo weet de game doormiddel van deze variaties je te blijven boeien.

Wat ook mooi is, is dat Travel in Time deze minigames mooi aan elkaar weet te koppelen. De Raving Rabbids reizen doormiddel van een wasmachine(?!) door de tijd. Iedere minigame speelt zich in een beroemde periode in de historie af. Denk maar eens aan het zinken van de Titanic, de ontdekking van het vuur en het schilderen van de Mona Lisa. Raving Rabbids geeft aan al deze gebeurtenissen een eigen draai, wat gecombineerd met de flauwe Rabbidshumor af en toe hilarische situaties oplevert. Of kan jij niet lachen om een kredietcrisis waarin kippen meer waard zijn dan geld?

Feestje

Travel in Time is een partygame in hart en nieren. Om dus de funfactor van de game te testen heb ik een paar vrienden uitgenodigd, een bak chips op tafel gezet en de Wii aangezet. En wat een lol hebben we gehad! Met een groep in een melige bui lig je vaak dubbel van het lachen om de primitieve humor van de konijnen, en de competitieve minigames werden erg fanatiek gespeeld. Ideale game dus om een feestje mee te bouwen.

Maar is de game in je eentje ook nog even leuk? Het probleem bij de meeste partygames is dat ze een stuk minder boeiend zijn zonder mensen om je heen. Jammer genoeg heeft ook Raving Rabbids: Travel in Time hier last van. Hoe hard de game het ook probeert, in je eentje is de lol er toch al snel vanaf.

Conclusie

Raving Rabbids: Travel in Time keert terug naar de roots van minigames. Aan de ene kant is dit jammer, gezien het leuke vorige deel dat een adventure was. Toch is dit deel in de Rabbids-serie zeker de moeite waard. De minigames zijn gevarieerd en ontstijgen het niveau van een gemiddelde partygame op de Wii, de humor is erg leuk (mits je ervan houdt) en met een groep vrienden valt er veel lol aan te beleven. In je eentje ben je echter snel klaar met deze game, en de controls zijn niet altijd alles.

Oh, en mijn konijn? Na het spelen van Travel in Time heb ik maar een slot op zijn hok gedaan en hem zo ver mogelijk van de wasmachine gezet. Je weet het nooit.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Gevarieerd
 • Humor
 • Ideale partygame

Wat is NOT

 • In je eentje niet erg boeiend
 • Controls zijn niet altijd even goed

7.5

 1.   
  stiero's avatar

  nice….

 2.   
  lassieman's avatar

  ik vind die trailers altijd wel geniaal maar nog nooit een game ervan gespeeld. lijkt me wel leuk 😉

 3.   
  gamesgratisthuis's avatar

  Ik ben benieuwd hoe deze game is. Na Rayman Raving Rabbids (1) ben ik al verslaafd aan die minigames. Ik vond alleen de laatste die ik gespeeeld heb met alleen de rabbids, go home, een stuk minder. Wel lachen natuurlijk die stomme beestjes maar dat was meer een platform spel. En dan echt te simpel omdat het toch een beetje voor kleine kinderen is gemaakt.

  Maar minigames, kom maar op. Daar krijg ik echt nooit genoeg van! Cow tossing……

 4.   
  King of Heroes's avatar

  Voor gestoorde konijnen ben ik altijd wel te vinden… 8)

 5.   
  King of Heroes's avatar

  lassieman schreef, "ik vind die trailers altijd wel geniaal maar nog nooit een game ervan gespeeld. lijkt me wel leuk 😉 "

  Je moet er zeker 1 kopen! je lacht je ziek! 😀