De nieuwe PlayStation 3-accessoires van Big Ben

Big Ben brengt in Nederland heel wat games uit, maar staat ook bekend om haar gaming-accessoires. Vandaag behandelen wij enkele mooie PlayStation 3-accessoires die we van het bedrijf mochten testen. Verwacht vooral degelijk en niet al te dure apparaten en dat is toch precies waar iedereen naar zoekt?

PlayStation 3 Ultimate Pack
Big Ben biedt met het Ultimate Pack de PlayStation 3-gebruikers een volledig pakket om alle aspecten van het gebruik van de console te vergemakkelijken en verbeteren. Vooral voor nieuwe gebruikers is dit een goede keuze. Het Ultimate Pack bevat namelijk een controller, draadloze headset, ergonomische triggers en een HDMI-kabel en veel meer heb je niet nodig om echt aan de slag te kunnen.

Wat ik na het openmaken van het pakket meteen ben gaan gebruiken, zijn de vier ergonomische triggers. Deze klik je op de standaard Sixaxis- of DualShock-controller en geven de L2- en R2-triggers veel meer grip. Ook de controller die in het pakket zit is heerlijk om te gebruiken. Ik ben sowieso geen fan van de standaard Sixaxis-controller en verandering was dus welkom. De controller die Big Ben biedt, is gelukkig precies waar ik naar op zoek was. Het valt het makkelijkst te beschrijven als een mix van de Sixaxis- en Xbox 360-controller. Hij is lekker robuust, heeft een goede handgrip en voelt niet als een stukje plastic in je handen. Alle knoppen zijn goed bereikbaar en werken prima. Zo kun je met vingers de triggers makkelijk indrukken en heb je door een iets zwaardere veer ook echt het gevoel dat je wat indrukt. Het enige minpunt aan de controller is de D-pad, deze zit namelijk wat losjes in het omhulsel. Tijdens het spelen werkt de D-pad verder prima. De controller biedt ook net zoals de Sixaxis-variant een tilt-sensor en een rumble-functie.

Dan is er nog de draadloze headset. De headset is zeer klein en blijft door een inwendig oortje en een houdertje die je om je oorschelp doet hangen. Het was even zoeken hoe ik de headset aan de PlayStation 3 kon koppelen, maar dat was meer mijn eigen schuld. Big Ben levert namelijk een duidelijk boekje met uitleg, die ik natuurlijk bij het uitpakken totaal achterloos over mijn schouder had gegooid. Het is me gelukt en na wat testjes kwam ik tot de conclusie dat de headset prima werkt. De geluidskwaliteit is goed, hij zit lekker en is volgens de tester aan de andere kant van de lijn goed te verstaan. Het is zelfs mogelijk om de headset ook voor je telefoon te gebruiken, hij werkt immers gewoon via Bluetooth. Ten slotte biedt het Ultimate Pack nog een HDMI-kabel. Hier valt niet veel over te zeggen. Tja hij is twee meter lang, gebruikt HDMI versie 1.4 en biedt ondersteuning voor 3D-weergave.

Het pakket kost in totaal €69,99 en is voor nieuwe PlayStation 3-gebruikers een perfecte opstap om mee te beginnen. Ook gamers die naar degelijke en niet al te dure PlayStation 3-accersoires op zoek zijn kunnen bij Big Ben voor het Ultimate Pack aankloppen. Alle componenten van dit pakket zijn ook nog eens los verkrijgbaar: controller € 39,99, headset € 19,99, triggers € 6,99 en de HDMI-kabel voor € 19,99.
Volledig pakket voor een goede prijs D-pad van de controller.
Lekkere controller
Goede headset
Handige triggers

PlayStation Move Stand Charger
De PlayStation Move Stand Charger is een stand voor de PlayStation 3 Slim, maar heeft ook een oplader voor de Sixaxis-controller en de PlayStation Move ingebouwd. Dat de PlayStation 3 Slim verschrikkelijk onstabiel is kunnen we niet ontkennen en het gebruik van een stand is dus wenselijk. Deze stand van Big Ben doet zijn werk, maar had wel iets stabieler kunnen zijn. De console kan er namelijk iets te makkelijk uitgedrukt worden. Bij normaal gebruik merk je hier gelukkig niets van en staat je console veilig overeind. Aan de voorkant van de stand zijn nog eens drie extra USB-poorten te vinden. In theorie geeft dit je de mogelijkheid om twee extra apparaten aan je console te koppelen, want om de extra USB-poorten aan te sluiten, is wel een poort op de console zelf benodigd.

Zoals ik al zei, biedt de stand ook de mogelijkheid om je controllers op te laden. Het is mogelijk om een Sixaxis, PlayStation Move en een Move-subcontroller tegelijk op te laden. Na het spelen zet je de gebruikte controllers in de charger en de volgende speelsessie kun je met een opgeladen controller weer verder. Het is natuurlijk ook handig om je controllers mooi op te ruimten, want bij mij kwam het nog wel eens voor dat ik voor het spelen tien minuten lang naar de juiste controller op zoek moest. De charger heeft wel zijn eigen stroomvoorziening nodig en dat betekent dus weer een extra stekker in het al zo overvolle stopcontact. Verder zijn de oplader en de stand van elkaar los te koppelen; een goede reden kan ik hier niet voor verzinnen, maar mogelijk is het wel.

De PlayStation Move Stand Charger is een mooie toevoeging voor iedere PlayStation 3-gebruiker die zijn console wat stabieler wilt hebben staan. De PlayStation Move-gebruikers zullen ook zeer tevreden zijn met de oplader, want een lege Move-controller houdt simpelweg in dat je met de game moet stoppen. Het is immers geen optie om met de PlayStation Move te spelen terwijl hij via een USB-draad aan het opladen is. Voor een prijs tussen de € 39,99 en € 49,99 is dit een degelijk apparaat met mooie functionaliteit.
Stand en charger in één Niet super stabiel
Twee extra USB-poorten Big Ben-controller past niet in de charger

PlayStation Move Alien Gun
Voor degenen die graag met een echte (lees: neppe) gun voor de televisie willen staan, heeft Big Ben de PlayStation Move Alien Gun. Dit is niets meer dan een plastic pistool waar je de Move-controller in kunt stoppen. De gun ligt lekker in de hand en is niet zwaar. Door het overhalen van de trigger wordt ook de T-knop op de controller ingedrukt. Deze knop wordt in elke shooter gebruikt om te schieten, waardoor je met het pistool lekker in het rond kan knallen. Helaas is het gebruik van de andere knoppen op de controller wat lastiger. Door het pistool met twee handen vast te pakken, is het mogelijk om elke knop op de Move-controller in te drukken, maar het is niet prettig om dit urenlang te gebruiken. Shooters die van de Move sub-controller gebruik maken, zullen zelfs helemaal geen gebruik van deze gun kunnen maken. Je hebt dan namelijk geen hand vrij om de knoppen op de Move-controller in te drukken. De Alien Gun is voor enkele games goed geschikt, maar als de games wat complexer worden, is het simpelweg niet fijn om met het pistool te spelen. Een ander punt dat mij irriteerde, was het geluid dat het overhalen van de trigger maakte. De eerste twee uur dat ik met de Alien Gun aan het schieten was maakte de trigger bij het overhalen een piep geluid. Nu de nieuwigheid van de pistool af is is de piep verdwenen, maar je hoort nog steeds dat de trigger wordt overgehaald.

Ik ben niet dé persoon die met een plastic pistool voor de televisie gaat staan, maar voor de mensen die dit wel willen, is de PlayStation Move Alien Gun een aardig keuze. De gun ziet er leuk uit en met de gloeiende bol van de Move-controller aan de voorkant lijkt het best op een buitenaards wapen en tja voor de prijs van €10,00 en €19,99 hoef je ook niet lang wakker te liggen.
Ziet er als een echt Alien wapen uit Geluid bij het overhalen van de trigger
Niet zwaar en ligt lekker in de hand

 1.   
  UberProSure's avatar

  Ik denk dat dat trigger geluid het meeste irritante aan dit pakket is ? verder lijkt me het wel een goed pakketje 😆 (heb een ps3!)

 2.   
  RenevdGijp's avatar

  toch hb ik liever ofiocele shit van sony zelf

 3.   
  Exiardia's avatar

  matthijsg schreef, "toch hb ik liever ofiocele shit van sony zelf
  "

  Ja precies, ik ook, dat voelt toch net iets “echter”

 4.   
  desxeon's avatar

  Maakt mij niet uit wat ik heb, als ik maar kan Gamen. 🙂

 5.   
  XTR17's avatar

  Gezien met mijn ervaring met de Big Ben controllers, nooit meer! Binnen 2 weken was hij al kapot. Toen maar ingeruild voor 2 goedkoper Nyko Controllers van 17 euro per stuk.. Werken nog steeds prima naast 2 officiële controllers van Sony. De design Nyko controllers ligt gewoon super in de hand bij racen. Plaatje: http://www.techzine.nl/uploaded/158588_cf3d533e.jpg

 6.   
  JonsoN's avatar

  Die “gun” zou ik wel kopen, die controller sowieso niet, die ziet er nep uit.

 7.   
  Kpyne's avatar

  Ik vertrouw alleen sony, en dat is raar, want Big Ben is ook wel goed. SOMS.

 8.   
  Brucesushi's avatar

  en als je nou nog die dikke playstation 3 hebtXD?

 9.   
  RoHoutje's avatar

  Misschien een extraatje voor mijn aankomende PS3.

 10.   
  R1chardTM's avatar

  BruceWalker schreef, "en als je nou nog die dikke playstation 3 hebtXD?"

  Dan heb je geen stand nodig. Er worden ook losse chargers verkocht en voor de andere accessoires maakt het geen verschil.

 11.   
  FRENZY 14's avatar

  hou het bij de controller van Sony 🙂

 12.   
  lesroom's avatar

  ik houd het ook bij de sony spullen je krijgt daar iig kwaliteit 😉